Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

MeGab

15. 11. 2010 12:57
Praha? Vsetín? A co Blansko?

Pokud by vítězná strana měla mít automaticky právo na zastoupení v radě a starostenskou pozici, tak by teprve v předminulých komunálních volbách ztratili komunisti blanenskou radnici. Jen díky tomu, že se všechny rádobypravicové i jakž-takž nekomunistické levicové strany dokázali dohodnout na koalici, jsme neměli starostu pyšnícího se dodnes titulem RSDr. Rv

0 0
možnosti
JB

baranka

12. 11. 2010 7:49
Před 4 lety to bylo stejné v Brně ...

... Jinak volby jsou dnes ( pokud strana nezíská nadpoloviční většinu ) o koaličním potencionálu a stále demokratické . Jen můj názor .

0 0
možnosti
JB

baranka

12. 11. 2010 7:53
Re: Před 4 lety to bylo stejné v Brně ...

Navíc preferenční hlasy jsou k ničemu pokud nebude přímá volba starostů .

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 11. 2010 7:46
mohlo být hůř

A to ještě můžeme děkovat naší poměrně dobré evidenci obyvatel a existenci občanských průkazů, že to dopadlo jak dopadlo.

Za zase ne tak dávných dob bylo i v demokratickém USA zvykem, že si volební šíbři obešli místní hřbitovy, z nich si opsali jména, a pod těmi pak volili jimi zdaleka navezení vandráci za flašku rumu.

Popřípadě doporučuji Haškovu povídku "Jak Cetlička volil". Cetlička, takto drobný zloděj recidivista má zákaz vstup do Prahy. Přesto se tam vetře, pokouší se žebrat, a tu mu nějaký pán nabídne pivo za maličkost - stačí dojít vedle do volební místnosti a tam pod uvedeným jménem odevzdat vyplněný volební lístek. Což Cetlička rád udělá, akurát si u sebe nechá vypůjčený kabát. Takže je nakonec přeci jen jat a skončí v base. A jak Hašek v závěru optimisticky píše, je možné že se zde někdy potká i s některými páni radními. Na otázku proč tam sedí, Cetlička odpoví smutně "Pro Prahu. Načež profláknutí páni radní odpovídají "My také, my také" ...

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

12. 11. 2010 7:46
pesimisté mají pravdu

... volbami se nic změnit nedá.

Revoluce se nedělá ve volební místnosti, revoluce se nedělá ani u PC .... revoluce se dělá - V ULICÍCH !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.