Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Z článku Ilony Švihlíkové: Euroasijská unie jako nová hrozba?:

".....střední Asie je oblast, ve které je rovněž nesmírně aktivní Čína. V rámci Šanghajské organizace spolupráce byl oslaben vliv Spojených států v oblasti, což byl bezesporu jeden z důvodů, který Hillary Clintonovou vedl k silnému výroku o (tehdy plánované) Euroasijské unii: „Nebude se to tak jmenovat (myšleno Sovětský svaz). Budou tomu říkat celní unie, budou tomu říkat Euroasijská unie a tak nějak. Ale nemylme se. My víme, co je cílem a snažíme se vymyslet efektivní způsoby, jak to zpomalit nebo tomu zabránit.“ Dosaďme dění na Ukrajině do logiky tohoto výroku, proneseného na sklonku roku 2012."

"Více na: http://nazory.euro.e15.cz/analyzy/ilona-svihlikova-euroasijska-unie-jako-nova-hrozba-1091184#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

8 0
možnosti

Máte odkaz na plný projev paní Clintonové? Dokud nebudu znát kontext, nebudu vědět, jak to bylo myšleno. Ona paní Švihlíková není jeden z nejdůvěryhodnějších autorů na webu. Bohužel, neznám anglický originál, takže googlování by nebylo jednoduché.

1 2
možnosti
Foto

Nebuďte naivní, Rusko je pro sankce jen záminka, cílem sankcí je EU. Rusko ty sankce sice dočasně také poškodí, což se pro PR vysvětlující ekonomické podřízení Evropy. Rusko může dělat téměř cokoliv, sankce ani válku to neovlivní - sankce jsou jen jedním z bodů připravené Roadmapy. Cílem USA není uklidnění situace, naopak pro rozpoutání války udělají cokoliv, jinak přijdou o zisky a zdroje bezpracných příjmů (přestanem je živit) : http://www.czechfreepress.cz/uvadime-videa/k-cemu-je-americanum-valka-v-evrope.html

10 0
možnosti
BT

ehmm tak říkáte že Rusko by za příměří mělo dostat odměnu v podobě zrušení sankcí , zdá se že vy se spokojíte jen s polovičatým řešením, příměří není žádné řešení, příměří jen naštěstí omezí umírání lidí ale nevyřeší problém toho co se na východě Ukrajiny děje, jinými slovy pokud se přestane Rusko navážet do Ukrajiny nebudou ani sankce, nemusí se nám líbit politické vedení Ukrajiny, nemusí se nám líbit jaké skupiny se tam také vyskytují ale to pořád není důvod aby si Rusko ukouslo část Ukrajiny jen proto že potřebuje pozemní spojení s Krymem který už anektovalo předtím, ať se vypakuje z Krymu a nemontuje se kolem pobřeží a má klid a žádné sankce

2 8
možnosti

Přerušení sankci by byla odměna pro EU a nikoli pro Rusko. Navíc sankce od EU se týkají jen pár lidí z Ruska a pak několika strategických komodit. Zatím totiž sankce dává hlavně Rusko nám jako trest za to, že sankcionujeme jejich papaláše. Až Rusové sáhnou po zákazu vývozu strategických komodit do EU (ropa a plyn), pak se nám Ukrajina velmi prodraží.

9 0
možnosti
LN

...ale to je špatná úvaha ...vážený pane....příměří je přece uzavřeno pouze mezi ukrajinci....normálními a povstalci...rusové přeci nikdy na ukrajině nebyli....

2 0
možnosti

To jsem rád, že jste to konečně prohlásil i Vy sám.;-)

6 0
možnosti

Vaše analogie má jednu chybičku. Vztah Putin-Západ není vztah otec-syn/vychovatel-závislý. Rusko je stát, který destabilizoval souseda a podnikl jim tam invazi. To není synáček, který dostal ve škole pětku. A EU nemá, narozdíl od otce, nad Putinem žádný dozor.

Druhou věcí je, že je slušná šance, že se Rusko na jaře na Ukrajinu vrátí a bude jí dále rvát na kusy. To do Vaší analogie také těžko zapadne. Spíše by se dalo, pokud chcete analogii, říci, že Rusko je děťátko, které s kudlou v ruce sebralo pár dětem peněženky a rodiče mu teď zakazují na pár týdnů televizi v naději, že ho dostatečně potrestají a ono už krást nebude.

Nenapadá Vás náhodou že je rozdíl v tom, zda vojska NATO přijedou na Ukrajinu na pozvání vlády a mezi tím, když vláda Ruska pošle svá vojska na Ukrajinu na pozvání několika občanů?

2 4
možnosti
Foto

Ukrajinu především destabilizoval Západ, Do té doby sloužila jako nárazníková oblast, kde mohla Ukrajina využívat všech výhod s obou stran, kdyby nebyla rozkradena a rozložena vlastními mafiány. Tady je příčina.

11 1
možnosti
MM

To víte, za ukradení Krymu hubičku a za příměří - zpřísnění sankci. To ať je slizký skřet Putin rád, že za porušení hranic cizího státu a zabrání jeho části, od světa nedostal přes držku. A to, že máte popstutý žebříček hodnot, je váš problém.

0 6
možnosti
TT

Je to spíš tak, že dítě přineslo ten den místo tří poznámek jenom dvě, Ale nemusíte mít strach, za pětadvacet let tady současní politici EU už nebudou, ale Vladimír Putin bude pořád demokratickým předsedou vlády a tátou všech, kteří o to stojí.

1 0
možnosti
IM

I18v41o 31M67i91l76d98a

17. 9. 2014 7:40

napsáno pěkně, tak lidově, snad tomu porozumí tentokráte i zarputilí pralinkáři.

jen bych ten příměr s odměnou dítěte trošku posunul blíž k realitě, potrestat dítě za jeho dobré známky je blbost - o tom žádná, trestat dítě za to, že se zastane kamaráda proti přesile větších a silnějších a nutit jej, aby toho kamaráda předhodil rozběsněným hladovým psům, to mohou vymyslet fakt jen mentálně retardovaní s císařskou korunou

3 1
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.