Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Volby 2010: ...a zase budeme jako stádo?

Arogance českých politiků dosahuje vrcholu. Stádnost značné části národa už ani nepřekvapuje. Ti první se suverénním úsměvem sami sobě plní kapsy a dělají to už takřka veřejně bez nejmenšího studu. Ti druzí jen tupě vzhlížejí a remcají, že kdo se narodil pod lavicí…. A zase vše vzdávají předem. Přesto, že denně hledí skrze zprávy do světa, ne a ne se poučit jaká síla je v hlasu lidu!

ct24.cz

Naučili jsme se volit především dvě velké strany. Jednu proto, že nabízí nějakou tu korunu „zdarma“ a ihned pro každého, a co je nám po tom, že naši potomci budou trpět za naši blbost a hrabivost (toť zrcadlo těch, které volíme), druhou pro sliby světlejší budoucnosti až si dokážeme, my sami, nikoliv ona strana, uklidit marast, který zde obě za dvacet let nadělaly rukou společnou a nerozdílnou. A stádo slepě věří a naslouchá pořád dokola nesplněným slibům.

Doma, v hospodě, před marketem nadáváme, odvážně hulákáme, kdo z politiků je která část lidské anatomie nebo druh domácí zvířeny, a to je asi tak všechno co hrdinně dokážeme. Nakonec, se stále se opakující nepoučitelností, podlehneme slibům a zvolíme opět ty největší lháře.
Nestačí nám k prozření poslouchat politiky, že jsme pro ně pouze potrava pro volební urny, prostředkem k naplnění jejich koryt. Nestačí nám poslouchat, že jako národ nemáme nárok rozhodovat o tom, jakou cizí armádu si do země zase pozveme, rozhodovat o ještě větším korytaření v Únii, o volbě presidenta a mnohém dalším, protože prý nejsme tak chytří jako ti, kterým jsme dali hlas a tím je osvítili nekonečným věděním.

Co pomůže dennodenně slýchat, kdo si nakradl tam či onde, když vidíme jak je právo slepé jen pro multiprachaté, vlivné a kamarády mafiánů a naopak neúprosné pro obyčejného člověka, který se mnohdy dostal do svízelné situace přičiněním druhých? Co pomůže vědět o podplácení takřka veřejném, viz například armádní zakázky, o kterých si cvrliká od Švédska po USA kdekdo, ale naši uplacení politici si v klidu užívají života a jidášských stříbrných? A co sta a sta dalších případů korupce, které u soudů vyšumí do ztracena? Co pomůže slyšet, že politik, státní instituce či firma „nějak“ zašantročila stovky miliónů a jako obvykle za to nemůže vůbec nikdo? A kdyby přece jen někdo, tak už ve firmě nepracuje, což v politickém žargonu znamená, že je předem zproštěn viny.

K ponížení českého občana nestačí ani směšné snížení platů „zástupců lidu“, kteří bez mrknutí oka vyždímají chybějící deficit od pracujících občanů, aby jejich podstatnou část rozdělili mezi věčně nepracující, prý „utlačované“. A stejní zástupci lidu nechají rovněž bez mrknutí oka ostouzet naše občany snad všemi zeměmi světa, které nás lživě kritizují za extrémní rasismus přesto, že zmíněný problém mají samy a v mnohem větších měřítcích. Takto nás může bez pardonů ostouzet dokonce streetworker ze země, kde lidské mrtvoly plující ve svaté řece nejsou žádnou zvláštností a kde kasta nedotknutelných, „pouhých“ asi 160 milionů lidí, NIKDY nesmí žít ani jako nejobyčejnější lidé. Snad největším divadlem urážky a ponížení jsme se dočkali, když zákon a farizejové ze Sněmovní chránili partu vychytralých prolhaných cizinců, oplakávajících smyšleného prince, proti zákonům naší země!!! A neschopnost politiků rázně řešit problém, zaplatí, jak je zvykem, pracující občan. Takto se volení politici staví za svůj lid a lid je za to na oplátku volí pořád dokola.

Nevšimli jste si, že je stále těžší odpovědět si na otázku „Kdo byl v parlamentu za ty špatné“? Ti před rokem 1989 nebo ti, kteří si tam nadělují neskutečné prebendy dnes? Kdopak to hulákal „Nejsme jako oni“? A to, prosím pěkně, „slavíme“ dvacet let od doby, kdy vznikl v naší republice paskvil, který kdekdo „tam nahoře“ s pýchou nazývá demokracií a právním státem. KOMEDIE REPUBLIKY. Jak dalece musí ještě tihle korytáři, podvodníci a diletanti ponížit, zesměšnit a zneužít národ, aby se probudil a začal konečně přemýšlet?

Když padla vláda, měl snad někdo, mimo politiky, kteří vyšachovali sami sebe, strach, že přestane existovat republika? Nepřipadá vám, že kdyby nebylo těch neustále navzájem se podrážejících, ulhaných politiků, jejichž šéfové se víc než o národ starají o honbu na milenky, tak vláda Jana Fischera mohla dokázat mnohé? Nedivím se, že zmíněný pan premiér nehodlá v té špíně zůstat i po volbách. Ale ruku na srdce, nemáme tohle, co jsme si Xkrát a pořád dokola zvolili, na svědomí i my? A pokud si nad touto otázkou pochvaluje nejeden omezenec, který volit nebyl, tak potěš republiko!!!
Podobné téma:
17. Listopadu …a zvěř obsadila Sněmovní

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 4.1.2010 9:50 | karma článku: 28,02 | přečteno: 2010x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 786x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2200x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1462x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Turek: Nejdu rozbít Evropu, potřebuje ale rekonstrukci a velký šok

10. června 2024

Jedním z největších překvapení letošních evropských voleb se stal Filip Turek. Po vyhlášení...

Pellegrini vyměnil prezidentskou standartu za své logo, později ji vrátil

17. června 2024  18:11

Slovenská prezidentská kancelář po sobotní inauguraci Petera Pellegriniho na svém oficiálním webu...

Černochová po výbuchu vyloučila sabotáž. Tragická událost, shodují se politici

17. června 2024  18:06

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) vyloučila po výbuchu blíže neurčené munice v Libavé...

Muž se zastal na pražském Andělu napadané ženy, útočník ho bodl

17. června 2024  17:45,  aktualizováno  17:58

Potyčka mezi dvěma muži se strhla v pondělí odpoledne poblíž stanice metra Anděl a její přilehlé...

Putin dorazí do KLDR v úterý. Pak navštíví i Vietnam, Američanům to vadí

17. června 2024  13:39,  aktualizováno  17:41

Ruský diktátor Vladimir Putin navštíví ve dnech 18. a 19. června KLDR, pak odcestuje do Vietnamu....

Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia
Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia

Dětská sestra a laktační poradkyně Lucia Berešová se pohybuje ve zdravotnictví již 19 let. Přestože se ke studiu střední zdravotnické školy dostala...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.