Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěkná slátanina  Rv

0 0
možnosti

Celá Jižní Amerika se skládá z mulatů, mesticů a kreolů. Dívky, které se zrodily z těchto poměrů pravidelně vyhrávají "Miss world", neboť jsou mimořádně krásné. Problém je náboženský fanatismus. Ten ničí mezilidské vztahy  natolik, že v očích "laické"veřejnosti vzniká dojem, že jsme zcela drceni jinověrci. Kdo si vykrmí vepře, riskuje konflikt s těmi, jenž na naši kulturu nikdy nepřistoupí.

0 0
možnosti

Z prezentovaného úhlu pohledu (kde stát je měrná jednotka) máte pravdu. Ale z pohledu (kde měrnou jednotkou je jednotlivec, max.rodina), tak jsme stále v kapitalismu s volnou soutěží. Úředník v Bruseli až politik na komunální úrovni, sluníčkáři, neziskovky, atd. vedou tvrdý konkurenční boj o zdroje (migranti, romové, dotační programy, státní či komunální zakázky, korupce,...), bohužel jen pro sebe, max. rodinu. Je to důsledek automatizace v průmyslu, ale i v zemědělství, a je nutné vytvářet nové produkty.

0 0
možnosti

P22e34t12r 16P94o62l82á46k

13. 7. 2015 14:50

Uprimne receno, lituju Reky. Pani z Bruselu rozhodli o dalsim nesmyslnem prodluzovani agonie a dalsim monstroznim zadluzovani Recka ve vysi 2 000 000 000 000 Kc v prubehu dalsich 5 let!!!! A mimochodem, uz se nahlas mluvi o tom, ze my, ac nejsme cleny Eurozony, budeme rucit za preklenovaci uver Recka ve vysi az 4 000 000 000 Kc!!!! Pry proto, aby EU ukazala, jak je solidarni. No comment!

1 0
možnosti

Kdyz vznikaly USA  skoncilo to kvavou valkou. Myslim, ze EU je vysledek druhe svetove valky. Draho jsme to zaplatili. Nase civilizace ma spoustu nepratel. Remcat se muze Bohu zel jen v parlamente. Nasi neschopni politici jsou skudci nasi spolecnosti.

1 0
možnosti

pan Dolanský už nejspíš trpí stařeckou sklerózou. Jinak by neporovnával RVHP s EU. Navíc si plete pojem "regulace" a pojem "norma". Takže okurky mohou být zahnute jakkoli a pan Dolanský se může cpát i okurkama do pravého úhlu, ale pokud si bude kupovat okurky 1.jakosti, pak tyto okurky musí mít jednotnou (regulovanou) kvalitu a tvar.

Podobné je to se žárovkami, kdy se každý rozčiloval, co si to dovoluje EU zakazovat. Přitom dodnes si můžete koupit klasické žárovky (které jsou prý zakázané). Ale kupuje si je obvykle jen totální nevzdělanej blb, který si neumí spočítat, že LED zářivka je sice mnohem dražší, ale spotřebuje o 80% méně energie, takže do roka máte peníze zpět.

Já osobně bych, pokud jde o normy, ještě přitvrdil. Nechápu, jak je možné, že dodnes nejsou v EU jednotné elektrické zásuvky. A tak když jedu na dovolenou do Anglie nebo Itálie, musím si kupovat redukce pro zástrčky.

2 10
možnosti
Foto

Souhlas ( i nesouhlas ) na 50 %. EU má spoustu nedostatků , zbytečných předpisů i regulativů , příliš úředníků , osobuje si dle mne příliš pravomocí na úkor jednotlivých států , ALE :

V čase , kdy opravdu hrozí konec euro-atlantské dominance na úkor islámských  hord ( s prominutím) či rusko čínské expanze ( opět s prominutím) - jediná šance je v jakémsi sjednocení.

Otázkou zůstává míra tohoto sjednocení. Na řeckém případě se naskýtá také otázka výběru států ochotných " jít do toho " .

A "mít na to".

1 1
možnosti

V61á36c40l75a48v 82M25a57c59h

13. 7. 2015 10:31

s tím sjednocením máte pravdu v teoretické rovině. V praktické ale ne - než být součástí totálně neakceschopného útvaru vedeného z části blby, z části neomarxistickými revolucionáři, lobisty .... . to je mnohem perspektivnější národní stát. Vemte si jen tu uprchlickou vlnu - nejrozhodnější a nejpromyšlenější krok na který se v boji proti invazi celá EU zmohla je direktiva na hubení mývala

9 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.