Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

georgino

17. 6. 2011 13:22
Úroveň

O úrovni sociální péče o děti jasně připomíná řada nechutných kauz, která v této souvislosti lítá v médiích. Vždy ale s křížkem po funusu, .jak se říká, a občas i děje. Tenhle stát rozhoduje o všem tak komplikovaně, že rozum zůstává stát. Ministerstvo všechno hájí, neustále něco připravuje, většinou je to ještě horší. Jenom adopce je u nás pomalu složitější, než získat prověrku pro práci třeba u BIS, MV. Dětí v dětských domovech je spousta a mohly by prožít hezké dětství. kdyby to nebylo tak složité. V životě přece taky nikdo nikomu neordinuje, ty můžeš mít dítě, ty ne. Chápu ochranu adoptovaného dítěte, tu jde přece dělat přes pediatra, učitele. Devianti a narušení lidé se v nějakém promile asi objevují v každé společnosti, ale nemá z toho být hon na čarodejnice. Vím, že je to složité, ale zjednodušení by mělo asi lepší úspěch. Ostatně, vyspělá Evropa to umí, proč musíme v Česku věčně něco vymýšlet. Stejně výsledek stojí za ...

0 0
možnosti

Olinček

17. 6. 2011 10:34
V Česku se děti musí chránit před zrůdností systému samy

Když volání dětí o pomoc nikdo nevysliší a s dětmi se jedná jako by to nebyli myslicí bytosti viz.  dívenku která se odmítala stýkat s otcem dal soudce o prázdninách do psychyatrické léčebny aby si uvědomila jak se má chovat, tak pevně doufám že když dospějí tak úspěšně budou podávat na takové soudce a sociální pracovniky žaloby za zničené dětství.

0 0
možnosti
JK

Kubri ml.

17. 6. 2011 10:26
Karma.. ALE..

Vy jste to napsal hezky. Dám karmu. Ale musíte si uvědomit, že tam nebylo popsáno v tom článku, proč je vyzáblá atd., jestli je to ze stresu kvůli otci nebo jestli odmítá jíst atd. Každopádně souhlasím. Ve 13 letech kolikrát už dítě žije sexuálním životem (neříkám všichni, ale někdo jo..) tak proč by se nemohl v 15ti rozmyslet, kde chce žít?! Ta pracovnice.. já bych ji pojmenoval, přišel bych ale o dukáty. Jen Vám řeknu, že moje přítelkyně dělá podobnou práci - sice ne děcka a sama mi teď říkala, že tam kolikrát sedí zakomplexované kr.vy, které se takhle mstí, protože se jim něco podobného třeba stalo v dětství taky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.