Ubohost fanatismu #MeToo a koza zahradnicí

Docela oprávněně se v České republice rozčilujeme nad mnohdy velmi podivnou funkčností justice. Ovšem to, co předvádí svět, kterému se kdysi dávno říkalo svobodný, je zvrhlá hra na spravedlnost.

Do médií vtrhla neuvěřitelná zpráva, že vůdčí práskačka Harveyho Weinsteina, je úplně stejná, tedy povahově, protože, ruku na srdce, přece jen je v obličeji o špetku přijatelnější, jako sám obviněný. Tedy, že Asia Argentová má na triku rovněž zneužití a to dokonce nezletilého, nikoliv nějakých mumií, které se začaly ozývat po výkřiku Argentové.

Čert věř mainstreamovým médiím, která, o co více řvou, že všichni ostatní píšou fake news, tím častěji jsou usvědčována sama ze lží. Už jsme to kolikrát zažili například při iniciativní tvorbě videí o zvěrstvech Saddámových vojsk v Kuvajtu, při tvorbě srdceryvných imigrantských scén, opakovaných scén o použití chemických látek v Sýrii, jejichž vyšetřování se rozplyne rychleji než dým nad Dúmou anebo v neposlední řadě komediální výstup s vraždou nevraždou na Ukrajině, v zemi, které vládne světový šampion v rusofobii, kdy se musela jakoby naštvat i světová média (včetně českých, i když zrovna tato nejsou světová, ale v zaslepenosti určitě ano), že teď vypadají, že lžou a tisknou neověřené zprávy.

U médií nás to už tolik neštve, poněvadž víme, že již dávno nejsou objektivní, ať si politici, stejně důvěryhodní jako média, vykřikují před rozhlasem, co chtějí. Ale že vlastně podlehnou v mnoha a mnoha případech vylhané kampani miliony lidí na vlně mediálních lží, že ten či onen muž – herec obtěžoval před čtvrt či půlstoletím herečky dnes v různém stádiu rozkladu, to už je na pováženou.

Kde se poděla ona úžasná demokracie, kterou jsme tak chtěli na náměstích v roce 1989? Dnes spravedlnosti stačí, když jakákoliv známější osoba vykřikne skrze média cokoliv do světa a pomatený svět začne odsuzovat bez soudu. Bez jakýchkoliv pochyb můžeme tvrdit, že se do Spojených států a jejich evropských poskoků vrátil lynč. Všichni známe ty desítky obviňujících výpovědí, které vůbec nikdo neprošetřoval a muži – herci byli automaticky svrháváni z piedestalů jako sochy najednou nenáviděných velikánů, byly jim odejmuty zásluhy, byli mazáni ze statistik… Toto je svoboda, spravedlnost a demokracie, po kterých jsme tak toužili? Tento hnus, v který se Západ zvrhl?
No, a nakonec vyleze na světlo ta největší špína celého komplotu, že totiž hlavní udavačka je údajně ještě horší než hlavní perverzák. Ostatně, alespoň dle úvahy, co je horší? Zneužitá (pozor! nikoliv znásilněná, ale z pozice moci a postavení zneužitá) dospělá herečka nebo nezletilý chlapec? Kolik údajně zneužitých hereček, které si na ruku na zadku vzpomněly po padesáti letech, vyváží zneužití nezletilého chlapce?
Možná to, vážené fanatičky, které jste jako šílené ječely MeToo a na forbínách se předváděly jako veleublížené, stojící v jedné lajně proti zvrhlým mužům, není všechno, jak se píše, ale pak by to byla stejná „pravda“, jako samotné MeToo. Nezapomeňte však, že tímto bezmyšlenkovitým šílenstvím jste nejvíc ublížily ženám, které byly zneužity doopravdy.
A ještě jeden dotaz – vážně se nám líbí demokracie, kde lynčujeme bez vyšetřování a soudu, a kde se dá zneužití nezletilého ženou uplatit a zneužití mužem trestat bez soudu?

Autor: Radomír Dolanský | úterý 21.8.2018 17:24 | karma článku: 39,86 | přečteno: 1603x