Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J87a60n 92P46i48r97k90l

10. 1. 2013 16:14

Vaše názory v celém článku mi připadají trochu matoucí. Nevím kdo je podle vás dobrý učitel, a kdo manipuluje žáky. Ale to co pronesl Jakl v televizi je pěkná sviňárna, když řekl: "děti pokud někdy nebudete souhlasit s panem učitelem, a ne prtoto že sundal obraz Klause, tak na něj vyplázněte jazyk". A co takhle mu dát rovnou přes držku. I to již někteří žáčkové zkoušejí. A další by studovali za státní peníze až do penze, vždyť většinou studují společenské "kecavé" vědy, nejraději na právech. Za čas budem včichni právníci, ale nikdo matematik, strojař, nebo stavař.

0 0
možnosti
Foto

Nebojte se, i zabíjet české učitele brzy studentíci budou a žádný Jakl k tomu nemusí přispívat. Myslím, že jsem neviděl americký film, kde je třeba jen pár záběrů ze školy, aby tam nebyla šikana a naprostý hnus v chování k učitelům. Ale co naděláme, když jsme tak zaslepení brakem.:-/

0 0
možnosti
AN

No myslím, že lidem především právě vadí  ty zastavené milionové korupční kauzy a samozřejmě jim nejsou lhostejní ani ti recidivisté, co byli propuštěni, nebo snad kdo je ve vězení po dvacáte, jak někteří vězni uváděli, není recidivista? V.K. a jeho poradci tedy nemluvili pravdu, když říkali, že recidivistů a závažných korupčních kauz se to nebude týkat. Zatím víme, že vykradači Union banky už jsou mimo, dále aktéři H-systému aj. Amnestie ano, ale podobná té slovenské, kde bylo amnestováno cca 500 lidí a to  za nedbalostní provinění nebo nějaké drobné¨přečiny.

1 0
možnosti
Foto

Mně vadí nejen zastavení korupčních kauz, ale i celkově šíře amnestie. Jsou tady sice v diskusi někteří, kteří nedovedou chápat písmenka a myslí si, že můj blog amnestii schvaluje. Víte, s těmi recidivisty jsem si to myslel úplně stejně. Ale háček je v tom, že recidivou se chápe, když člověk dostane opakovaně trest za stejný trestný čin. Takže mohli být nyní amnestováni vězni, kteří seděli třeba už pětkrát, ale jednou za krádež, podruhé za rvačku, potřetí za facku policajtovi... A i proto je ta amnestie špatná.

0 0
možnosti
VH

Když soused krade hodně - to mně je v tom případě dovoleno drobné přikrádání? Alespoň tak rozumím vyšim "superzdůrazněným" větám.

1 1
možnosti
VH

A není (zejména podle vaší logiky) již odporným politickým vnucováním vyvěšená fotka kteréhokoliv politika?  Zas jeden přežitek z dob Josefa II. či France Josefa.

   PS: Takže bylo lepší, když soužka učitelka (s manželem zavřeným či se zakázanou kotelnou) děti učila o lásce k soudruhu Husákovi?         (Znal jsem takto postiženou - ta ovšem o nespravedlivém a nedemokratickém postupu v případě jejího manžela dětem vykládala - nectíc žádnou autoritu.)

1 0
možnosti
RH

Poproste svého politicky nezatíženého kantora IT, aby vám vysvětlil, že použití šesti druhů písma v jednom článečku je e e.;-)

4 2
možnosti
Foto

V tom případě, až půjdete od očního, si zjistěte, jaký rozdíl je mezi typem písma a zvýrazňovacími prostředky. Typ písma je v celém článku jediný.:-P

1 3
možnosti
MP

Myslím, že směšujete dvě různé věci. Pokud by učitel držel hladovku za svůj politický názor a zatahoval do toho děti, je jedna věc, ale sundat portrét člověka, který se projevil jako zločinec, z čestného místa, vyhrazenému hlavě státu, prezidentovi, který by měl být symbolem a jistým vzorem pro společnost je přece dost jiná věc.

Problém této amnestie přece není těch 7000 amnestovaných, to snad naše společnost přežije, ale problém jsou hlavou státu legalizované mnohamilionové a miliardové výnosy z hospodářské trestné činnosti. Těch případů nemusí být 13 nebo kolik se uvádí, bohatě by stačil třeba jen jeden. Přijde vám např. případ Union banky jako drobnost? Bylo okradeno o své vklady přes 100 tisíc lidí, celkem o nějakých 17miliard Kč. Nezdá se mi to jako drobná krádež hodná amnestování. Osobně to vnímám, jako porušení práva a spravednosti a zneužití svěřených pravomocí. O motivu tohoto činu se můžeme dohadovat, ale výsledek je jasný a evidentní. Pokud toto někdo necítí a nevnímá, je něco špatně.

5 0
možnosti
JN

Proč by nemohl vyjádřit svůj názor, pokud není nějak úchylný? A proč tam máte na obrázku CheGuevarru?

1 1
možnosti
Foto

Protože učitel má učit, nikoliv si z katedry dělat soukromou politickou forbínu. A Che je na obrázku jako vtipná douška. Pokud se díváte kolem sebe, musíte vidět, že jeho podobizna je mezi mladými velmi "in". Takže třeba někteří, i se svými učiteli, demonstrují proti komunistce Baborové a na triku nosí portrét komunistického vraha. A co na to učitel?;-D8-o

3 2
možnosti
JM

J19i48ř15í 26M67a14c36e69k

10. 1. 2013 12:30

Takže správný učitel nebude odsuzovat zločiny nacizmu a komunizmu? Podle Vás by měl Hitlera a Stalina hodnotit neutrálně, stejně jako ty, kteří se k těm zvráceným ideologiím hlásí? Ještě že jsou mnozí učitelé rozumnější než Vy. Jinak bychom se možná mohli časem všichni divit. Boj proti zrůdným ideologiím nejsou politické aktivity.

3 3
možnosti
Foto

Pane Macku, směšujete dvě naprosto odlišné a neslučitelné věci. Pokud kantor přednáší učební látku, která v současné době zatracuje to, co možná ten samý kantor ve svém životě v učební osnově chválil, to je jedna věc. Pokud vyjadřuje ve škole svůj vlastní politický postoj, aniž by to bylo součástí výuky, je to věc druhá, která podle mého názoru do školy nepatří. Takže neslučujte neslučitelné!

2 2
možnosti
JAZ

Ve Vsetíně jsou známy případy kdy starší kantor-ka v dějepise valí žákům do hlavy, že za komoušů nebylo až tak zle a celou tu okupaci KSČ zlehčuje. To samé - povinné zpívání křesťanských koled během těch svátků, kdy do toho nutí žáky osmého ročníku.Rv

9 2
možnosti
JM

J97i51ř92í 51M33a81c43e43k

10. 1. 2013 12:31

Opravdu myslíte, že je to to samé? Slavíte Vánoce jako svátky konzumu? Nebo je neslavíte vůbec (jako Jehovisti)?

0 4
možnosti
MR

Nepodceňujte studenty. Neomylně si oblíbí dobrého učitele. Tak to bylo, je a bude.

3 3
možnosti
OH

Neomylně si oblíbí i učitele, který říká co slyšet chtějí.

2 1
možnosti