Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J67a87n40a 25M73a80j65o41v60á

25. 3. 2015 20:33

Vidíte a mně socialistí zubaři působí osypky ještě teď. Tepláková kultura léčení zubů, amalgamové plomby i v předních zubech, můstky ve třiceti a "klapáky" před padesátkou...to se opravdu nedá vzývat.

Má zubařka je na mne dodneška jako na malé děcko, protože jsem z pouhého pohledu na křeslo v komatu, což si nesu právě z oněch prohlídek a zákroků v dětství.

x

A kdo si nedokáže najít čas a skočit s dětmi k zubaři, tomu nejspíš není pomoci (zubař pak nebude zdaleka jediný problém).

1 0
možnosti
Foto

Jo v případě té zdravotní péče nelze mluvit o kladné stránce socialismu. Ta fungovala od doby, kdy se stát začal starat o to, aby měl zdravou populaci, aby měl dost zdravých vojáků.

0 0
možnosti
JC

Nesouhlasím s Vámi, pane. Právě ve zdravotnictví se ukázala silná stránka socialismu - tedy zpočátku (pak nutně nastoupil nedostatek peněz a šlendrián). Vymýcení řady nemocí bylo možné právě jen v direktivním systému, který se na tuto otázku zaměřil. Nikdy žádný jiný režim si tak dobře neporadil např. s pohlavními chorobami. Akce PP byla pozoruhodně až nepochopitelně úspěšná. Rozvinutí hygienické a epidemiologické péče již v padesátých letech nemělo na celém světě obdoby.

1 1
možnosti
Foto

Pane autore, a abyste si koupil něco k jídlu, k tomu také potřebujete dostat rozkaz od místní organisace KSČ(M)? A jak to bez rozkazu zvládáte s autem a STK? Etc.

Zkuste se zamyslet, kolik různých akcí dělá normální rozumný člověk sám od sebe, aniž by ho k tomu musel někdo dokopat.

Co se týče lékařských prohlídek dětí, tak rizikové (resp. sociální) případy dostává na starost příslušný dětský lékař a zve si je sám. (Jeden je můj známý, takže to mám od zdroje.)

Jediná kladná stránka socialismu byla pro nemakačenky, co si do práce chodili jen v den "brannosti".

7 2
možnosti
Foto

Mohu s vámi jen souhlasit, přesto mi dovolte vzpomínku na časy ,kdy vždy  do školy nastěhovali zubařskou ordinaci a žáky volali k ošetření a to čekání, kdy mě zavolají bylo stresující;-)

2 0
možnosti
MR

Právě socialismus je důsledkem naprostého odklonu od těchto forem, neboť jde o klasickou reakci na stav který rozložil společnost a společenskou smlouvu. 

Ve vyspělé společnosti nepoznamenané rovnostářstvím, by to nakonec vyplynulo z jejího přirozeného vývoje.... .

4 1
možnosti
JZ

Já jsem teda mlád, školu jsem před revolucí nezažil, ale k zubaři se hromadně chodilo a doktorka v létech dorůstání zvala o sto šest.

Pláčete hezky, ale zrovna v tomto jsem si nějak nevšiml změny.

6 0
možnosti
Foto

Pane Zemánku, šetřte pláčem pro jiné ať sám nezapláčete nad svými unáhlenými závěry. Povinné školní prohlídky u zubaře byly v ČR zrušeny v 90. letech. Ač jste mlád, tak asi nedostatečně využíváte informace na internetu.;-D

1 0
možnosti
BT

socialismus měl spoustu kladných stránek, jedinec bez ambicí a smířený s omezeními které režim uvaloval měl vcelku pohodlný a jednoduchý život od jeslí až do důchodu šlo předpovědět co se bude dít, člověk se velice nemusel starat a pokud nevybočoval z řady a plnil co režim žádal byl režimem odměněn tím že se o něj v rámci možností postaral, mezi to patřilo i to vámi uváděné

11 0
možnosti
Foto

To byl tedy režim, který vyhovoval všem,  protože všichni z podstaty věci usilujeme o to mít pohodlný a jednoduchý život: Neříkejte, že by vás bavila situace, kdybyste nevěděl, co zítra budete jíst a kde budete bydlet? Viz film Hej rup.

1 4
možnosti

Asi jsem žil v jiném socialismu,než ty,Radomíre;-D

5 2
možnosti
Foto

Asi ano, protože i v socialismu se v mém okolí dovedli lidé chovat slušně a netykali jen tak kdekomu.

2 3
možnosti
JC

Zrovna s tím zákonem negace negace měli marxističtí filosofové problém.

On totiž Marx nepochopil Hegela a zmotal to a k dovršení všeho prohlásil Lenin, že Marx postavil Hegela z hlavy na nohy, přičemž opak byl pravdou.

Schválně si přečtěte, jak vykládal tento "zákon" Hegel a jak ho vykládal Marx. Že jde o něco principiálně jiného a tedy i s jinými důsledky je zjevné i ve filosofii a logice neškolenému čtenáři.

Zákon negace negace se tak stal jedním z nejslabších článků marxismu (rovněž tak marxistické pojetí hmoty a energie, které zazdil Lenin svou knihou "Materialismus a empiriokriticismus", v níž tvrdil věci, které již v té době fysikové překonali - moderní fysika tak byla po celé dvacáté století hlavním důkazem nepravdivosti marxismu).

0 0
možnosti
Foto

Pane Chovanče, nespletl jste si náhodou téma blogu? Pokud jste si všiml, nerozebírám zde vztah marxistické a hegelovské filozofie ani to, jak kdo chápe zákon negace negace. Já, pokud jste si nevšiml, čtěte znovu, pouze zmiňuji definici tohoto zákona.:-/

0 0
možnosti
Foto

Jediná kladná stránka socialismu je ta, že už skončil.

14 3
možnosti
Foto

Myslíte? Co ale říká ten Vaculíkův bonmot?

0 2
možnosti
JK

Zapomněl jste na to, že jsme byli mladší, tráva zelenější a holky měly zájem. :-)

9 0
možnosti
Foto

Jenom díky tomu očkování.

2 2
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.