Slovensko neohýbá hřbet před bruselskou diktaturou

Potřebují snad naši podlézaví politici ještě křiklavější příklad, jak bránit národ a především zdravý rozum před stále sílící diktaturou Evropské únie? Kolikrát již politici a různí publicisté zapřeli vlastního presidenta a jeho kritiku unijní tuposti, jen aby se zalíbili pánům z Bruselu? Slizkému pohlazení falešného José Manuela Barrosy.

aktualne.centrum.cz

Když čtu a slyším, že nová slovenská vláda získala hned od počátku v Evropské únii nálepku potížisty, působí to na mne úplně stejně nadějně jako zpráva v socialistickém Československu, že se někdo vzepřel diktatuře.

Rozum, samostatnost v rozhodování, nadhled, nebýt papežštější než papež, chránit v první řadě zájmy občanů své země – to vše pořád dokola vštěpuje do hlav politiků jednooký mezi slepými – Václav Klaus. Naposled 7. 9. 2010 v projevu k poslancům. V České republice jako by na ohnuté hřbety házel hrách. Ale Slovensko se neohýbá! Slovensko stojí proti všem! A já moc doufám, že nátlak, jenž nemá vůbec nic společného s tak proklamovanou svobodou a demokracií Evropské únie, ustojí i nadále.

Svým svobodným postojem Slovensko opět dokazuje, kam se řadí čím dál více Evropská únie – k diktátorským společenstvím přebírajícím stále častěji zvyky bývalého socialistického bloku. Vypadá to, že existují pouze dvě možnosti: V jednotlivých státech Evropské únie vládnou jen samí hlupci, kteří nejsou schopni vidět souvislosti vznikající diktatury násilného vnucování zákonů a nařízení kdysi svéprávným a samostatným zemím. Nebo je to prostě jen svoloč, ženoucí se za mamonem a mocí, kterou budoucnost vlastních národů vůbec nezajímá.

Je velmi smutné, že varující hlasy nikdo neposlouchá. Že ani ti, kteří zažili utrpení v komunistickém režimu, nevěří, že zde vyrůstá další takový moloch. Jen se pozorně zaposlouchejte, jak docela bez servítků vyhrožují zemi, která se naprosto svobodně a demokraticky rozhodla, že nebude finančně podporovat stát, který nedovede zacházet ani se svými vlastními financemi. A opět platí komunistické: Kdo nejde s námi, jde proti nám!!! Kde se vypařily demagogické proslovy a sliby, že únie nebude omezovat národní zájmy?

Cesta, kterou nám Evropská únie vnucuje, je špatná a má stále méně společného s původní myšlenkou, která byla o společném hospodářství nikoliv politice a omezování národních zájmů jednotlivých zemí. Je zapotřebí velmi pozorně naslouchat i těm, kteří stojí na druhém břehu. Na tom demokratickém a svobodném.

Snad nejpřesněji vystihují současný stav Slovensko versus Evropská únie, slova jejich vlastní národní hymny.

Tak ať jim pomáhají v boji za práva svobodného rozhodování. V boji i za naši republiku, kde politici nemají odvahu mít vlastní názor!

Články s obdobnou tematikou:

Gulagy v Evropské únii

Slovensko – náš vzor!

Jsme stejní jako komunisti!!!

Autor: Radomír Dolanský | čtvrtek 9.9.2010 1:33 | karma článku: 43,03 | přečteno: 7317x