Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

mašlomcha

11. 8. 2010 13:17
souhlasím

všechno je třeba dát do souvislostí. Rozhodli o tom voliči. V té chvíli, kdy se vhazuje lístek do volební urny. V té chvíli jde o život. Někdy doslova. Například v Jugoslávii to lidem dodnes nezaplo, že volbou Miloševiče si zvolili mnozí vlastní smrt a bombardování. Například.

Takže u nás lidem učarovala levice. Zeman. Špidla. Gross. Paroubek. 8 ztracených let. Na Slovensku se ve stejnou dobu podařilo lidem překonat Mečiarizmus a dostala příležitost středopravá koalice. Dzurinda. 2 x 4 roky. A na Slovensku se začalo blýskat na lepší časy. Proběhly důležité reformy. Penzijní například. Slovensko se stalo členem NATO i EU. I když se na hranicích postavily obří celnice. To prý pro případ, že by se některá ze zemí do EU nedostala (slovy V.K.). Nestalo se.

Takže to, že je Slovensko v reformách mnohem dál než ČR je učebnicovou ukázkou toho, jak výsledek voleb může ovlivnit vývoj země.

Ještě, že protentokrát snad volba v ČR dopadla lépe. Pravice se musí pokusit o zázrak a o záchranu.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VII..

3. 8. 2010 14:10
Celkem souhlas

Jsem rád, když se Slovákům daří, protože potom se daří i jejim sousedům (já egoista :D). Jen to EUR si mohli ještě nějakou dobu odpustit. Se společnou měnou je to totiž jako s demokracickým zřízením státu - na obé potřebujete určitou úroveň společnosti a/nebo ekonomické úrovně. Dokud jí nedosahujete, je lepší mít "primitivnější formu" státu (teokracii, diktaturu, monarchii) nebo měny (národní měnu).  Nejde mít všechno hned a zadarmo.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VII..

3. 8. 2010 13:56
oprava

Der dumme Rest

Do slova "dumme" to "-n" nak onci nepatří, neb je "Rest" rodu mužského.

.

Danke fuer Ihr Verstaendniss. ;-)

0 0
možnosti
R

rozbor

3. 8. 2010 11:07
velká pravda

Autor velmi pěkně píše o Slovácích a mně se ten článek velmi líbí.Když jsem však začal přemýšlet, tak jsem zjistil, že ono to nebude tak růžové.Proč, když je to tam tak fantastické, jsou Slováci v ČSA, na ministerstvech, počasí na ČT hlásá Slovák.Začíná to tu být jako za federace 50:50, ale to je problém jiný.Jsme hol takoví lezdo...p, že hol to tak je.Máme VŠ, ale Češi se neumějí učit, protože Slováci je předbíhají, protože jsou asi chytřejší a řádně studují České školy a už tu zůstavají.Na druhou stranu obdivuji to, že tak malý národ (odečítám romy, maďary,rusíny atd.) je schopen hýbat i Českou republikou J&T apod.Podle toho lze usuzovat, že Slováci jsou nejproduktivnějším národem ve střední evropě.Holt mi Češi jsme takoví, jací sme.Mrmláme a nejsme žádní revolucionáři.Jsem rád, že tu jsou a uchovávají si svoji identitu.Rozdělila se ČSSR, al za 20 let tu máme skoro stejně Slovenských občanů, jako za federace,co se týče občanů bývalého SSSR tak se taktéž nemáme za co stydět.

0 0
možnosti
RV

aprilea

3. 8. 2010 10:27
euro a ekonomika

euro sme našťastie neuponáhlali ako niektorí diskutujúci naznačujú. slovensko po období krutovlády zločinného mečiarizmu bolo v ťažkej situácii. ak by sme neprijali reštrikčné opatrenia, ekonomika by sa zrútila. pravica našla silu na nepopulárne opatrenia, zdevastovanú ekonomiku postavila na nohy, avšak populisti ako robert fico dodnes ťažia z práce pravice.

ak by slovensko nemalo euro dnes v dobe celosvetovej krízy, slovenská koruna by sa prepadla ako prvá. naša východisková pozícia bola v 2004 ťažká a určite tu dnes nie je blahobyt. ale zmeny, ktoré pravica urobila boli životne potrebné.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

3. 8. 2010 10:05
Černobílé

Slováci mají spoustu problémů, které jste jaksi opomněl zmínit a které poněkud kazí vámi vykreslený obraz ráje na zemi. Vysoká nezaměnstnanost, nacionalismus, rasismus. Nevpoštění prezidenta sousedního státu je třešinka na dortu Slovenských pokusů obstát v Evropě. :-P

-

Slováci dělají něco líp a něco hůř. Mám radost, když se jim něco povede,ale rozhodně bych s nimi neměnil. A to euro je ještě bude stát spoustu peněz, než se ho zbaví.:-/

0 0
možnosti
L

lesicatko

3. 8. 2010 10:57
Re: Černobílé

To nevpustenie prezidenta bolo v poriadku, EU voči tomu nenamietala. Toto práve slovenská diplomacia ustála. A navyše - po voľbách práve tá frakcia madarov, ktorá bola najagresívnejšia vypadla. A umiernení maďari sú vo vláde. ´Dosť blbé teraz pre Maďarsko namietať, ako sú u nás utláčaní :))

0 0
možnosti
L

lesicatko

3. 8. 2010 9:58
K článku

Len k tým rómom a Kaníkovým škrtom - armáda zasahovala nie preto, žeby Rómovia odstavení od dávok hladovali - búrili sa preto, že o svoju živosť prišli rómski úžerníci.

Samotným Rómom , ktorým sa prestali vypplácať dávky podľa počtu detí sa rýchlo prispôsobili - tých detí v rómskych getách bolo stále rovnako / teda dávky nič neriešia /  

Uvidíme, čo urobí terajšia vláda, majú hádam najlepší program čo sa týka ľudí v generačnej a etnickej chudobe, problémm je, že sme v EU, teda že akýkoĺvek pokus riešiť to bude označený za rasizmus...

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

3. 8. 2010 10:24
Re: K článku

Ze strany čechů určitě ne ;-D;-D

Nechcete pčit Kocába?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

3. 8. 2010 9:52
je to tak

:-PR^

0 0
možnosti
N

Nika.meil

3. 8. 2010 9:49
Ano....

Máte v mnohém pravdu. Sama srovnávám naše politiky se Slovenskými a nechápu,proč si pořád ti naši musí sedat před každou řvounem z EU na zadek a Slovác si umí stát za svým. Ta neustálá poníženost s vlezdoprdelství mi u nás leze krkem, kde pak brát hrdost? Vztah k zemi, hrdos na to,že jsem Čech. Kdy naši politci nechrání dostatečně naše zájmy. Smutné....

0 0
možnosti
TP

Igor1

3. 8. 2010 9:40
Až na ten poslední odstavec dobrý

Postoje Slováků k Romům a k EU jsou mi sympatické. Ovšem mluvit o jejich ekonomice jako o něčem příkladném, to je docela úlet. Na Slovensku je naopak po zavedení eura docela dost zle a proto chodí pracovat do Čech a nikoli naopak.

0 0
možnosti
L

lesicatko

3. 8. 2010 9:51
Re: Až na ten poslední odstavec dobrý

Euro bolo prijaté aj preto, aby socialna demokracia na čele s Ficom nezhumplovala totálne ekonomiku. Čo sa podarilo. Kým sa prijalo euro, bo nesmierne šetrný, viď inflačné kritéria.. A že euro bolo nastavené v dobe, ked ešte nebola kríza a logicky sa predpokladalo, že slovenská ekonomika ešte diosť porastie je iná vec  -ale po bitke je každý generálom...

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.