Ševcov – odsoudit za každou cenu

Až nám zase jednou bude někdo tlouct do hlavy, jak se v padesátých letech inscenovaly politické procesy, nemusí pro příklady chodit hluboko do historie. České soudnictví opět potvrdilo svoji politickou závislost.

Igor Ševcov posloužil českým politikům jako důkaz ruského nebezpečí, které na nás číhá za každým druhým rohem (za každým prvním rohem zase číhá americké nebezpečí). Případ je jakoby okopírován podle mustru zinscenovaných procesů padesátých let.

Kdybychom žili v právním státě, v zemi, kde vládne spravedlnost a soudy jsou opravdu nezávislé, nemohl by se soud s Igorem Ševcovem nikdy konat. Už jen z toho důvodu, že náš právní řád neuznává pachovou stopu jako nevyvratitelný důkaz, ale pouze důkaz nepřímý. A jestliže žádné jiné důkazy neexistovaly a soud bez námitek zahájil proces, je tedy od počátku zinscenovaný.
Ovšem druhý rozsudek vypadá, jako by pocházel z pera pacientů bohnické léčebny. Tvrzení soudu je ještě tragikomičtější nežli snaha utáhnout Ševcova na vařené nudli v prvním případě. Igor Ševcov prý napomáhal posprejování pankrácké věznice tím, že si natáčel průběh demonstrace, při které k tomuto skutku došlo. Soudci by si v první řadě měli vyzkoušet, jak nebetyčný rozdíl je pozorovat okolí přes displej kamery a přímo očima. Pak by nemohli vyslovit takovou hloupost. Rovněž je velmi zajímavé, že soud soudil dvě různá obvinění Igora Ševcova v jednom procesu. Možná se inspiroval v obchodní síti, kde se 2v1 používá docela často.

V době, kdy se zbláznila celá Evropa, chce Česká republika za každou cenu zvítězit jako vypatlanec de luxe. Pokud si toho ještě nikdo nevšiml, kráčíme mílovými kroky k horší diktatuře, než byla ta, kterou jsme před čtvrtstoletím opustili. Kdo by si v roce 1990 pomyslel, že někdo navrhne zákony, které budou trestat satiru, vtipy o cikánech, o policajtech, o politicích ani nemluvě? Která TV by si dnes dovolila vysílat gumáky? Před očima se nám odehrávají politické procesy a každý nad tím mávne rukou se slovy: „Však je to Rus.“ Tím však zmanipulovaný rozsudek nepřestává být zmanipulovaným. Nastal čas, aby lidé zavčasu řekli evropským loutkám DOST!

 

Autor: Radomír Dolanský | středa 27.4.2016 15:21 | karma článku: 38,78 | přečteno: 1431x