Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BIS

bskoupy

13. 1. 2011 8:57
Zvláště "krásné" jsou opatření MPSV

vůči invalidní a težce zdravotně postiženým občanům. Opravdu "sociální" přístup. Zvláště v kontrastu k "výhodám" zdravých "demokratických" politiků.

Holt

Máme demokracii, ne vole?!!

0 0
možnosti
PH

pollik

1. 6. 2010 9:47
Seniorům by neuškodilo trocha sebereflexe.

Kam to dnešní penzisté dobudovali, to jsme všichni viděli před dvaceti lety. Když dnešní lidé podle Vás všechno rozkradli, jak to, že naše zdravotní péče patří k evropskému standartu a zároveň je jedna z nejlevnějších (pro lidi). Stav ochrany životního prostředí se také podstatně zlepšil. Stačí se projít po většině našich měst a srovnat, jak vypadala před rokem 89. Není to právě agresivní chování starých lidí, co může za dnešní jejich obraz ve společnosti? Generace dnešních důchodců se vlastně nemusela starat skoro o nic, umělá zaměstnanost poskytovala jistotu všem, on se nikdo moc nenadřel, a ti co museli po roce 90 začít pracovat se divili a diví se dodnes. Znám plno lidí v důchodovém věku, kteří jsou aktivní i třeba v 75-ti letech a nestěžují si. To, jak budou důchodci vnímáni veřejností záleží hlavně na nich.

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

6. 2. 2011 21:17
Re: Seniorům by neuškodilo trocha sebereflexe.

Já se nesmím rozčilovat,ale na tohle musím reagovat.V devadesátých letech Klaus zprivatizoval majetek za dva biliony korun.Kde se asi ten majetek vzal?Za minulých dvacet let není Praha schopna postavit pár kilometrů Metra a celé metro (A,B,C) bylo hotové za necelých dvacet let 1970-89.Nuselský most,přehrady na Vltavě,Východoslovenské železárny,Škodovka,Tatrovka,Liazka,13 zaoceánských lodí Československé námořní plavby,z toho čtyři koncem roku 89 úplně nové.I ten Temelín byl ze dvou třetin hotový.To všechno postavili vaši rodiče nebo se právě tvoji rodiče flákali?Asi ano,protože se flákali pouze kovaní bolševici.Tak mluv za sebe a za svoji rodinu.

0 0
možnosti
FK
HF

Cofola

30. 5. 2010 23:50
Nepochopení podstaty problému

Důchodcům nikdo jejich důchody "neoklešťuje" - naopak, výše důchodů se za poslední roky zvyšuje takovým tempem, že se o tom většině zaměstnanců může jenom zdát. A průměrná výše důchodů z nich žádné žebráky nedělá, tak přestaňte fabulovat. Nebo snad tím okleštěním myslíte to, že penzisti nedostanou třináctý důchod slíbený od Paroubka? A že brzy budou důchody velkým obrovský problém, to je holá skutečnost, ale buďte klidný, to padne až na nás mladší...

0 0
možnosti
BIS

bskoupy

13. 1. 2011 8:58
Re: Nepochopení podstaty problému

Už abys byl v důchodu a "užil" si to!

0 0
možnosti
MS

sunka007

30. 5. 2010 17:58
ryk socialisty

Autor clanku jenom seje generacni nenavist, pan Paroubek je mu asi hodne blizky. Nijak nepozoruji ze by mladi napadali duchodce, spise ze dnesni mladi se nenechaji skakat po hlave a kdyz umi se ozvat. Bohuzel nemalo senioru zije v tom ze maji automaticky na vse narok a chovaji se jako hulvati.

Kdo za socialismu nebyl uplny flakac, a pritom nevstoupil do KSC, ma dnes duchod 10-12 tis.  Vychazim z rodicu, stredoskolaci co nemeli ridici pozici a dokazali usporit na byt a dum, poslat sve dve deti na skoly. Z toho duchodu si muzou dovolit 3x rocne vyrazit na dovolenou mimo CR, v provozu domacnosti nebo pri nakupech se nemusi zasadne omezovat. Jiste, jsou tu lide maji duchod 8-9 tis. a plati najemne 5 tisic, ti ziji z ruky do huby. Je ale spis otazka proc maji tak maly duchod (zeny v domacnosti) ci proc misto setreni na byt  vse projedli a i v duchode bydli v najmu. Za socialismu byly byty v porovnani s dneskem velmi lacine. 

0 0
možnosti
MK

Kousavka

31. 5. 2010 9:43
Re: ryk socialisty

Dokážou totéž i dneska dva rodiče - středoškoláci, kteří nebudou v řídících pozicích? Postaví si dům a zaplatí svým dvěma dětem studia? Pokud ano a ještě jim zbyde na tu dovolenou, pak je všechno v pořádku.

0 0
možnosti
MS

calypsol

30. 5. 2010 2:09
haha

;-D;-D Pry "seniori" :-D Co to jako ma byt seniori? Duchodci??? Proc seniori? To je snad sportovni kategorie a ne jmeno pro duchodce, ne?

0 0
možnosti
RS

radouch1

30. 5. 2010 20:18
Re: haha

Vy moc význam slov neznáte, že?

0 0
možnosti
MP

milosfm

30. 5. 2010 0:45
..

i pres par neshod jasna karma. a ikdyz to tu nepatri, tak si po volbach postesknu: Lidi jsou blbi  Rv:-/

0 0
možnosti
MT

tymak

29. 5. 2010 23:14
...

Jestli je průměrný důchod kolem 12000, tak to zas tak málo neni. Když vezmu naší rodinu - dva téměř průměrné platy a dvě děti na VS na koleji. Vychází zhruba něco přes 9000 na jednoho, platí se z toho de-facto 3 domácnosti (náš byt a dva byty na kolejích), všichni žijem poměrně aktivně, můžem si dovolit koupit všechno, co potřebujem a ještě se zvládnem zhruba 3 dovolené v Chorvatsku či na Slovensku za rok, takže mám dojem, že žijeme v relativním blahobytu, takže i kdyby důchodce dostával třeba jen 6000-7000,  tak zas takovou bídu s nouzí třít nemůže. A pokud ano, tak by v těchto situacích měla zafungovat rodina. Pokud důchodce nechají všichni jeho potomci doslova chodit o žebrácké holi, zřejmě udělal řadu vážných chyb ve výchově.

A to se ani nezminuji o nespravedlivém důchodovém systému, kde nešetříte na sebe, ale vlastně platíte současným důchodcům a doufáte, že příští generace bude mít dost peněz i pro vása je jen otázkou času, kdy se tento systém zhroutí.

0 0
možnosti
L

lombar

29. 5. 2010 19:58
Průběžný systém je mrtev

Je naprosto nespravedlivý, nezohledňuje pracovitost atd. Důchodci si nikdy díky němu na svůj důchod vydělat nemohli. Nehledě na to, že většinu produktivního života strávili v komunismu a tam se nepracovalo, lidi hcodili z práce víc ožratý jak z hospody. S dnešními pracovními požadavky absolutně nesrovnatelné! Když se k tomu přidá vysoký věk, mnohdy jen o málo nižší než věk produktivní je zcela jasné že důchodce si na svůj důchod nemohl nikdy vydělat ani zdalekaR^

0 0
možnosti
RS

radouch1

30. 5. 2010 20:19
Re: Průběžný systém je mrtev

S tou dobou socialismu: to je vaše vlastní zkušenost? Pak bych to chápal...

0 0
možnosti
MS

Městečko strašení

29. 5. 2010 11:39
Pravdivý článek

Zasloužená karma.

0 0
možnosti