Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

10. 2. 2012 2:52
Jistá předvídavost

V. Klause je neoddiskutovatelná. Ale není to žádné kouzlo. Stačí k tomu mírně nadprůměrná inteligence, všímavost a dostatečná dávka cynismu. Ovšem důležité je, k čemu tuto předvídavost používá. A tam už to tak krásné není. Za celou dobu svého působení v politice jí používal hlavně k potírání svých soupeřů a upevnění vlastní moci. A to je vše. Žádný další užitek z toho nebyl. Občanům to nepřineslo nic dobrého, hospodářství státu to většinou uškodilo a ještě víc to nalomilo morálku národa, poškozenou už panováním komunistů. Právě nedostatek morálních postojů tak význačné postavy polistopadového vývoje je jednou z příčin marasmu ve kterém se nacházíme.Rv

0 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata

9. 2. 2012 21:19
A úplně nejvíc měl pravdu,

když tvrdil, že stát je špatný vlastník a vzápětí to dokázal tím, že nechal rozkrást půlku republiky. V ostatním bych s ním až tak moc nesouhlasil.

1 0
možnosti
ES

emeritni samec

9. 2. 2012 18:35
Václav Klaus má vžy pravdu.

Jenom ta pravda stála občany této země více než pět bilionů kč.

2 0
možnosti
C

Cynyc_

9. 2. 2012 19:10
Re: Václav Klaus má vžy pravdu.

Václav Klaus má vždy pravdu. To realita je často nepřesná ;-)

2 0
možnosti
C

Cynyc_

9. 2. 2012 18:03
Blábol.

Snaha příznivců Václava Klause podporovat se ve svém sektářství tím, že dehonestují všechny jeho odpůrce (jako autor článku tvrzením, že odpůrci nesnášejí pravdu), může být sice efektivní směrem dovnitř, ale je zcela kontraproduktivní směrem ven a tedy v důsledku i celkově. Takže jen tak dál.

2 0
možnosti
RD

radomír dolanský

9. 2. 2012 19:48
Re: Blábol.

Prosím vás, jak se můžete zapojovat do diskuse, když jste si pořádně nezapamatoval ani titulek??? Blog upozorňuje právě na takové případy, kterým jste, zdá se mi, vy! Na lidi, kteří překrucují skutečnost přesto, že ji mají napsanou před očima. Anebo je to o neschopnosti vnímat text, a to už je práce pro odborníky z jiného oboru. Jediné, co jste úspěšně zvládl, je název vašeho příspěvku. Opravdu blábol.:-/

1 0
možnosti
M

mmaaxxxoo

9. 2. 2012 15:39
...

Pěkně jste to napsal.

2 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

9. 2. 2012 10:28
U mě jednoznačně karma

Ale s tou kupńovou privatizací bych to tak jednoznačně neviděl. Byla to věc nevyzkoušená, to ano, ale kdo nebyl úplně blbý a nenaletěl K+K cirkusu (Kocáb a Kožený), tak si na konto připsal pěkných pár set tisíc (myslím za čtyřčlennou rodinu) a ty akcie si nakonec svého majitele našly.

2 0
možnosti
S

Světlonoš_v03

9. 2. 2012 9:53
píšete že je třeba respektu k názoru druhého

můžete mi uvést, kdy dokázal mít Václav Klaus respekt k názoru někoho druhého? On dokáže jen šikovně urážet, zesměšňovat, štvát veřejnost. Možná to je ten důvod, proč je tak nenáviděn těmi inteligentnějšími v národě. Ve valaššských putykách je možná oblíben

5 0
možnosti
RD

radomír dolanský

9. 2. 2012 10:16
Re: píšete že je třeba respektu k názoru druhého

Těch respektovaných názorů je celá řada, ale musíte je chtít vidět. Třeba tím posledním je uznání postoje premiéra k fiskální smlouvě. Pokud vystupujete jako Světlonoš, měl byste si rozsvítit. Mám na svém blogu i články kritizující postoje pana prezidenta. My, ve valašských putykách přemýšlíme. A někdy tlápeme i koniny, jako všichni.

5 0
možnosti
PH

petrph

9. 2. 2012 9:45
to je snad poněkud málo,ne?

Pan Klaus má někdy pravdu,ovšem ještě v méně případech má to je hlásání pravdy nějaký kladný dopad. Můžeme začít třeba tím kdy pravdu neměl - ona ostudná kuponová privatizace skutečně neměla bez přísného právního  rámce naději na poctivý úspěch. Jenomže, copak to snad Klaus jako Velký Ekonom neviděl? Proč už tenkrát nekřičel a nevaroval "lidi, nejděte do toho, ty peníze se jenom rozkradou"???

Varoval proti pseudoekologii a přece ČR i pod jeho vedením podepsalo přísné zákony a dohody na jejich vydržování a uvalilo na své občany i podniky vysoké ekodaně a omezení. Varoval před vlivem EU a přece nakonec Lisabonskou smlouvu podepsal. Po světě si jezdí a přednáší,ale větší přínos ČR či jeho exportu to nepřináší...

On totiž politik není politikem, protože říká lidem nepříjemnou  pravdu, to je možná dogmatikem, populistou nebo revolucionářem. Od politika lidé očekávají provedení pozitivních řešení. A to se Klausovi nějak nedaří

2 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

9. 2. 2012 9:54
Re: to je snad poněkud málo,ne?

Právní rámec... než by ho dal někdo dohromady pokrachovalo by to tak jako tak...viz zbytek východního bloku.

Každopádně ta privatizace by fungovala... pokud by většina lidí nebyli úlní idioti co VĚŘILI Koženému a spol.

6 0
možnosti
MD

+R/-W

9. 2. 2012 9:28
Nadpis noc moc. Obycejna pravda.

Znami uz znaji.

0 0
možnosti
IH

misaviki

9. 2. 2012 9:26
.

Asi takto - z postkomunistických zemí si troufám říct, že jsme na tom nejlépe (nepočítám Německo). Není to snad dostatečný důkaz toho, že nebylo všechno špatně a že se spousta věcí zadařila?

1 0
možnosti
R

Roman37a

9. 2. 2012 9:34
Re: .

Z postkomunistických zemí jsme na tom nejlépe. To je možná pravda. Jenže byli jsme na tom nejlépe i v době komunismu (ze socialistických zemí), za první republiky i za Rakouska. Může za to pochopitelně orientace na průmysl, strategická poloha, atd. Rozhodně bych to nepřičítal Masarykovi, Husákovi, nebo Klausovi.

1 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.