Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prezidentské milosti podvodníkům a další neveselé příběhy

Někteří policisté se snaží zatýkat nebezpečné desperáty. Zatýkají rovněž úplatné policisty. Občan tleská: „Ať žije, KONEČNĚ, spravedlnost!“ Ovšem podle zákonů české politické logiky jsou lapkové omilostněni. A k tomu jim dopomáhej prezident!

upce.cz

Prezidentskou milost dostala policistka, která brala úplatky při vyřizování dlouhodobých pobytů cizinců. Dopustila se korupčního jednání na pracovišti, kde byla dosazena po tehdy největší korupční aféře po roce 1989. Jak je vidět, vzala si policistka poučení na správném místě. A prezident správnost jejího rozhodnutí svou milostí potvrdil i všem dalším korupčníkům.

Další podobné „cti“ od prezidenta se dostalo čtyřem podvodníkům z okruhu podnikatele Tomáše Pitra a zavražděného Františka Mrázka. Na tomto, ale i předchozím případu je pozoruhodná „neznalost“ okolností ze strany prezidenta a jeho poradců. U výše zmíněné policistky byla milost poskytnuta z důvodů špatného zdravotního stavu, ale také pro záruky poskytnuté starostou obce. O jejím špatném zdraví nikdo nic neví a sám starosta o nějakých vlastních zárukách rovněž ne.

V případě čtyř omilostněných podvodníků je situace o to kurióznější, že soudci prezidentskou kancelář upozorňovali ještě před udělením milosti na propojení odsouzených s výše uvedenou kontroverzní dvojicí podnikatelů, ale také na další podvod jednoho z odsouzených, jenž netrpí žádnou závažnou chorobou, jak uváděl v žádosti o milost.

Prezidentská kancelář omlouvá svého nadřízeného, že o daných skutečnostech nevěděl. Nejenže z doložených faktů vyplývá, že jde o nepravdivé tvrzení, ale KDO??? by v téhle republice měl mít přesnější informace, když ne hlava státu? A navíc ještě v případech udělování milosti. To vše vypovídá o politickém diletantismu, jenž vládne v naší zemi.

Když se však člověk podívá co za špínu se děje ve vedení naší země, nějaké diskutabilní milosti získávají nádech směšnosti.

Tak, jak se před blížícími volbami valí na povrch špína jednotlivých stran a politiků, tak občany tito politici více a více bez nejmenšího uzardění ohlupují ve stylu rčení „po nás potopa“. Další přísloví říká, že když se loď potápí, krysy opouštějí loď. Ty naše, české, při úprku z paluby navíc bez jakýchkoliv skrupulí kradou, nechají se uplácet a podvádějí.

Osmdesáti milionům bývalého benjamínka premiérského postu, vydělaným za několik dní bez práce a velmi podivným způsobem, se dnes smějeme jako dobrému vtipu. O takové maličkosti jako je prorůstání ruského naftařského gigantu Lukoil do strategických odvětví našeho průmyslu se už nezajímáme vůbec. Dům na ostrově za šedesát milionů je pořízen za poctivě vydělané peníze. Tak tohle tvrzení nevzruší snad už ani malé dítě. Nějaké gripeny, Český dům a podobné ztráty miliard jsou takřka zapomenuty. Že se pořád na výsluní politiky hřeje člověk, díky jehož rozhodnutí na koupi nekvalitních padáků zemřeli lidé, nemluvě o dalších miliardách doslova vyhozených oknem, jenž má navíc ještě tu drzost zaštiťovat se křesťanskou vírou? To nám podle jeho popularity taky nějak extra nevadí.

Takže proč se vlastně rozčilujeme? Vždyť my, občané, víme v mnoha případech díky komu zmizely stovky miliard korun. Dokonce  možná miliony miliard za těch dvacet let. A pořád nadáváme na ty, kteří nám berou z peněženky, aby zachránili stát, namísto toho, abychom si všímali těch, kteří nám z peněženky kradou. A s tupou stádností se mnozí z nás chystají, že tyto zloděje, podvodníky a korupčníky opět ve volbách podpoří, aby si alespoň trošku při té bídě pomohli k živobytí. Samozřejmě nikoliv voliči, ale jako obvykle rádobypolitici. 
Za naši vlastní hloupost si nic než utrpení nezasloužíme!
Příbuzná témata (kliknout na název):

Volby 2010: …a zase budeme jako stádo?

Vsetín opět trefil do černého!

17. listopadu …a zvěř obsadila Sněmovní

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 25.1.2010 8:04 | karma článku: 21,29 | přečteno: 1114x
  • Další články autora

Radomír Dolanský

Dost bylo vlády všelijakých odborníků

Vyjma politiků a jejich stále se měnících našeptávačů imunologů, mikrobiologů a kdovíjakých logů leze nekonečné omezování svobod a porušování zákonů samotnými politiky lidem už krkem, včetně některých nařízení jako z blázince.

25.4.2021 v 12:05 | Karma: 28,50 | Přečteno: 786x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Vrbětice přijdou právě vhod

Neuvěřitelný úspěch české BIS! Po akčních šesti a půl letech předložila veřejnosti údajná důvodná podezření, nikoliv fakta a pádné důkazy. Rychlost vyšetřování je zarážející, načasování naopak pochopitelné.

18.4.2021 v 10:17 | Karma: 42,18 | Přečteno: 2200x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Musí občané dodržovat nezákonné opatření?

Řada našich politiků a především mainstreamová média s velkou chutí kritizují jiné státy, kde jsou údajně pošlapávána lidská práva, svoboda pohybu, projevu apod. Budeme k nim taky patřit, když vláda schválí nezákonné nařízení?

11.4.2021 v 17:57 | Karma: 33,13 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Koronavirus - špinavá politika, kšefty a lži

Ačkoliv se politici snaží, seč můžou, aby to vypadalo, jak moc jim záleží na životech občanů, svými mnohými kroky se sami usvědčují ze lži. Celá šaráda připomíná čím dál více spíše zkoušku na politiku Velkého bratra.

5.4.2021 v 10:43 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Radomír Dolanský

Blatný si sám podráží nohy vlastními nařízeními

Ministr zdravotnictví trvá na neměnnosti svých nařízení, přestože jsou v některých bodech nesmyslná až hloupá. Může jít o něco jako puberťáckou zaťatost vůči premiérovi, ale určitě se nejedná o smysluplnou ochranu obyvatelstva.

12.3.2021 v 11:16 | Karma: 36,82 | Přečteno: 1462x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Turek: Nejdu rozbít Evropu, potřebuje ale rekonstrukci a velký šok

10. června 2024

Jedním z největších překvapení letošních evropských voleb se stal Filip Turek. Po vyhlášení...

Univerzita Karlova rozporuje závěry vyšetřování střelby. Podá stížnost

17. června 2024  13:18,  aktualizováno  19:37

Karlova univerzita si bude stěžovat na závěry vyšetřování prosincové střelby na filozofické...

STAN vybral adepty na eurokomisaře, vládě navrhuje Nerudovou a Síkelu

17. června 2024  18:30,  aktualizováno  19:26

Hnutí STAN navrhne vládě na eurokomisaře dva kandidáty - zvolenou europoslankyni Danuši Nerudovou a...

Černochová po výbuchu vyloučila sabotáž. Tragická událost, shodují se politici

17. června 2024  18:06,  aktualizováno  19:07

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) vyloučila po výbuchu blíže neurčené munice v Libavé...

RegioJet před nehodou v Pardubicích jel moc rychle a minul dvě návěsti

17. června 2024  18:35,  aktualizováno  18:49

Vlak RegioJetu jel před tragickou nehodou v Pardubicích rychleji, než připouštějí pravidla. Řekl to...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.