Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EP

Aha, takže podle pana autora bych měl vzdát svou skvělou práci a jít kopat chodníky, protože proletariát chce dělnickou práci a ví lépe než firmy, co je potřeba. Ono odsoudit "všechny ty jejich managementy" je snazší, než se zamyslet, po jakých profesích je na trhu poptávka.

0 3
možnosti
Foto

Jako manažer, pane Poláku, byste měl v první řadě podrobně číst materiály a snažit se pochopit jejich obsah, což se vám u mého blogu ani v nejmenším nepodařilo. Takže je nasnadě, že se k té lopatě takovými postupy dopracujete vlastním přičiněním. Ani slovíčkem není v článku naznačeno, aby se manažeři vzdali svého vydřeného postavení. Ale jako dobrý manažer, byste právě věděl, po jakých profesích je na trhu čím dál větší poptávka. A o tom je článek, což jste evidentně nepochopil.Ty firmy vědí, co potřebují. Vy nikoliv.:-/

0 0
možnosti
MD

Nesmite si to tak brat. U soustruhu, jako nastrojar ci cisnik bude proste clovek s VS vzdelanim. Uz to tady jednou bylo. 'I skladnik si muze precist Vergilia v originalu'.

Jak to bude s patricnou manualni zrucnosti se uvidi. Alespon bude sranda.

0 1
možnosti
Foto

měl jsem čalounickou firmu a zaměstnával 80 lidí. Byl podstatný rozdíl, přijal-li jsem dělníka, byť nečalouníka ze vsi anebo z města. Ti z vesnice byli mnohem šikovnější a hned se zapracovali. V tom vidím rovněž problém, jak se vesnice vylidňují a zaplňují městská sídliště. V paneláku se děti sotva naučí tolika řemeslům, jaké okoukaly od táty či dědy na dvoře, poli, zahradě, lesu či za volantem traktůrku nebo za zadkem Stračeny či Ferdy.

1 0
možnosti
Foto

Pane Bicero, samozřejmě, na vesnici mají lidé mnohem blíže k manuální práci (alespoň ti původní vesničané, nikoliv městské naplaveniny, jako třeba já:-)). Ale v podstatě je to o tom, jak své děti vedou rodiče. Určitě má v mnohém pravdu paní Venclová v příspěvku níže, kdy píše, že rodiče chtějí mít dítě studované. Prostě tady pořád platí představa, a dnes snad ještě víc, že učeň je nějaký trouba. Nikdo, jakoby nedokázal pochopit, že sebechytřejší parta hlavounů se svými nápady nic nesvede, když nebudou mít ruce, které dají jejich vynálezům život. Obojí musí žít v symbióze.

3 0
možnosti
Foto

všechno dovezem z Číny:-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Včera jsem zrovna s jedním takovým nástrojářem mluvil. A mám přítele, který učí na učilišti, kde část řemeslných oborů nahradil obor manežerka.Tzv. MANKY:-):-/

0 0
možnosti
JC

Milý pane, máte pravdu.

Ach jo...

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den,čtu Váš článek a přemýšlím,jak to v tom 89 roce a po něm vlastně bylo.

Pracovala jsem ve výrobě,kde se šila těžká dámská konfekce .

Ano za socializmu,se začalo s tím,že si učňové mohli doplnit vzdělání  a ukončit ho maturitou.Bylo to myšleno tak,že to budou !pracovníci,kteří budou dělat zodpovědnější práci,ve vyšší pracovní třídě,ale pořád to mělo být v dělnické profesi.

Bohužel,tím že si doplnili vzdělání a udělali maturitní zkoušku,která měla a má pořád váhu

jako 4leté studium,tak už samozřejmě ve výrobě dělat nechtěli a hledali si místa v administrativě,což se jim i celkem dařilo.

Dle mého názoru,už tenkrát byl špatně nastavený systém v tom,že nástavba pro učně,neměla být postavena na úroveň 4letého studia,ale pořád ještě učni chodili do provozu a získávali  zručnost a zkušenosti. Po 89 roce se učňovské školství začalo postupně rušit,protože nebyli učni,svoji vinu na tom nesou i rodiče,kteří samozřejmě chtěli mít  své dítě studované.. Demokratický systém tuto zkázu dokonal- zaspal,protože to byli lidé odtržení od reality.Kdo pracoval s učni,tak  od začátku viděl,že to je špatně,ale na  připomínky nechtěl nikdo slyšet. Celý život  jsem pracovala ve výrobě a měla na dílnách učně,tak jsme viděli kam to spěje a že přijde doba,kdy řemeslníci budou chybět.Ta doba je tady a všichni se tváří,že objevují "AMERIKU",bohužel jsou to jenom důsledky špatné politiky státu.Další  problém je,že i když se učební obory začnou obnovovat,tak se v průběhu učení ,nebudou mít děti kde zdokonalovat,protože je nikdo nebude chtít,navíc všichni hned chtějí hodně peněz,místo aby si nejdříve budovali pozici a získávali zkušenost,ale to nese doba,která je BOHUŽEL takto nastavená.Všechno se bude muset začít budovat znovu,tady se opravdu odsoudilo všechno co mělo něco společného s komunisty a nikdo dodnes nepřizná,že byly i dobré věci,které nám mohl závidět celý svět.Hezký den

7 0
možnosti
Foto

tuším, že lehká dámská konfekce bude pro ženy padlých mravů a těžká pro spořádané

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.