Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

25. 7. 2011 11:34
Už jsem to včera psal jinému chytrému

Ale rád zopakuji:

Povodňové škody jsou hrazeny ze státního rozpočtu. Protože mimořádné záplavy si vyžádaly mimořádné náklady, všichni jsme oželeli stovku měsíčně a snížili deficit rozpočtu. Nic jiného se nestalo. (Tedy ne všichni: nic nemohli oželet /protože žádnou daň neplatí/ bezdětní s platem nižším než 9.800 Kč, ti se dvěma dětmi s platem nižším než 19.000). Že nebyl založen zvláštní účet? Proč by měl být zakládán zvláštní účet?   Když povodňové škody hrazené z veřejných rozpočtů přesáhly 12,5 mld.  A vybrané stovky daly do konce letošního pololetí tak nejvýše 3,5 mld.  Uvažoval jste vůbec nad čísly? Těžko!

Ještě jednu poznámku: Není žádná povodňová daň. Pouze byla snížena sleva na dani.  S n í ž e n a   s l e v a !  Ta sleva, kterou jako mimořádné a velmi citlivé sociální opatření zavedla vláda M. Topolánka (s ministrem financí Kalouskem). Díky jim neplatí lidé s nejnižšími platy žádné daně. Takový krok nenapadl žádného premiéra či ministra ČSSD. Až Kalouska.

2 0
možnosti
RD

radomír dolanský

25. 7. 2011 17:35
Re: Už jsem to včera psal jinému chytrému

Otázkou je, jestli nakonec tím ironicky "chytrým" nejste vy sám. Stačí se pouze začíst do tehdejších prohlášení politiků a zjistil byste, že nešlo o žádné, jak tvrdíte vy, záplatování už proběhlých výdajů, ale pro opatření do budoucnosti, právě z důvodů, aby nedocházelo k nenadálému zatěžování rozpočtu. Ale to asi nechcete slyšet, abyste mohl být chytrý. Tak se to má i s vaším slovíčkařením o snížené slevě na dani nebo zvýšením daně. Víte, nejde o slovíčka a způsoby, jak byla ta stovka lidem sebrána, jde o to, že jim měsíčně v peněžence chybí a s velkou pravděpodobností není použita tam, kde podle slibů politiků měla být. Ale možná jste tak "chytrý", že na vás nemá ani předseda Rady asociace krajů, který se o osud těchto peněz začal zajímat rovněž. Asi není umění být chytrým anonymem - toho je diskuse mnohdy důkazem. A i stará kára musí jednou na GO.

0 0
možnosti
V

venouš

25. 7. 2011 9:33
Teď už máme

co jsme chtěli, že?  Na skládce ve vládě i v parlamentu  se uhnízdil nejodpornější odpad společnosti, patrně na věčné časy. Je pilně podporovaný mediálním póvlem, žumpou a hnojem, jak by pravil M. Zeman  a obyčejní lidé jsou jim pro smích. To je výsledek "sametu", to jsme si přáli a chtěli? A budeme ten hnůj volit i dál? Obávám se, že lidi jsou nepoučitelní a nenapravitelní.

0 0
možnosti
K

krllo

25. 7. 2011 9:13
Topolánek si půjčil z důchodového účtu

desítky miliard. A nevrátil. Předtím to dělal Klaus. A povodňové stovky rozkradli naše bílé límečky.

Jeďte se podívat na do Frýdlantu, Raspenavy atd.  Za rok nic uděláno.!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.