Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

jsem udiven, že ta blbá Amerika je takový kus před námi.

Ve všem.

1 1
možnosti

Já se nedivím. Na vlastním území neměli válku cca 250 let.

2 0
možnosti
SV

Mě to přijde , že se vždycky poohlédneme v daném čase  po největším dementovi a z toho si uděláme náš vzor.

2 0
možnosti
AF

A55l20e27n45a 18F58i93r86s20t

21. 7. 2014 13:09

Ještě nikdy v historii nebyl americkým soudem odsouzen tabákový koncern pouze za to, že vyráběl a prodával cigaretové výrobky.

 

Vždy byly odsouzeni za to, že přidávaly do cigaret chemické prostředky, které za prvé urychlují vstřebaní nikotinu z krevního oběhu, takže kuřák má rychloji potřebu nové cigarety a dále návykové látky, chceme-li drogy, která se v tabákových listech sama nevyskytuje a která návykové účinky nikotinu několikrát umocňují.

 

Všem těm, kteří se nechtějí pouze spoléhat na nevědomé české blogery a fabulující internet, doporučuji vřele film The Insider s Russel Crowe a Al Pacinem. Potom se možná na americkou justici začnou dívat trochu jiným pohledem.

3 4
možnosti
VH

Tak, tak.  Ve filmu je vždy ta absolutní pravda.

A ty nápisy "Caution may be hot" na kelímku jsou proto, že byl jeden prodejce odsouzen za to, že byl v kelímku jed  či "Caution, wet" proto, že při mytí podlahy mycí prášek!

  Paní First, ty rozsudky skutečně mluví o tom, že firmy zatajily nebezpečnost kouření.

1 0
možnosti
MM

Tak jako v každém právním řádu i v US právním řádu něco dobrého a něco špatného (nebo pro našince nepředstavitelného). Ale jen kvůli tomu nelze odsoudit celý jejich justiční systém (nebo dokonce celé USA). Spíš bychom měli uvažovat co je u nich lepší než u nás a z toho si vzít ponaučení...

2 1
možnosti
AF

A50l40e46n16a 49F17i79r22s41t

21. 7. 2014 12:50

Kdyby česká justice znala terminus "punitive damages", resp. z anglosaského práva "exemplary damages" a německém právu Strafschadensatz, nemuselo by to v česku vypadat tak, jak to tam vypadá. Totiž, že se bohatí nízkým sazbám pouze vysmívají, resp. jiní trestnou činnost vesele opakují.

 

Jak často jsem již na českém blogu četla všeobecné volání po tzv. trestu "třikrát a dost". A nic jiného se americkému tabákovému koncernu nestalo. Lhali, podváděli, křivě přísahaly před americkým senátem a dále přidávali do cigaret chemické návykové látky tak drze, že si miliardový exemplární trest skutečně zasloužily.

3 4
možnosti
LC

Vcelku jste jejich zrcadlem. :-/

3 2
možnosti
AF

A25l69e57n12a 58F57i82r67s41t

21. 7. 2014 12:20

Americkému právu se mohou posmívat pouzi ti, kteří o něm nemají ani ponětí.

 

Americké právo zná, na rozdíl o českého, tzv. disciplinární trest (punitive damages), kdy trest viníka opravdu citelně potrestá a jiné možná od podobných činů odradí preventivně.

 

A jak potrestat firmu, která má miliardové roční výdělky - trestem za několik milionu? Tomu se přeci pouze zasmějí, zaplatí z tzv. poštovní kasičky a vesele konají dál.

  Btw.: většina příkladů, které jste uvedl, kolují po internetu již několik let a většina, tedy až na případ Stelly Liebeck je vymyšlená. A ten, kdo se případem Stelly Liebeck alespoň s částečně zapnutým přemýšlením trochu zabýval uzná, že McDonnalds byl odsouzen právem už jenom proto, že k podobným nehodám docházelo v jejich filiálkách častěji. http://en.wikipedia.org/wiki/Liebeck_v._McDonald's_Restaurants   A o zlaté české justici může mluvit pouze někdo, kdo z ní sám tyje. Nebyl jste náhodou taky účastníkem klausovské amnestie.

3 4
možnosti
LC

Tak něco z reality i když obchodního práva. Pokud vím, tak v USA existuje možnost do měsíce vracet věci a to vcelku v jakémkoliv stavu. To, že jsou na to Oumajgoti zvyklí a snaží se to praktikovat i třeba v ČR, o tom mám x svědectví, poslední včera v Palladiu. Věc koupí na užívání dovolené, potom použité a špinavé vrací a jsou rozhořčení, že na takové zneužívání u nás nikdo nepřistoupí. Stejně tak fungují ony absurdní zákony a pokud někdo nepozná horký kelímek, pak něco není v pořádku, ovšem není to jen zákon. Americké právo si zaslouží despekt, asi jako tvrzení, že v Iráku chrání jejich vojáci demokracii;-D.

4 2
možnosti
PV

Tak jste si taky přidal polínko do ohně.;-D A teď čekejte, jak na vás místní obhájci USA vyskočí. To se budete divit.

6 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, pane Vysočane, hned pod vámi se ozývá paní Klímová. Nevěřícně kroutím hlavou - před pětadvaceti lety část národa úplně stejně vzývala bohy z druhé strany barikády. Jsme jako národ naprosto nepoučitelní. Je to naprosto stejná zaslepenost, akorát mám dojem, že teď je těch lidí více.:-P

1 0
možnosti
Foto

Pane Dolanský, v Americe je tohle pouze boj bohatých advokátů s bohatšími - s tzv. "IQ národa" to opravdu nemá nic společného.

Ale některé tady jistě potěšíte... :-)

1 2
možnosti
VK

kdesi jsem viděl obrázek s kelímkem od kafe s napísem: "v USA bychom sem museli napsat, že káva může být horká. Díky bohu, že jsme v Kanadě" :)

6 0
možnosti
LC

U jednoho nejmenovaného českého výrobku byl přiložený leták: Upozornění: Zcela podrobný návod rozebraný do detailů, nemá za cíl snižovat důstojnost kupujícího, ani si o něm nemyslíme, že je idiot. Pouze mějte pochopení: My tohle posíláme ve velkých dodávkách i do USA.;-D

9 2
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.