Pokřivená spravedlnost ministra spravedlnosti

Před několika dny se v médiích na přední místo opět dostala kauza justičního paláce v Brně. Kauza, která potvrzuje tímto pomníkem, že slovo „spravedlnost“ je v České republice opravdu jen slovo. Co je u nás běžnou realitou dne, by nenapadlo ani takového mistra absurdity, jakým byl Jaroslav Hašek.

Tato kauza je opravdu vrcholnou ukázkou naprostého rozpadu nejen morálky, ale i práva a spravedlnosti. Justici se poněkud vymklo z rukou financování vlastního luxusního paláce a místo 800 milionů stál nakonec skoro dvě miliardy. Že za tento „nepatrný“ rozdíl nebude pravděpodobně nikdo potrestán je samozřejmé. Nejen proto, že v České republice je beztrestnost u mizících miliard naprosto běžnou záležitostí. Ale kdo by případ soudil, když viníkem je sama justice?

Justice dostala pokutu 1 935 623 540 korun. Při fungujícím právu věc naprosto běžná. Ale to je vše, co se po právu stalo a taky asi stane. Nyní už jen probíhají dohady jednotlivých soudních instancí, na koho tu vinu hodit. To by bylo v Česku rovněž ještě docela pochopitelné. Ovšem naprostou novinkou v placení dluhů je řešení samotného ministra spravedlnosti.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil uvedl, že pokud by byla zmíněná pokuta pravomocná, musel by požádat ministra financí Miroslava Kalouska o navýšení rozpočtu. (zdroj: ceskatelevize.cz)

Kde můžou o navýšení domácích rozpočtů žádat občané – dlužníci po zaplacení pokuty nebo dluhu? Platí-li v České republice právo a spravedlnost pro všechny bez rozdílu, je to důležitá otázka!!!

Takže stále platí, pokud udělá chybu občan, zaplatí ji občan, ale pokud ji udělá administrativa, státní správa a jak vidíme, sama česká "spravedlnost", zaplatí za ni opět občan. V České republice nám tak vzniká státní anarchie.

Občané by neměli zapomínat co se v justici děje, až bude opět například Nejvyšší soud ČR argumentovat, že soudcům se nesmí sáhnout na platy, aby byli nestranní a především neúplatní.

Čtěte i další aktuální názory:

Se Schwarzenbergem a Evropskou únií na ekonomické dno

Jak se řeší dluhy a podvody v České republice?

Česká demokracie = ochrana násilí

Autor: Radomír Dolanský | pátek 13.1.2012 8:43 | karma článku: 34,55 | přečteno: 1925x