Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RN

rene1879

29. 9. 2010 13:39
Demokracie...

Údajně jsme si v roce 1989 vybojovali demokracii. Když ji ale lidé chtějí uplatnit, to znamená jdou demonstrovat, sesypou se na ně novináři a různé "pomocné stráže kapitalismu" jako vosy. Platí právo sdružování ve spolcích a právo shromažďovací nebo ne? Stejně tak je nečlenům odborů .... po tom, jak naloží s vybranými příspěvky a kolik lidí si za ně vydržují. Naposledy se takto na odbory útočilo v Německu  mezi válkami. Jestli je problém nechat lidi demonstrovat, pak mohl zůstat starý režim a nemuseli jsme mít výš do žlabu. Celé snížení platů má údajně přinést 6 miliard, což jsou v rámci rozpočtu drobné. Lehce by šly dosáhnout snížením 50 miliardového rozpočtu  armády, živící zbytečně například expediční sbor v předem prohrané válce v Afghánistánu. Na rozpočet armády se ovšem pořádně sáhnout nesmí (i když VV slibovaly před volbami osekání o 10 miliard!)

PS: Ten rám na ministerstvu vnitra údajně podle záběrů bezpečnostních kamer povalili novináři a fotografové....to se ale nehodí, že?

0 0
možnosti
LR

Dexfree

22. 9. 2010 12:33
špatně

Úřednická omezenost, jak píšete je bohužel díky úřednické birokracii, kterou śi stanoví  sama vláda, ale až tak daleko, asi nekoukáte. Veřte, že nikdo víc by si nepřál tu birokracii konečně odstranit než úředníci... ono totiž mít na všechno papíry, podpisy, zbytečný obesílání atd. jen kdyby vláda konečně s tím začala něco dělat. Ale kde ty slibi jsou a že jsou už od 90 let a jen se to zhoršuje. 

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

22. 9. 2010 11:19
když ta poměřuji

rozměry toho monstra odborů co je na obrázku, tak mi začíná docházet , že vlastně včera byli na demonstraci vlastně pouze odboráři. Může mi někdo zdůvodnit, proč jen železničáři mají asi 12 odborových svazů?

0 0
možnosti
H

hafusak2

22. 9. 2010 11:24
Re: když ta poměřuji

Protože kdyby měli jen jeden, tak by si naše pravice proti odborům na dráze ani neškrtla. Ale když jich je plno a slabých, tak se dají pěkně krásně poštvat proti sobě a případná stávka pak nemá ten pravý efekt.

0 0
možnosti
G

Gašpo

22. 9. 2010 10:10
No ja nemám jednoznačný názor

na demonštráciu ako takú. Myslím, že tí ľudia sú naštvaný právom. Pretože hasiči, policajti alebo zdravotnícky personál by skutočne nemal byť škrtený ak sa nič nerobí s prebujelou byrokraciou. Ak by to bolo jasne postavené "Škrty áno, ale až v prípade, že urobíte nekompromisný audit byrokracie" tak nepoviem nič. Skutočne letia miliardy oknom pre zbytočné úrady s nadštandartne platenými byrokratmi, zlodejina so štátnymi zakázkami, kde je sú "malé domů" úradníckym športom, korupcia....

Je to celé systémovo špatne. Žiadna zodpovednosť, netransparentnosť, nepostihnuteľnosť, proste žumpa.

Lenže táto demonštrácia sa zvrhla v onaniu papaláškej, odborárskej ľavice. Tí ľudia jednoducho poslúžili ako užitoční idioti. Zrovna odborárska "kachlíkárna" je príklad byrokracie ako vyšitý a to že si tam prišli prihriať polievčičku orandžový a červený, nebudem ani komentovať. Škoda dukátov.:-/

0 0
možnosti
MH

PaiN

22. 9. 2010 9:50
Myslíte si,

že ti, kteří tam mluvili do těch mikrofonů, se při tom cítí důležitě? Třeba jim to poskytuje jistý druh uspokojení a možná by se v některých případech alo použít i ukojení... Toto je nebezpečné... Ať už je to odporář nebo někdo jiný, pořád za ním jde 40000 lidí...

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.