Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

bolek

22. 8. 2011 16:30
Autor nepozna smysl

Zda se, ze autor tohoto blogu si vsima jen slov, ale uz mu nedochazi smysl vet, ktere porovnava. Kdyby srovnal cimrmanovske hry s filmy typu Slunce seno & ..., patrne by mu opet vyslo ze neni rozdil, v obou se prece mluvi cesky a v obou zazni (obcas) sprosta slova.

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

23. 8. 2011 15:14
Re: Autor nepozna smysl

Omyl, je to naprosto naopak. Slov si všímáte vy!!! Já jsem tím chtěl naznačit, že mezi předlistopadovými a dnešními politiky už moc velký rozdíl není. Až tak daleko jsme při budování kapitalismu došli. Zpět.8-o Takže smysl vět, které jsem napsal nedochází vám. Ještě se docela držím a zvládám říct to, co chci.:-P

0 0
možnosti
JR

janulator

20. 8. 2011 13:20
Pan Bátora by si měl zvolit další cestu

Jakkoliv jsou mi výroky pana Bátory svým obsahem sympatické, tak jako státní úředník by se měl krotit..i na svém profilu Facebooku. Jak to vypadá, když se státní úředník chová jak neřízená střela se můžeme setkat na každém státním úřadu. Hlavním znakem úředníka by měla být pokora k úřadu, který za peníze všech občanů zastává ..a tu pan Bátora nemá.Jsem přesvědčen, že pan Bátora má v současnosti jen tyto možnosti:

1)Jako státní úředník projevovat naprostou loajalitu k vládě, ať si o ní myslí cokoliv

2)Odejít z vládní služby a stát se aktivním politikem, který bude hledat širokou podporu pro své názory u voličů

3) Schovat se do nory a projevovat své názory jen na svém profilu Facebooku a stát se tak jedním z tisíců kverulantů

Takže i když jsem signatářem D.O.S.T. doporučuji panu Bátorovi urychlený odchod ze státních služeb a třeba i založit novou politickou stranu, než se totálně zdiskredituje.

0 0
možnosti
E

eda521

23. 8. 2011 8:39
Re: Pan Bátora by si měl zvolit další cestu

To si myslím trochu pletete. Loajalitu musí mít vůči svému šéfovi, což je ministr. To je myslím splněno, jinak by za ním Dobeš nestál. A jestli máte představu, že člověk zaměstnaný ve státní správě se nemůže ani pro své přátele ohradit proti osobní urážce, byť je autor urážky shodou okolností ministr vlády, musím s takovou představou ostře nesouhlasit. To není loajalita, to je otroctví. Problém je tady jednoznačně na straně pana knížete, JEHO VEŘEJNÝ výrok je neomluvitelný.

0 0
možnosti

GU.HU

18. 8. 2011 22:32
Schwarzenberg jako ministr si může dovolit zpražit úředníka,

v opačném gradu je to jaksi nevhodné. Pokud nevidíte rozdíl, tak máte asi nedostatečné IQ

2 0
možnosti

GU.HU

18. 8. 2011 22:33
Re: Schwarzenberg jako ministr si může dovolit zpražit úředníka,

*gardu

0 0
možnosti
PH

petrph

18. 8. 2011 11:40
to není řízená kampaň,

Tomu se říká subordinace. To platí na vojně, na úřadě, ve škole. Hádám že třeba učitel může říct žákovi "ty jsi hlupák", ale žák nemůže říct učiteli, ty jsi blbec. Důstojník může řvát na výcviku na vojáky že jsou lemplové , ale vojín nemůže říct generálovi , že je idiot...Asi to není úplně demokratické, ale na tom stojí celá společnost, pokud se rozpadnou tyto principy, tak tu nebude demokracie ale anarchie...

Mimochodem, zvláštní je že si to neuvědomil Klaus když nedávno varoval přes různými -ismy , homofobiemi, atd...Neboli, je demokraticky špatné když menšina demonstruje svůj postoj v průvodu a je demokraticky správné, když úředník prohlásí o ministrovi zahraničí  že je "starý chudáček"????

3 0
možnosti
V

vvv

19. 8. 2011 20:53
Re: to není řízená kampaň,

Jen mizerný učitel řekne žákovi, že je hlupák. Ministr zahraničí by měl používat jiný slovník. Snaha o odvolání Bátory je směšná.

0 0
možnosti
K

Krasavicee

18. 8. 2011 9:22
senilní hrátky gerontů - už je nevolit!!!!!

Rv

1 0
možnosti
PGS

pgjed

18. 8. 2011 9:16
O hulvátství Schwarzenberga není pochyb

Již to, že se sčuchnul s Kalouskem ukazuje, co je zač! ;-D

1 0
možnosti
B

Brutvann

18. 8. 2011 8:42
To jste popsal přesně !!!

R^[>-]

1 0
možnosti
LH

bluem

18. 8. 2011 7:52
reprezentace státu

Nechápu jak člověj jako pan kníže může reprezentovat Českou republiku v zahranicí, vždyť to není ani pořádný čech. Nevím kde ostatní vidí jeho charisma mě nějak uniká. A jeho výroky jsou přesně takové jakými asi hovořij jeho dědeček k poddaným na svých polnostech. Celá vláda a parlament jsou pouze státní úředníci a jako občan a tedy ten pro, kterého pracují a který je platí si přejí, aby všichni opustili své funkce.

1 0
možnosti
JS

bolek

22. 8. 2011 16:34
Re: reprezentace státu

Kdo je podle vas spravny "cech" (cituji Vas pravopis)? Hadam, ze ten, kdo tady neprozil cely zivot, u Vas jako spravny cech neobstoji. Skoda, ze jste se za tu dobu, co jste tady, aspon nenaucil poradne cesky, Vas prispevek nedava smysl.

0 0
možnosti
PP

paulczynski

18. 8. 2011 7:50
Mluvíte mi z duše

V 8,00 vyjde můj blog o tomtéž..R^

0 0
možnosti
JD

pedr64

18. 8. 2011 7:42
no, oni si naši potentáti

ve své velikosti neuvědomují, že jsou všichni toliko "státními úředníky", stejně jako Bátora

2 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.