ODS schvalovala drakonické tresty pro dlužníky

Slovem schvalovala v titulku není myšleno, že ODS schválila zákon o exekutorech, ale že svou nečinností schvalovala jednání některých exekutorů (doplněno 11.9.). Drsný hon na dlužníky, kdy se pro pár tisícovek zabavovaly domy nebo se z dvacky za černou jízdu stávaly desetitisíce až statisíce dluhů, nekontrolovaná zvůle některých exekutorů hraničící s šikanou, to vše vrcholilo za vlády ODS a jejich koaličních partnerů. Přes upozorňování na excesy, které lidem ničily životy, nikdo z politiků ODS nesjednal rychlou nápravu.

Nesčetněkrát bylo opakovaně upozorňováno, že naprosté ožebračení dlužníka je nejen pro věřitele, ale i pro stát naprosto nesmyslné. Jestliže je člověk obrán i o takové triviální vybavení jako jsou například obyčejné nerezové příbory, zhroutí se mu život, spadne na dno a stane se pouhou sociální zátěží pro stát a pro exekutory respektive věřitele nedobytnou existencí. Takové počínání podporovala ODS, i kdyby jen neschopností zajistit dostatečně rychle zákonnou nápravu.

Kozel zahradníkem, to je ODS minulých let, ale i dnešních dnů. Strana, která za léta své vlády tvrdě sankcionovala firmy, jež neplatily sociální a zdravotní pojištění. Strana, která díky neřešení exekuční likvidace občanů i společností zničila stovky životů, byla a je těmto dlužníkům sama vlajkovou lodí. Je možné tak prohnilé stranické rétorice věřit byť jen jediný slib?

Je zcela zřejmé, že ODS vedla účetnictví státu stejně jako stranickou kasu. Ovšem tu státní plnil skrze Kalouskovo, Drábkovo nebo Hegerovo ožebračování český lid. Samozřejmě s plnou podporou ODS. Zda je současná koalice dostatečným lékem je velmi brzy hodnotit. Nyní situace připomíná houpačku, která se ocitla u druhého vrcholu. Z velkého výdajového minus přeletěla do velkého plus. Nejdříve za rok, ale spíše za dva zjistíme, jak se bude dařit, či nikoliv, současné koalici plnit kasu tak, aby neodírala pracující občany, ale zloděje a darmožrouty, kterých je zde stále mnoho, a to i mezi politiky.

ODS doplatila na vlastní pýchu a ztrátu kontaktu s realitou v podhradí. V posledních dnech navíc vyplynula na povrch další skutečnost, která ODS na důvěryhodnosti nepřidá – nadřazenost před zákonem i před občany. ODS byla a je kastou nadlidí, která se ještě zdaleka dostatečně nekála na to, aby důvěra v ni mohla opět vzrůstat. Místo, aby před voliče předstoupila s čistým štítem, nazývá své vlastní členy špicly. Ano, to je ODS posledních let - zákulisní čachry a zneužívání důvěry voličů. Trestat druhé za to, co dělá ODS sama, je vrchol podlosti.

Nabízím k přečtení další články:

Česko ve stopách Fergusonu a Roterhamu

Tragikomické problémy Událostí České televize

Pomatená Amerika

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | středa 10.9.2014 6:34 | karma článku: 28,27 | přečteno: 1130x