Norsko – středověk trvá

Celý svět bojuje proti krvavé náboženské zrůdě s názvem Islámský stát a přitom máme necelých 700 kilometrů na sever dokonalou ukázku středověkého bezpráví. Člověk si pak říká, jaký že je rozdíl mezi společností, která o sobě prohlašuje, že je rozvinutá a běsnícími vrahy? Norsko, stejně jako IS, používá středověké právo, i když rozdílným způsobem.

Odhlédněme nyní od otázky, zda byly děti Michalákovým odebrány odůvodněně či nikoliv. Ovšem následné kroky norských úřadů se vrací do temné minulosti bezpráví. Bylo porušeno jedno z nejzákladnějších lidských práv. Byli rozděleni sourozenci! V tomto bodě měl prezident Zeman jednoznačně pravdu, pokud jednání norských úřadů přirovnal k nacistickému programu Lebensborn, který je, mimo jiné, i o převýchově dětí, pro kterýžto program bylo například vybráno 13 dětí z vypálených Lidic.

Norsko oddělilo sourozence údajně pro neblahý vliv jednoho na druhého. A co když šlo jen o běžné sourozenecké hašteření? Nebo je to obchodování s dětmi, na které již čekají natěšení žadatelé? Norsko zakazuje českým dětem učit se rodnou řeč. Norsko zakazuje návštěvy příbuzných, dědečka a babičky, tety. Norsko možná jedná hůře než nacisti. Norsko prostě a sprostě zadržuje nezletilé občany jiného státu. A zástupce tohoto státu (ČR), Kapitán, může nanejvýš tak šéfovat Titanicu. Jestliže matka nemůže obejmout své děti, nemůže plakat a nemůže na ně hovořit rodnou řečí, má menší práva než masový vrah ve věznici. Není to horší než nacismus?
OSN vytrubuje do světa prohlášení o ochraně dětí. Děti musí mít, alespoň podle řečí politiků, tu nejvyšší ochranu státu. Dětem nesmí být ubližováno a náprava musí být okamžitá. Evropská únie nám valí klíny do hlavy, jak se o své ovečky postará, když jsme jejími členy. Co dělá Evropská únie v případě ochrany práv dětí Michalákových? Hraje mrtvého brouka a dává ruce pryč. Všichni mají plnou hubu demokracie, právních států a ochrany dítěte, ale když přijde na činy, zjistíme, že je OSN, Evropa i český stát jen banda neschopných byrokratických lenochodů. Co uděláte, až vám seberou děti islamisti? To už se starat začnete?

 

Autor: Radomír Dolanský | čtvrtek 5.3.2015 9:36 | karma článku: 30,47 | přečteno: 697x