Někdy to vypadá, že nám politici „vládnou“ z Bohnic

Ať se člověk podívá kterýmkoliv směrem, ať strčí hlavu do písku nebo pod konec páteře, ať se dělá hluchým či slepým, stejně neunikne konečnému poznání, že Česká republika je čím dále, tím více podobná zemi, kterou se prohánějí bandoleros v kravatách a dámských kostýmech.

Z chudého státu takřka bez dluhů se za dvaadvacet let stal přeplněný septik s bohatými politiky. Česká republika by mohla mít za tu dobu výsadní právo na zvláštní vydání Guinessovy knihy rekordů, pro sta a sta případů, jak lze po česku prezentovat demokracii, rovnoprávnost, nezávislost justice a především službu politiků lidu. Do listopadu roku 1989 více či méně v západní demokracii platilo, že v politice člověk nezbohatne. Teprve Česká republika dokázala opak a děje se tak neustále, přes lživé výroky politiků, že už nekradou.

Ustálené rčení této vlády, „vláda rozpočtové odpovědnosti“, by mělo být trestné, poněvadž uvádí záměrně občany republiky v omyl!

Stejně jako desítky stupidních nařízení a zákonů politici omlouvají neustálým papouškováním „tak to chce Únie“ a jejich neschopnosti postavit se byrokratické blbosti Bruselu, stejným způsobem se snaží zastrašit občany neustále opakovanou frází „abychom se nevydali řeckou cestou“. Přitom ti samí politici se brání napadání ze strany opozice důkazy, jak dobře je na tom Česká republika v porovnání se zeměmi EU. Straší Řeckem, ale přitom zveřejňují statistiky dokazující, že máme k Řecku daleko asi jako ke Slunci.

Některá zdůvodnění tzv. rozpočtových opatření politici vysvětlují způsobem, který by jim bez nadsázky zajistil výsadní postavení v psychiatrické léčebně. I když vláda neustále opakuje, že jdeme vpřed – dnes už nikoliv kupředu levá, ale pravá – morální rozklad vládnoucí garnitury vpřed přímo letí!

Neexistuje zde žádný politický étos, slovo politika, ale i činy politiků se staly synonymem lži a zlodějiny!

Učebnicovým příkladem rozumové nedostatečnosti politiků je případ Oulického černých staveb. Nejen, že byly dodatečně povoleny v chráněné krajinné oblasti (oproti rozhodnutí o zbourání vily Miloše Holečka v pardubickém městském parku), ale ministerstvo pro místní rozvoj se nechalo slyšet, že nelze Oulického ani pokutovat, protože v době kontroly se nikdo nekoupal v bazénu a na kurtech nehrál tenis, tudíž neplní svůj účel!!! Jaký důkaz zdegenerované úplatné politiky je ještě zapotřebí předložit?

Politici se již takřka před občany ani nesnaží omlouvat pořád dokola své zlodějiny a nekončící rozkrádání republiky skrze státní zakázky, dotace a předražené nákupy, jiná práva pro vyvolené, kriminalizaci justice a desítky dalších „vymožeností“ české demokracie.

Stát, který čeští politici tak nabubřele vychvalují jako demokratický, právní a spravedlivý, je čím dál častěji světu pro smích. Proč se ještě zveřejňují zprávy, kolik se kde zpronevěřilo stovek milionů, kde nějaký ožralý boss srazil člověka, kdo z politiků a jejich blízkých má postavenou černou stavbu a společně s justicí se spokojeně usmívá? Vždyť občané vědí, jak to všechno skončí. Že soud sice konstatuje, že k zpronevěře došlo, ale nebyl to úmysl, vina nebyla dokázána, za stovky milionů podmínka, ačkoliv se porušilo kdeco, komise zjistí, že se neporušilo nic, že se držíte moci pro koryta nikoliv pro lid…

To jen VY, politici, si ještě myslíte, jak báječně dokážete oblbovat lid!

Ale možná si to lid zaslouží. Ač je podle všech statistik a průzkumů většina občanů politiky a jejich konáním znechucena, kdykoliv se objeví protestující skupina, ať je to Holešovská výzva, demonstrace odborů nebo dokonce studenti, ti samí občané kritizují i demonstranty. Takže – kdo chce kam, pomozme mu tam!

Nabízím k přečtení i další články:

Za komunistů bylo lépe!

Pseudohumanismus kráčí ve stopách inkvizice a fašismu!

Vyměnili jsme Sovětský svaz za Evropskou únii

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 14.5.2012 7:02 | karma článku: 36,02 | přečteno: 3515x