Nejoblíbenější lež českých politiků: Nás se to nedotkne!

Pokud uslyšíte kteréhokoliv z českých politiků při vyjádření k jakékoliv situaci vůkol České republiky pronést, že nás se tento problém nedotkne, chystejte se na nejhorší.

Za věštce experty, jak ze Strakovy akademie, tak ze Sněmovní ulice, se musí kněžna Libuše studem obracet v hrobě jako ventilátor. Je docela možné, že nám političtí lháři tímto prostě jen sdělují svůj názor na lid – vy důvěřiví otroci našeho osobního prospěchu! A opakuje se to neustále, ať je u moci levý nebo pravý. Jen ten lid od doby svého inscenovaného vzepětí nedokáže pochopit, že on by mohl být hybnou silou.

Za Nečasovy vlády nás Miroslav Kalousek s ostatními sedmilháři ujišťoval, že krize se České republiky nedotkne, a když ano, tak jen minimálně. Pak osekali příjmy pracujících, důchoců a postižených, kde se dalo. No, a nakonec, dodnes celé politické spektrum používá zaklínací formuli, když něco pokulhává, že za to může velká ekonomická krize – dárek našich přátel z USA. Úplně stejně, jako se ještě dnes politici vymlouvají, že to či ono nefunguje, protože jsme žili v socialismu.

Naprosto stejný postup použili trubači dnešní koalice, když Sobotka i se svým věrným kývalem Chovancem vytrubovali do světa, že nás se migrační vlna nedotkne. Pokud můžeme něčemu vděčit za doposud poměrný klid, tak to určitě nejsou naši politici, ale nízká životní úroveň, co nás prozatím chránilo. Ale ještě není konec! Vláda, jako ostatně vždy, určitý čas dělá ramena a pak poslušně stáhne ocas mezi nohy a líže paty mocipánům z Bruselu. Řada z nich ještě moc dobře pamatuje, že to samé dělali jejich předchůdci v Moskvě.

Ještě čerstvěji znějí v éteru další ze lživých ujištění vůdců české země o zářivě ekologických motorech Škoda Auto. V České republice a podvod? Neexistuje! Ale co by nenažraní kormidelníci nejbohatších automobilek neudělali pro další stovky milionů na svých kontech? To těm našim kývalům opravdu ještě nedošlo, že Škoda Auto je německá firma VW? A jestliže se podvádělo v celé firmě, z jakého důvodu by měla být škodovka výjimkou? První přiznání zní: 1,2 milionu motorů. Hloupá důvěřivost amatérských politiků? Nikoliv, hloupost těch, kteří jim naslouchají a především je volí.

Takže snad už příště lid bude vědět, až se premiér a jeho hujeři budou dušovat… 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | úterý 29.9.2015 6:55 | karma článku: 33,50 | přečteno: 936x