Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

28 let si tzv. demokratické strany vytírají s voličem zadek a když jim to volič dá ve volbách najevo, tak v tom ještě urputněji pokračují. Nedivím se už volebnímu úspěchu ANO. I kdyby už Babiš nedělal nic, tak mu volební preference zásluhou demokratického bloku porostou.

0 1
možnosti
MK

Proč takový článek kvůli bezvýznamnému uskupení? Skoro to vypadá, že z toho Demokratického bloku máte opravdový strach.

1 6
možnosti
JL

Vite pane Dolansky, ze jste mi svym clankem pripomel jednoho Dolanskeho z padesatych let minuleho stoleti. Ten take mel proslovy podobne vasemu clanku. Plne idiotin, sloganu a nepravd. Vas omluva je skutecnost, ze dnes pri hodnoceni politickeho nebe nejste sam.

Totis vsechny politicke strany zvolene do Snemovny (to pocitam i komunisty) jsou ukazkou mysleni obcanu v CR, kteri jsou presne jako vy. Dnesni 'demokraticky blok' je nutnost tech stran s malou ucasti ve Snemovne, mit moznost obsahnout poslanecke komise svymi cleny a mit moznost komunikovat uvnitr bloku na strategii, jak usmernit silnejsi strany a mit urcitou vahu. Normalni krok v demokratickem Parlamentu. Proto jiz vas nadpis je vytvor obcana podobny projevum toho Domanskeho z padesatych let!!! Omlouvam se za sve pocity.

2 6
možnosti
Foto

K96a73r94e39l 54C83a34c79h

26. 11. 2017 18:11

Nedělám si patent na to, že musím mít správný úsudek. Když jsem si přečetl prvních pár příspěvků, bylo tam jen kdo jak kdy co nakradl a jak se rozkradla republika. Můj názor na privatizaci v 90. letech je asi tento. Klaus a spol. stáli před problémem rychle zprivatizovat doposud socialistické vlastnictví výrobních prostředků. Bylo jasné, že lidé si to nemohou koupit, protože nikdo takové finanční prostředky neměl. Vytvářet nejprve právní rámec by bylo příliš zdlouhavé (vidíme to na neschopnosti parlamentu rozumný zákon za rozumnou dobu schválit) a tak se rozhodli to provést formou - na nějakou dobu zhasneme a ti šikovní si to rozeberou. Jen nedomysleli, že většina těch šikovných si bude uvědomovat, že to není zcela košer a kdyby se něco zvrtlo, mohli by o tento majetek přijít. Radši tak rychle získané podniky tunelovali a se ztrátou nabyté prostředky ulévali do zahraničních bank, aby se nedaly dohledat a zůstaly tak bezpečné před eventuálním dopadem nějakého dodatečně vzniklého zákona. To byla ta opravdová krádež. Podniky tak krachovaly a nebo se za zlomkovou hodnotu dostaly do rukou cizího kapitálu. AB tak opatrný nebyl (nevím zda z hlouposti, nebo chytrosti) a získané podniky začal odvážně spravovat jako svůj majetek, s péčí řádného hospodáře (zřejmě toto naivně očekávali Klaus a spol. i od ostatních). Majetek se tak hromadil a jeho podniky dnes živí cca 35000 lidí. No a ti, kteří se ztrátou tunelovali (kradli) a mají v uvozovkách jen ta konta v zahraničí, mu nyní majetek, který nevytuneloval, ale rozmnožil - závidí. Úspěch se v této republice neodpouští. Mně je ale sympatičtější úspěšný podnikatel, než vychytralý tunelář. My domácí úspěšné podnikatele potřebujeme jako sůl. Schopnost podnikat nemá každý. No a ten nedemokratický - demokratický blok ? - asi v něm bude dost těch závistivců, kteří by radši tunelovali, než hospodařili. Souhlasit nemusíte - je to jen můj názor a neopírám ho o žádné podpůrné důkazy.

2 1
možnosti
RJ

R48a73d74e62k 70J15a83r84o93š

26. 11. 2017 17:56

Žádný Demokratický, ale Kalouskův blok, když už ...

Já tedy jsem politicky veskrze proti pseudopravicovému eurohujerismu ála TOP 09, ale paradoxně si hodně Ing. Kalouska vážím jako velmi schopného a asertivního politika a konec konců i jako mužskýho, včetně toho jak rázně zfackoval toho spratka na ulici, kterýžto mu druhdy sprostě nadával.

Kéž by byl on v čele ODS a hájil skutečně pravicové ideje včetně euro- realismu/skepticismu.

1 6
možnosti
Foto

Vidíte. Já volil stranu z toho demokratického bloku a volil bych je znova, nebo jinou z nich. Babiš pouze předstíral nějaká koaliční jednání. Od začátku měl jasno. Vládnout budu JÁ, JÁ a JÁ. A on se místo s Marťany za tím účelem spojil s komouši a extrémisty. Vůbec nešlo o program, ale pouze o jeho osobu. Od samého počátku.

5 3
možnosti
RJ

R58a62d92e37k 30J36a44r91o83š

26. 11. 2017 17:47

Myslím, že s ODS by do vlády býval šel.

Konec konců, on není žádný ochránce chudých a frustrovaných, nýbrž tvrdý byznysman, takže z tohoto hlediska by v řadách ODS našel asi nejvíce vstřícných tváří...

4 0
možnosti
Foto

I67v57a40n 33M32a95r53e57k

26. 11. 2017 14:31

Jak je zde dobrým zvykem. . . . . Zasloužená karma p.Dolanský . R^[>-]

2 2
možnosti
Foto

J34i54ř24í 23K11i89n95d78l

26. 11. 2017 12:07

Mně se líbí, jak někteří jako pan Dolanský horují pro velkého privatizátora, který volby vyhrál heslem, že tradiční strany za dvacet osm let rozkradly republiku a přitom se neuvědomují a ani je nenapadne, že miliardový majetek za ta léta kradení nenahromadili staří politici, ale Babiš. Nespočítají si, kolik miliard z veřejných rozpočtů si přesunul k sobě za čtyři roky vlády.

6 7
možnosti
Foto

Pane Kindle, kdybyste to tvrdil jako šéf kriminálky, možná bych vám na plky skočil. Ale takto se můžete zařadit mezi blábolisty v Demokratickém bloku. Jo, jo, ubohostí malého českého člověka je závist. A kdo má miliardy, nemohl jinak než krást. Nebo to máte z nějakého důvěryhodného plátku? Bravo, pane Kindle. A zase nečtete pozorně moje blogy!! Pokud by vám před očima nevlál červený hadr s nápisem Babiš, tak byste možná pochopil, že blog je o těch na druhé straně barikády. Proč si vybíráte jednoduchou cestu chápání, že když kritizuji jedny, horuji pro druhé? No, možná na víc než jednoduchost nemáte.;-D

8 4
možnosti
Foto

Po peří poznáte je.... zde podle slova.

Stačí napsat Kalousek na vrcholek hromady balastu a úspěch je zaručen.

Kalouska rád nemám, touž jsem psal mockrát, ale takto bez přítomnosti jakékoliv myšlenky bych tedy body sklízet nechtěl.

5 3
možnosti
VK

Mnozi se v tom rochni.

4 3
možnosti
Foto

Je zajímavé, že demokracií se zde ohánějí zejména příznivci stran založených na vůdcovském principu. A nezáleží na tom, zda se šéfové těchto stran demokracií ohánějí. Asi jsme chodili na výuku jiného českého jazyka.

11 3
možnosti
Foto

Největší a nejhlasitější vůdce ze všech je samozřejmě Kalousek. To bylo vidět minulý týden ve sněmovně.

4 3
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.