Nad čím se to Bohuslav Sobotka rozplývá?

Po celé zemi se nese jásot oranžády. Bohuslav Sobotka, člověk, který v televizních diskusích nedovede odpovědět přímo na konkrétní otázku, oslavuje vítězství v Senátu PČR. Z jeho povolebních projevů cítí oškubávaný národ novou naději, že ČSSD sociální nespravedlnost zastaví. Vždyť to lidem slíbila!!! Chyba lávky.

google.cz

Nadpoloviční většina v Senátu vůbec nic nemění v nastoupeném trendu květnové povolební koalice. Jak se již velmi stručně a srozumitelně vyjádřil strážce státní kasy, Miroslav Kalousek, Sobotkovi „vítězové“ zdrží předkládané plány vlády maximálně o pět týdnů. Pro tohle vítězné NIC, opět prázdné sliby, tentokrát pro změnu od ČSSD.

Dokonce i bývalý šéf strany, Jiří Paroubek, učitel Bohuslava Sobotky, varuje před přílišným nalháváním občanům, že ČSSD nějak může ovlivnit reformy pravicové vlády. Upozorňuje před nebezpečím, že by po vystřízlivění mohli občané začít obviňovat ČSSD ze lží a nesplněných slibů.

Otázkou zůstává, zda je schopen Bohuslav „Kolovrátek“ Sobotka, při svých plamenných projevech o tom, jak si národ za pouhých pár měsíců uvědomil, kdo je na české politické scéně ten špatný, včas pochopit, kam strká hlavu.

A tak proběhnuvší volby do Senátu PČR zůstávají jako vždy největší výhrou těch, kteří se na posty senátorů dostali a stali se na dlouhých šest let nejlépe placenými trafikanty v České republice.

Lidmi, kteří stejně jako celá instituce, budou jen zbytečnou zátěží pro státní kasu. A to zátěží opravdu citelnou, pokud uvážíme, že základní plat senátora je takřka 60.000 Kč. K tomu je zapotřebí přičíst náhrady, které můžou být od cca 32.000 Kč až do 43.000 Kč. Velmi příjemná šestiletá vize posedávání v závětří, kde se snad vyjma změny ústavních zákonů, vyslání ozbrojených sil mimo území ČR či vyhlášení válečného stavu, žádná zodpovědnost nekoná.

K tomu všemu jako moučník zatím stále senátoři dostávají odměnu v podobě procesní exempce – přeloženo - překážky, která brání trestnímu stíhání. Pokud Senát nedá souhlas k stíhání, je toto navždy vyloučeno.

Politici výši svých platů a náhrad velmi hlasitě obhajují mírou zodpovědnosti jejich práce. Čím ji asi obhajují senátoři bez zodpovědnosti? Nehledě na to, že podle výsledků jejich „hospodaření“ v této republice, by měli být spíše souzeni za velezradu!

Na závěr ještě jedna perlička: Do Senátu velmi rádi směřují vrcholoví odboroví vůdci. Jako byl v minulosti Richard Falbr a v současné době Milan Štěch. Jak to těm pánům přijde, kritizovat politiky a poté, bez uzardění, ukusovat ze stejného krajíce? Velmi důvěryhodní zastánci pracujících!

Čtěte další články:

Díky politikům už chápu význam rčení „Blbý jak bedna kytu“

Vsetín je trestán za soucit s Romy a za romské lži – čtěte fakta!

Vládne nám úřednická omezenost!

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 25.10.2010 7:38 | karma článku: 34,85 | přečteno: 2356x