„Masové“ demonstrace v Česku za Ukrajinu versus Malinovka

V celkovém součtu snad ani ne pětistovka z deseti milionů občanů České republiky (včetně těch ukrajinských) naprosto přesvědčivě dokázala, jak odborné a přesné statistické výplody nám předkládají odborníci skrze média o stavu mysli českého národa. Tato „masovost“ nám předvedla naprostý opak politických a mediálních masáží.

Zatímco jsme neustále zásobováni statistickými koláči, kde s naprostou převahou občané odsuzují situaci na Krymu a takřka jednohlasně označují násilné svržení ukrajinského prezidenta a neústavní změny ve vládě a parlamentu za vrchol demokracie, realita české ulice říká něco naprosto jiného. Takřka pusto a prázdno. Není sebemenší možnost vymlouvat se na páteční počasí nebo vrcholné sportovní utkání, kterému by zajisté řada Čechů dala přednost před vyjádřením svého názoru na demonstraci.

Vláda uvolňuje desítky milionů na pomoc někomu, o kom vlastně vůbec nic neví. Je docela možné, že v českých nemocnicích léčíme ultranacionalisty vzývající Banderu. Taky byli na Majdanu. Prostě jen poslušně prdelkujeme těm větším tak, jak jsme to v historii dělali již mnohokrát. Nejen, že prdelkujeme, ale my se snažíme být vzorem podlézavců a činíme kroky, které byrokraty v EU nenapadly ani ve snu.
S prosbou o pomoc, s prosbou o přestěhování domů, do země předků, se na české politiky obrátily rodiny českých krajanů. „Podnět jsme obdrželi a v současné době se jím zabýváme.“ (zdroj: ČT) Tolik nemastné neslané vyjádření ministerstva vnitra. Budou nyní příznivci majdanské vlády demonstrovat za vyslyšení proseb našich krajanů?

Jak dlouho se zabývala vláda nápady, kdy investovali desítky milionů do leteckých převozů raněných? Hodiny, dny? Bude tak pružná i v případě asi stovky našich krajanů? Co to je stovka lidí přestěhovaných do republiky? Vždyť po zpřísnění sociální politiky na Slovensku k nám přijely na „návštěvu“ stovky Romů, kteří zde již léta pobírají sociální dávky a nic se neděje. Jestliže jsou možné takové případy, pomoc krajanům v nouzi by měla být naprostou samozřejmostí.

Pokud chceme opravdu účelně a smysluplně pomáhat, investujme do žádosti našich krajanů a nevyhazujme peníze do černé díry. Pánové Zaorálek a Dienstbier by měli konečně přestat plácat nesmysly, uvědomit si, že se nejmenují ani Merkelová nebo Obama, a mohli začít dělat něco prospěšného. Třeba zařídit urychlené přestěhování rodin z Malinovky. Určitě smysluplnější činnost než vymýšlet kolika milionů se zbavíme věnováním Ukrajině a kolik našich lidí připravíme o práci nesmyslnými  sankcemi. Ostatně, není to Dienstbierova pracovní náplň?

Čtěte i další články:

Obama používá komunistické fráze, média zase Goebbelsovo heslo

Rusko kopíruje chování Spojených států

Pracující inteligence potřebuje dělníky a rolníky 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 17.3.2014 8:15 | karma článku: 36,00 | přečteno: 1432x