Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KAD

Klement a Denisa

19. 11. 2010 15:53
aha

uz jste na to take prisli, uz bylo na case

0 0
možnosti
FD

FoDa

20. 5. 2010 9:23
Ano,

dost jsem se těšil na film Muži v říji, který kritika vynášela do nebes

pomalu jako další významný milník českého filmu. Bohužel jde jen o

prapodivný slepenec rádoby vtipných scének, v podstatě úplně o ničem.

0 0
možnosti
M

Mylanox

15. 5. 2010 0:37
Z mého pohledu to není přesně ono...

..., ale zase na druhé straně se našel někdo, kdo tento názor alespoň veřejně uvádí. Z 90% s tím souhlasím až na to, že já jsem nad "současným" filmem zlomil hůl hned po "revoluci". Nelíbí se mi ani Kameňák, ani Hřebejkovy filmy. Teda - abych tady byl přesný - viděl jsem na DVD pouze kousek nějakých Pelíšků a tam se mi zved žaludek nad neúměrným přehráváním p.Donutila a musel jsem to vypnout.

A přes to všechno jsou české porevoluční filmy, na které se dalo i koukat - např. Účastníci zájezdu byl celkem dobrý... Dokonce byla natočena i hezká pohádka - Lotrando a Zubejda.

Na každý novější český film je třeba se perfektně připravit - přečíst si, co kde o něm píšou, kouknout se na ukázky, počkat na DVD (případně TV), aby člověk zbytečně neutrácel horentní sumy za vstupné do kina. Díky této přípravě člověk zjistí, že se vlastně v čechách natáčí tak jeden film ročně. Není to málo?

0 0
možnosti
JV

jivrba

14. 5. 2010 23:36
Ještě jednou pravopis

Jo, ještě také: ..film\se nestačily!!! ohřát... To je, prosím, shoda přísudku s podmětem. Začíná se učit už na prvním stupni ZŠ!

0 0
možnosti
JV

jivrba

14. 5. 2010 23:21
Troch pravopisu

Pane Dolanský, prosím, Zhlédnout film x shlédnout z věže (popřípadě s věže). Zhlédnout = ukončený děj; shlédnout = shora dolů.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

13. 5. 2010 23:41
pod

tohle bych se podepsal, naši tvůrci se pokouší vyrovnat s minulostí o které ve skutečnosti stejně skoro nic neví. Podle mě bychom mohli pokusit v současnosti nalákat talentované tvůrce ze zahraničí, když už to prostě neumíme. Proč tady pořád všichni intošové argumentují tím, že když někdo nemá rád kvalitu (údajně Hřebejk) musí mít rádi Kameňák. Já si myslím že ho tihle lidé sjíždějí kdykoliv ho dávají

0 0
možnosti
M

Molotow007

13. 5. 2010 11:43
Myšlenkový müshmash pana Dolanského

Tento článek je podle mého stejně tak o ničem, jak to pan Dolanský tvrdí o některých filmech. Vadí mi v něm (kromě jiného) zásadně a především to, že pan autor naléhavě nabádá k tomu, aby se točily filmy pro co nejvíc diváků, tj. nabádá ke komerční tvorbě. Směřovat tvorbu k průměru všeobecného vkusu je cesta do pekel a co do vývoje je to naprosto k ničemu. Poslechnete si někdy, vážený pane Dolanský, co se hraje v komerčních rádiích, která se právě do tohoto průměru snaží trefovat? Směs vykopávek a odrhovaček. Televize podobně. A to byste si přál i ve filmu? Naprosto zcestná úvaha. Navíc pan Dolanský na jednu stranu kritizuje Kameňák apod (souhlasím), na druhou stranu chce nacpaná kina. Neprotiřečí si to?

Další už napsali ostatní - neobjektivní výběr a zoufale málo vzorků filmů, malý přehled, nepochopené myšlenky tvůrců atd.

Nemyslím si, pane Dolanský, že byste měl psát úvahy o filmech a filmařích, když k tomuto nemáte dost vnímavosti a smyslu pro objektivitu a naprosto nemáte přehled.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

13. 5. 2010 23:42
Re: Myšlenkový müshmash pana Dolanského

neprotiřečí si. Pokud tvůrce chce sdělovat nějaké myšlenky, musí je taky sdělit někomu

0 0
možnosti
S

Satyriana

12. 5. 2010 16:28
Chocking Hazard

Tady jste se pořádně sekl. Šlo o hororovitou nadsázku, kde profesionálové hráli vlastně jen pro tu srandu,nikoliv pro výdělek. A s požitkem a nasazením (Dáda tam málem přišla k vážnému úrazu),  jinak se tam naskládali lidé, hlavně mezi zombíky, chronicky známí mezi fanoušky žánru. Hm, Vy jste asi Neffa nepoznal... 

 Pokud se Vám stýská po hodně slušné úrovni humoru, račte si najít filmeček "Byl jsem mladistvým intelektuálem", který je ze stejné dílny. I když nebudete znát lidi, co se tam mihnou, pobaví nadsázka už od počátku. Zde bych chtěla vyzvednout úvodní promluvu ve stylu majora Zemana i nadhled M.Davida, který se dal taky zneužít... Film je určitě pořád k vygooglování.

nakonec souhlas, také kolem českých filmů chodím a čekám, až mi o nich cosi poví někdo, komu důvěřuji.  Může mi někdo vysvětlit, jak je možné, že například jakákoliv kriminálka vypadá jako natočení bandy líných amatérů, zatímco blbosti odjinud je přebijou i s hnusným dabingem?

0 0
možnosti
MV

phoebe79

12. 5. 2010 15:28
komedie

Trošku se musím zastat Mužích v říji, protože ve škále odpadových  komedií Kameňák a spol. mi opravdu přijde celkem přijatelný a tak nějak oddechově zábavný, mě mile překvapil, šla jsem na něj s hrůzou a nebyl to děs:-)

Jinak česká produkce mi nepřijde špatná, v hromadách plevelu je zde i spousty dobrých filmů, což v minulých letech mi přišlo, že byl jen ten plevel. Takže díky těm pár klenotům ( Karamazovi, Kdopak by se vlka bál, Kawasakiho růže, 3 sezóny v pekle, atd.... ) nejsem k české produkci dnes až tak skeptickáR^

0 0
možnosti
IP

pragocentrista

12. 5. 2010 2:58
Je smutné,

že většinový český divák si žádá takové nevkusné hrůzy jako Kameňáky, Doktor od jezera...., Mají ale čeští režiséři tento odpad natáčet jen proto, že "si to lid žádá"?

S minulostí jsme se ještě pořád nevyrovnali a tak Protektor, Kawasakiho růže a 3 sezony v pekle jsou potřebné. Já si to nemyslím a doufám, že my, co chceme kvalitní filmy, kde se neválíme chechtotem nad stupidními a vulgárními "vtipy" a scénkami se můžeme spolehnout, že se budou točit kvalitní filmy všech žánrů. tedy i vtipné a vkus neurážející komedie i "vážné" filmy o nedávné minulosti, Bohužel, dnešní děti i puberťáci se toho o nedávné době moc neučí a tak by se mohli dovědět o tom, co se tu dělo.8-o

0 0
možnosti
JN

honzajaka

13. 5. 2010 23:44
Re: Je smutné,

a jak se pořád chcete vyrovnávat? NAši tvůrci filmů neumí nic a nazývají to vyrovnání s minulostí

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.