Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

magelan

6. 1. 2011 2:40
To takhle nebude

Možná máte pravdu v tom že my lékaři jsme nejednotní pitomci  a když ti co podali výpovědi začnou hned druhý den ustupovat, tak se nám vláda rozpočtové korupčnosti vysměje. Konečně to tak dělá už 21 let, už t mají nacvičený.

Ale pokud by vydrželi tak se nedejte vysmát, není reálně možné nahradit 4000 lékařů v nemocniccíh, je to jedna třetina personálu. Odkud chcete vzít ty "nové týmy". Ty se nedají natisknout jako bankovky. Musíte je vzít odjinud, a to budou zase chybět tam. Z ciziny? Slováků moc nepřijde, ostatní mají jazykové problémy a nemají požadované kvality.

Tohle je v podstatě válka, vláda proti nám lékařům vede vyhlazovací válku. A k válce patří desinformace, lži, propaganda, teror, vyhrůžky, tresty, zotročení... Dala by se vyhrát, ale takové války vahrávají ti silnější, mocensky, nebo odvahou. Moc není na straně lékařů a odvaha? Asi nám není ještě tak zle, abychom to udělali za jakoukoliv cenu. 

Asi umřu udřenej, chudej a předčasně. Vybral jsem si holt špatné povolání..

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

6. 1. 2011 14:15
Re: To takhle nebude

Děkuji, pane doktore, za první normální příspěvek mezi takřka většinou těch dementních blábolů, které se nezmůžou na víc než na urážky. Netvrdím ani zdaleka, že jste pitomci, ale předcházející kampaň a skutečnost se začínají rozcházet. Pro myslícího občana, který si navíc přečte můj předchozí článek na tohle téma, je srozumitelné, co chci říci. Akce by měla mnohem větší pozitivní dopad na řešení problémů nejen lékařů, pokud by se nezačala rozpadat. Pak se stává tím, o čem píšu. Je to můj názor a od toho slouží tento blog. Jen tupci to nepochopí. Třeba vám to vyjde, pane doktore:-)R^

0 0
možnosti
MS

majkl1

5. 1. 2011 21:10
Těší mne, že jste Čech.

To pro ten jednoznačný a pevný postoj. Jenže co kdyby...

0 0
možnosti
V

visnevski

5. 1. 2011 16:42
skoro 20 let

lékaři poukazují na svoje podhodnocení, až na vyjímky politické reprezentace souhlasili s tím, že mají pravdu, ale lékaři slyšeli vždy jen "na platy zatím není, počkejte na reformu", z této doby byla hospodářská konjunkura témeř polovinu času, reforma žádná, jenom řeči. Podotýkám, že rozpočet na zdravotnictví se za posledních deset let zdvojnásobil !! na platy ale pořád nebylo, ale bylo na světovou medicínu, počkejte na reformu.. Pohár přetekl, akce je nátlaková, ale je to jediný možný a účinný nátlak, který lékaři mohou provést, pokud budou úspěšní, tak potom už nebude jiná možnost, než zásadní reformování celého systému skutečně provést a vláda bude donucena, to co bylo desetiletí slibováno, skutečně realizovat. Zásadní důvod proč je reforma nutná nejsou ani tak platy, ale narůstající rozpor mezi stále nákladnější medicinou spojená se stárnutím populace a omezeným příjmem zdravotnictví ze zdravotní daně, resp. "pojištění".

0 0
možnosti
P

pěnice

5. 1. 2011 16:35
Horst,Eglund

já jen doufám,že to nejsou nicky lékařů,protože tak upadnout snad nelze při tom vzdělání.Spíše se mi to jeví jako příspěvky organizátorů téhle nepovedené kampaně nebo ti pomahači z agentury.Každopádně stejně ubohé jako celá kampaň.

0 0
možnosti
HW

Horst W

5. 1. 2011 18:03
Re: Horst,Eglund

Můžete mi napsat co konkretně je v mém příspěvku ubohé a odpadlické. Pokud tedy disponujete vlastním názorem a nejste to právě vy, kdo jste placen agenturou ke štvavé kampani. Není totiž žádným tajemstvím, že taková agentura od nového roku funguje a oslovuje lidi kteří moc nepřemýšlí, ale hodně a rádi píšou. 

0 0
možnosti
L

lucasmiki

5. 1. 2011 13:29
neboj pantáto!

ještě není konec, strejda Heger nakonec vymkne!

0 0
možnosti
SHV

sir Humprey VI.

5. 1. 2011 13:31
Re: neboj pantáto!

KOMU CO?

0 0
možnosti
E

Eglund

5. 1. 2011 12:47
Bylo by moc hezké

Kdyby fotka autora tohoto článku visela na dveřích všech nemocnic a oddělení, která politici zlikvidují po odchodu lékařů. Čím to je, že všichni rozumbradové, kteří s těmi odchody a neodchody tady pořád otravují, vypadají jako totální idioti? 

0 0
možnosti
HW

Horst W

5. 1. 2011 11:58
Blogy

Článků na téma zdravotnictví bylo v poslední době napsáno víc než dost. Ale tento je jednoznačně nejhloupější, který jsem četl. Myslím, že i zarytí nepřátele všech zdravotníku (i když to nepřiznají) budou chvíli v rozpacích.  

0 0
možnosti
E

Eglund

5. 1. 2011 12:53
Re: Blogy

Soutěž o nejblbější text na téma odcházejících lékařů by byla určitě populárnější než hledání superstár. Ale proč to téma ty hňupy pořád tak přitahuje, proč nepíšou o něčem, čemu aspoň trošku rozumí, třeba jak se prochlastat játra ve valašské putyce a užrat se k smrti, nebo tak něco? To je záhada.;-D

0 0
možnosti
-

----8

5. 1. 2011 11:19
Abyste se v březnu nedivil!

Až vás budou svážet autoby do zbylých zdravotnických zařízení. ;-D

0 0
možnosti
PH

petrph

5. 1. 2011 11:15
doiufejme že za jeden provaz potáhneme i my občané

Neboli, co jsem se dočetl, tak z tisíců doktorů co podali výpověď jí vrátili asi 4.Že je to skvělá zpráva kterou musí média stále opakovat, je nasnadě, ale asi to nic neřeší. Ovšem připomeňme si že i ta samá média stále opakují i ta druhá čísla, ale my je stále vnímáme nějak globálně. 3500 doktorů? No vždyť se něděje, 4 už to prý vrátili, to je Oukej ne?

Ale až ta samá média začnou zveřejňovat seznam nemocnic co se od 1.března ruší, a ze kterých oblastí mají dojíždět lidé na ošetření třeba přes půl kraje do jiné nemocnice a tam čekat několikahodinové fronty na akutní ošetření (o objednání na termín za několik měsíců ani nemluvě), tak třeba změníme názor...Snad aspoň potom občané potáhnou za jeden provaz a zeptají se svých politiků, za co vlastně to zdravotní pojištění platí...

0 0
možnosti
S

sorki

5. 1. 2011 11:39
Re: doiufejme že za jeden provaz potáhneme i my občané

..takových katastrofických scénařů lze vyprodukovat na každou situaci a slyšeli jsme jich tisíce (chronické jsou nářky zemědělců, pak dopraváků, policajtů, dokonce i úředníků). Nikdy se ale nic hrozivého nestalo. A že by teď, kdy vyhrožuje odchodem kolem 16% nemocničních lékařů? Jděte vy mluvko! :-)

0 0
možnosti
VNM5

Vendelín Nademlejnský mladčí 5

5. 1. 2011 10:50
No kdo by to byl čekal...

O tom, jak to dopadne mi bylo uplně jasno, když nějakej ten jejich předák vykládal o tom, že spousta z těch "odcházejících" lékařů musí platit hypotéky a živit děti, ale ten odchod myslí na 1000% vážně ;-D

0 0
možnosti