Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

avari7

30. 6. 2011 9:50
"Konec sveta"

Dobry clanek a da se  s nim souhlasit.

0 0
možnosti
G

Gašpo

30. 6. 2011 9:04
S tou ekonomikou máte pravdu

A hrozivý je aj fakt, že vačšinu ľudí stále tvoria ovce, ktoré sa ochotne nechajú manipulovať. Ale tak katastroficky by som to nevidel. Možno dojde skutočne k obrode myslenia, ľudia k tomu budú jednoducho prinútený. Určite musíme počítať s radikálnym poklesom životnej úrovne. Ale keď berieme v potaz, že značnú časť tohoto pojmu tvorí až zhýralý konzum, nebude to až taká tragédia.

Viete tá hrozivá vojenská sila nie je až taká hrozivá ako v skutočnosti vypadá. Svetová korupcia a honba za ziskom zdevastovali silové zložky úplne rovnako ako všetky ostatné. Pozrite na Líbyu. NATO malo už po pár dňoch problémy s muníciou, piloti už boli vyčerpaní a to sa jedná o lokálny konflikt. USA na tom nie je o moc lepšie. Tie "zázračné" technológie nie sú až tak zázračné, keď im dokáže odolávať horda "hadráků". Asi budú nejaké lokálne konflikty, ale na svetovú vojnu v pravom zmysle slova s použitím jadrových zbraní to nevidím.

0 0
možnosti
J

ježo

30. 6. 2011 21:16
Re: S tou ekonomikou máte pravdu

No oni ty zbraně ,,něco"stojí.A i armádní mašinerie je dnes ovládaná ekonomikou.Rozuměj náklady nesmí převýšit zisk.Nechat to na vojácích,je po libijském konfliktu za týden.

0 0
možnosti
EP

Dallillah

30. 6. 2011 8:59
JJ

S Afgánistánem to tak nejspíš bude, že jde o ropu je jasný. A kvůli ní udělá každá velmoc cokoliv. Bohužel. Nebo třeba nedávno Lybie.

0 0
možnosti
MV

marka40

30. 6. 2011 8:19
No tento váš

výplod - to je taky dílo. To je jako když nás komunisté strašili prohnilým imperialismem a třetí světovou, kterou nás chtějí ti prohnilí imperielisté zničit. Rv

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

30. 6. 2011 12:00
Re: No tento váš

Stejně jako existovali lidé zaslepení úžasným Sovětským svazem, existují jejich dvojníci na straně USA. Je to běžné, tak si svých názorů užívejte do syta. Já si užívám těch svých.:-)

0 0
možnosti
JM

JardaM

30. 6. 2011 8:07
chtěl bych vás upozornit na jeden omyl

Afghánistán má obrovské zásoby nerostných surovin, nikoli ropy ale rud. A navíc je zde jeho strategická poloha. Proto na něj zaútočili Rusové v 80. letech. Z jeho území se dá letecky velmi dobře kontrolovat Perský záliv a značná část středního východu. To Rusové věděli a proto zaútočili. Američanům to dlouho nějak nedocházelo, tak si toho nejdříve nevšímali, ale potom jim seplo a začali podporovat mudžahedíny a Taliban. Pak si chvilku počkali a dnes jsou tam oni. Čili Afghánistán není vůbec bezvýznamný: rudy a geostrategická poloha. Proto ta země nemá klid.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.