Klasická česká spravedlnost – cestovné dostane Rath i za vazbu

V České republice prolezlé korupcí a podivnou spravedlností, beztrestností pro vyvolené a výjimkami pro bohaté a politiky se člověk nemůže divit snad už ničemu.

To, co se děje v této zemi jsme s úsměškem a opovržením před lety přisuzovali takzvaným banánovým republikám. Dnes patříme v mnoha směrech mezi ně. Politici nebo multimilionáři v ČR staví v chráněných oblastech nebo na pozemcích, které nejsou vyňaty z půdního fondu bez jakýchkoliv povolení. Neschopný anebo dobře podplacený český úředník stejně stavbu vždy dodatečně povolí. Tato dvojí spravedlnost je vidět především při rozhodovacích postupech, pokud si zahrádkář postaví bez povolení kůlnu, která musí okamžitě zmizet.

Ale mít doslova tak debilní zákony (nebo soudy?), které přisoudí vazebně stíhanému politikovi náhrady za ošatné, cestovné, stravné a reprezentaci, to jen tak nějaká země na Zemi asi nemá. Ale na druhou stranu, jestliže jsou to prachy i za reprezentaci, tak jsou asi zasloužené, protože případ doktora Ratha opravdu reprezentuje poměry na naší politické scéně. Právě pokud by nebylo dvojí spravedlnosti a neuvěřitelných soudních verdiktů, mohl by se z velké části Parlament úspěšně přestěhovat na Pankrác i se svými přáteli z šedé podnikatelské zóny.

Čtvrt milionu! Proč stát chudáka doktora a jeho rodinu obral, když mu to druhým koncem cpe zpátky? Čtvrt milionu, a občané sbírají víčka, aby nahradili nezájem státu o atypická onemocnění. Jestliže toto znamená právní stát, jak potom asi vypadá diktatura? Naši politici fanaticky varují před Ruskem úplně stejně jako Kalousek před Agrofertem, ale zákony a rozsudky jakoby v některých případech byly od těch ruských k nerozeznání. Ti nahoře jsou chráněni úplně stejně ať tady nebo tam. Tak proč utrácet čas posloucháním tlučhubů o demokracii a právním státu?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | středa 6.4.2016 11:33 | karma článku: 34,17 | přečteno: 862x