Kdo jsou vlastně Šmejdi?

Šmejdi ovládli povědomí společnosti. Je otázkou, zda stát bojuje proti hyenismu prodejců nebo proti nekonečné hlouposti skupiny občanů. Po tolika pokusech ochránit seniory, bude rozumnější poučka: Kde není rady, tam není pomoci!

Je ovšem také otázkou, zda Šmejdi obelhávající nepoučitelné dědečky a babičky, jsou ti praví šmejdi? Zdali jimi totiž nejsou spíše tvůrci zákonů, kteří předčasně usnuli na více či méně smyšlených vavřínech o právním státě? Pokud televizní reportéři běžně nacházejí případy, kdy má v jediné kanceláři adresu i 50 firem asi budou v oné proklamované pohádce o právním prostředí povážlivé trhliny.

Vytváření nových firem
V České republice může podvodník zcela legálně založit novou firmu, popřípadě ji napsat na někoho z rodinných příslušníků. I když všichni ve vesmíru vědí, že nakradený majetek se pouze přesunul do nové firmy, stát toliko právní je se svým právem v koncích. Prostě český právní systém vychází dlouhá léta vstříc podvodníkům a zlodějům. Nikoliv však nějakým zlodějíčkům ze supermarketu, ale zlodějům kradoucím řádově deseti a stamiliony. Typický český problém – všichni to vědí, ale nikdo s tím nic nedělá.

Vydírání automobilek po česku
V natolik vychvalovaném českém právním prostředí se automobilky v ČR již řadu let děsí několika „šikovných“ vyděračů z řad podnikatelů a právníků. Tito podvodníci v kravatách vyfabulovanými spory o fiktivní pohledávky zabaví automobilkám nenahraditelné výrobní formy a automobilky platí miliony eur, protože české právní prostředí není schopno již více než 10 let reagovat! Stačí si vygooglovat výraz Automobilky jsou v ČR vydírány a objevíte naprostou neschopnost vlády, poslanců, justice a bezmoc policie zakročit v našem úžasném právním státě.
Je opravdu velmi, velmi zajímavé, že se po stopách těchto zločinů nevydal ještě žádný investigativní novinář či reportér některé z televizí? Čím to, že tak obrovský skandál uniká, až na pár drobných výjimek, českým médiím? Asi je pro ně životně důležitější informovat národ, co zase provedl prezident.

Za dva roky z basy na záruku
Další specialita právního prostředí v České republice proběhla v minulých dnech. Ale začala před lety. Česká spravedlnost nás neustále učí, že krást málo se nevyplácí. Zde je důkaz: Bývalý senátor Novák dostal za převzetí úplatku ve výši 42 milionů korun velmi humánní trest – pouhá čtyři léta v kriminále a opravdu citlivě stanovenou pětimilionovou pokutu. Odměna zcela odpovídající českému zkorumpovanému právnímu prostředí.
Aby toho však nebylo málo, byl v minulých dnech po dvou letech kriminálu propuštěn na základě záruky občanského sdružení motorkářů. Dva roky basy za 42 milionů v kapse – miluji Českou republiku! Ovšem nejlepším právním trumfem celé komedie spravedlnosti je, že sdružení ze záruky neplynou žádné povinnosti a pokud se Novák opět vrhne na dráhu zločinu, sdružení nehrozí jakýkoliv postih.

Těchto několik případů z mnoha velmi srozumitelně vypovídá o politických lžích, o justiční nedostatečnosti a o právu v České republice vůbec.
Proto je na místě si položit otázku, kdo jsou vlastně v České republice ti praví šmejdi?

 

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 18.5.2015 6:43 | karma článku: 30,08 | přečteno: 1334x