Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Nuda :-/ ani jeden z mamlasů není přínosem pro ČR[>-]

1 0
možnosti
Foto

Výborně napsáno, perfektně vystižena podstata věci. Karma R^

Nyní budou muset katolíci přepsat i Bibli, protože veřejná propagace homosexuality tam není.

5 3
možnosti
JR

J10a92n 39R62á21ž

23. 5. 2013 12:32

S hlavními myšlenkami v článku naprosto souhlasím: Karma!

Stejně jako president Klaus svým váhavý postojem k podpisu Lisabonské smlouvy ,tak i president Zeman svým ne-podpisem profesury doc.Putny vyvolal přímo hysterickou reakci stejných mediálních, intelektuálních a akademických skupin, které spojuje specifický pohled na demokratické instrumenty. Dají se přirovnat ke komunistickému "Kdo nejde s námi,jde proti nám"

Oba prezidentské vzdoro-akty mají společné positivum: Vyvolaly diskuzi o tom,co je jádrem problému. V našem případě, co profesura vlastně je. A to je dobře! Možná to změní středověký názor,že profesura je něco tak výjimečného,že vyžaduje jmenování panovníkem/presidentem, stane se označením akademické funkce a pravomoc jmenování dostane rektor. Když to funguje v anglosaském akademickém prostředí, proč by to nemohlo fungovat u nás?

P.S. Studenti jsou nyní,stejně ,jako jsme byli my a stejně,jako byli studenti v historii vždy, idealisté a v odporu proti autoritám. Po mnohaměsíční mediální masáži a manipulativních projevech intelektuální rádoby elity i akademických funkcionářů, že současný prezident je zrůda ohrožující nejen akademickou svobodu, ani vystupovat jinak,než oponentně nemohou. Jak jsem se studenty mluvil, tak samotný Putna je jim "putna"

5 2
možnosti
TH

;-D;-D

Ach boze...prezident to proste podepise, top je ciste formalni vec. Protoze osoba prezidenta neni kompetentni v tom, aby rozhodovala kdo ma byt  profesorem.

Jak psal kolega bloger, predstavte si, ze reditel gymnazia podepisuje maturitni vysvedceni.

Jinak blog je proste blouzneni bez pochopeni. Prave dodrzovani zakonu je demokracie, ne svevole, nenavist a msta.

Zemanovi to proste neprostlo...a tak se tesil.

2 7
možnosti
Foto

Někdo tady nedodržel zákon? Mohla byste citovat konkrétní paragraf?

5 1
možnosti
JL

Pane Dolanský, píšete, že: "Všichni oponenti však velmi rychle zapomínají, že co zákon nezakazuje, to je možné učiniti." Toto je základ Vašeho velkého omylu. Toto platí pro všechny s výjimkou nositelů veřejné moci. To je jediná skupina, pro kterou Vášvýrok neplatí. Pro nositele veřejné moci platí, že musí činit to, co jim zákon přikazuje. V tuto chvíli se Vaše teorie ocitají na vodě.

2 2
možnosti
Foto

O povinnosti jmenovat však není v ústavě ani slovo.

3 1
možnosti
ZB

Vůbec jste nepochopil podstatu sporu. Jistě jste si povšiml, že za Zemanův hloupý názor se nepostavil nikdo z jeho spojenců ani z řad politiků a veřejně činných osob...jen " moudrý a spravedlivě rozhořčený lid", který Vám dá vysokou karmu...Nesrovnávejte nesrovnatelné...

9 7
možnosti
Foto

A vy jste nepochopil podstatu mého blogu. Ať je prezidentův názor jakýkoliv, je to jeho svobodné rozhodnutí, které neodporuje zákonu. Vy mluvíte pouze tak, aby se to vašemu okolí líbilo? To by tedy bylo smutné. Právě takové lidi (kývače) současní politici potřebují. A pokud mně dá někdo karmu, je to rovněž jeho svobodné rozhodnutí a naštěstí nepodléhá názoru takových, jako jste vy.:-P

5 4
možnosti
PL

P10e75t91r 51L70u80k77e69š

23. 5. 2013 8:47

Co to tady propánajána srovnáváte??? Odmítaná paní Baborová (komunistka) byla v politické funkci. Na rozdíl od aspiranta profesorského titulu není hodnocena podle výsledků vědecké práce a neprochází profesorským řízením. Co víte o Putnově vědecké práci? Naprosto bezpečně, pendrek. Proto nemůžete ani tušit, co je důvodem nechuti Miloše Zemana. Transparent? Tak to se přímo otřásám v základech.

9 6
možnosti
Foto

Než začnete rozhořčením rudnout (aby vás někdo pak nepodezříval ze sympatií k jisté straně;-D), přečtěte si ještě jednou můj blog. Je mi putna, co dokázal Putna a Baborová jakbysmet. Ale rozhodně mi není jedno, když v proklamované demokracii někdo nesmí být hodnocen podle politických názorů a druhý je za politické názory omezován.!!:-/

5 4
možnosti
OK

Krajsky radní je politická funkce, kde je politický názor radního velmi důležitý. Profesor politická funkce není a pokud profesor politiku netahá politiku za katedru, nejsou jeho názory podstatné s výjimkou těch názorů, které jdou proti zákonu.

Prezident profesory pouze jmenuje, ale neodvolává! K cestě za profesurou je třeba dlouhé přípravy a obhajovacího procesu před vědeckou radou. Na základě rozhodnutí vědecké rady je třeba schválení resortního ministra, který má potřebné podklady k dispozici. Prezident není resortní šéf, podklady nemá a není odborník. Lze pochopit, pokud nejmenuje profesora, který má velmi vážný morální škraloup. Je tím škraloupem transparent, poukazujícím na mimořádně hanlivý výrok tehdejšího náměstka ministra školství? Myslím že ne.

Má prezident, který je proslulý veřejným urážením oponentů a používáním vulgarismů, morální právo kvůli jednomu transparentu odmítnout renomovaného literárního vědce na cestě za profesurou, když jej vědecká rada školy podpoří? Myslím, že ne.

Jestli něco zákon umožňuje, neznamená to, že je to správné. Zákon vychází s převládajícího nepsaného morálního kodexu společnosti, je však jeho nedokonalým vyjádřením. Ostatně na "zákonnost" se s oblibou odvolávají i ti největší lotři.

7 5
možnosti
JL

A to takový prof. Klaus občas přednášel na VŠE a politiku tam docela zatahoval.

2 1
možnosti
PH

Pane Dolanský R^, doba vymknutá z kloubů šílí ( to prohlásil pan Horníček).

5 3
možnosti
Foto

Motáte jablka a hrušky, U pani BAborové to jsou politické názory ale u pana Putny se nejedná o politiku ale o odlišnou sexuální orientaci.

5 6
možnosti
DD

Ale vůbec ne, pane Baranka, to se pletete. Sexuální orientace pana Putny nikoho nezajímá, on sám tohle vytahuje jako zástupný problém. Politikaření, nevhodné a neslušné jednání, viz ten nechvalně známý klip, vulgární nadávky prezidentovi před a po zvolení - to nejsou politické názory?

5 4
možnosti