Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

7. 9. 2010 23:13
Máš karmu za pravdu, ale mýlíš se.

Je to naopak naše velká výhoda. Máme pružnou historii! Naši politici ji vždycky změní podle toho, komu lezou do zadku. A vždy mají za sebou dostatečnou spoustu převraťsi kabátů, kteří tu převrácenou historii učí lidi i děti. Až tu budou Číňané, nebo muslimové, tak ji  zase trochu upravíme a jedeme dál !

0 0
možnosti
B

bofums

7. 9. 2010 13:31
Trochu rozumu by to chtělo !

1/ Nejsme stejní jako komunisti- copak tu jsou TNP, §4, ostnaté dráty na

    hranicích, polit. procesy, nemožnost studovat, cestovat, mluvit a psát ????

2/Do doby, než se přátelé Josif a Adolf střetli, bojoval proti nacistům kdo ?

3/ Tank č. 38 neosvobodil Prahu, to je pohádka- kolik v Praze padlo Rusů-

     Vlasovců a kolik RA ?- fakta- ne, nejsme jako ONI.

0 0
možnosti
RD

radomír dolanský

7. 9. 2010 17:03
Re: Trochu rozumu by to chtělo !

Halóó, "bofums" ten nadpis jste psal(a) pro sebe? Můj článek má velmi jednoduchou pointu - píšu totiž, že jak se falšovala historie za komunistů, tak se falšuje i dnes. Viděl(a) jste někde v mém článku byť jen sebemenší náznak tvrzení, že onen tank osvobodil Prahu? Vůbec mám pocit, jako byste odpovídal(a) na nějaký jiný článek. Takže máte naprostou pravdu - TROCHU ROZUMU BY TO CHTĚLO!!!

0 0
možnosti
JP

sedivak

7. 9. 2010 12:12
Ale proboha,

Rudá armáda nás přece vůbec neosvobodila! Ta sem jen přijela vyměnit okupaci nacistickou za okupaci komunistickou.:-(

0 0
možnosti
JR

kulinek2

7. 9. 2010 12:37
Re: Ale proboha,

Jistěže! A koncetráky za Hitlera nebyly, holocaust také ne, Hitler vyhrál válku, Německo bylo napadeno SSSR a jenom se bránilo - copak nám ještě povíte zajímavého z historie?8-o

0 0
možnosti
SH

Nemesiss

7. 9. 2010 11:08
Jsme stejní jako komunisti!!!...bohužel ne...!!!

...kdybychom stejní byli, tak už by tu nebyl komunista ani jeden...RvRv

0 0
možnosti
M

Mira3

7. 9. 2010 11:14
Re: Jsme stejní jako komunisti!!!...bohužel ne...!!!

R^

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

7. 9. 2010 11:00
Současná propaganda není stejná, je rafinovanější

Oni ovládají vše důležité - televizní stanice a hlavní deníky, ale vždy mohou říci, že Vy si můžete napsat co chcete, a mají pravdu.

0 0
možnosti
SH

Nemesiss

7. 9. 2010 11:04
Re: Současná propaganda není stejná, je rafinovanější

..."ONI" jsou hrozně moc mazaní...a maskují se - teď dokonce i za svobodu slova a projevu....8-o...jestli to takhle půjde dál, tak vás (nás) nechají vystupovat i v přímém přenosu - a tím vás (nás) ovládnou úplně...;-D;-D8-o

0 0
možnosti
ML

marlow

7. 9. 2010 10:51
Taky me to obcas stve

Kdyby clovek nevedel vic nez co byva v televizi mel by dojem ze Hitlera porazili Britove ve vzduchu a pak ho dorazili invazi do Normandie. Ve skutecnosti uz v tu chvili Hitler porazeny byl a cela slavna invaze uz nebyla namirena proti nemu ale proti postupujici armade SSSR ktere chteli zabranit v obsazeni Evropy. A taky mi vadi tvrzeni ze nas nekdo osvobodil a meli bychom mu za to byt vdecni. Na nas kaslali pred valkou, za valky i po valce. Ruska armada neosvobozovala Evropu ale bojovala proti Hitlerovi. A na casti uzemi ho jak vsichni vime jen vystridala. Vandalismus na pamatnicich obetem rude armady je ubohost. Samozrejme ne vsichni byli hrdinove, do armady museli a spousta z nich zneuzivala valecnych pomeru ke kradezim a znasilnovani, ale plivat na hrob vsem je ubohe.

0 0
možnosti
A

Alergik71

7. 9. 2010 11:28
Re: Taky me to obcas stve

Vy tu historii taky moc neznáte co. Proč chtěl Stalin otevřít druhou frontu, když byla namířena proti němu?

My se tak nějak osvobodili sami co?:-/

0 0
možnosti
UU

hryhryhry

7. 9. 2010 10:36
naprostý souhlas

a karma R^!!

0 0
možnosti
JR

kulinek2

7. 9. 2010 10:27
pro kasty a Mira3

Prosím, zkuste rozporovat cokoliv s tímto autorovým tvrzením:

"Důkazem, že český národ lže sám sobě, světu i historii navzdory, budiž boj o ponechání hvězdy se srpem a kladivem, tedy insignií Sovětského svazu, na pomníku vojáků Rudé armády v Králově Poli v Brně. Dostatečnou ostudou českého národa je, že se zde vrátily až 17 let po pádu komunistického režimu. Ostudou proto, že jde o akci jako přes kopírák, kdy komunisté odstraňovali na území osvobozeném Spojenými státy americké insignie. Nikdo se ani trochu nepozastaví nad skutečností, že s posvěcením státních úřadů znesvěcujeme památku padlých úplně stejně uboze jako vandalové na hřbitovech.

A to jsme tak hulákali: „NEJSME JAKO ONI !!!"

0 0
možnosti
KS

kasty

7. 9. 2010 10:49
Re: pro kasty a Mira3

Tak tedy ještě jednou. Toto, co jste vytáhl z textu, nebo vytrhl z kontextu, je samozřejmě nerozporovatelné. Mně vadí vehemence autorova textu, přečtěte si v mé diskuzi o něco níže.

0 0
možnosti
B

bilyhavran

7. 9. 2010 10:14
Kdo byli obyčejní vojáci v Rudé armádě?

Pane autore,

drtivá většina obyčejných vojáků v Rudé armádě byli pravoslavní křesťané, kteří vnímali kladivo, srp a hvězdu jako symboly potlačující jejich (nejen) náboženskou svobodu. Jsem přesvědčen, že drtivá většina padlých vojáků Rudé armády si přála mít na svém hrobě pravoslavný kříž, ne kladivo, srp a hvězdu.

Kladivo srp a hvězda na hrobech a památnících pravoslavných křesťanů padlých "ve službách" Rudé armády je stejná potupa jako kdyby někdo dal na hroby padlých obyčejných německých vojáků - Hitlerových odpůrců, donucených bojovat v nacistické armádě, hákové kříže.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

7. 9. 2010 17:40
Re: Kdo byli obyčejní vojáci v Rudé armádě?

Tak to se mi nezdá. To je trochu silné tvrzení, že co ruský voják, to křesťan. A kdybyste měl pravdu, tak ji nemáte, protože tehdy už ruských křesťanů mnoho nezbylo, téměř všichni už padli, to, co tu příšlo do čech, to už mělo jinou národnost.

0 0
možnosti
SD

Dodo.01

7. 9. 2010 10:07
Všichni stejní

Jakákoliv vládnoucí strana se vždy a navzdory všem předchozím slibům nakonec soustředí pouza na udržení vlády a vlivu a to s využitím všech dostupných prostředků, a je úplně jedno jestli je to nějaká ... ie, nebo ... ismus.

0 0
možnosti
KS

kasty

7. 9. 2010 10:22
Re: Všichni stejní

Ale mně jen vadí ta vehemence, s kterou (už jen ten název: Jsme stejní jako komunisti!!!) srovnávate nesrovnatelné. Dovedete si představit (čistě hypoteticky), kdyby se zde najednou ocitnul někdo, kdo nezažil minulou ani tuto dobu a chtěl by se seznámit se situací. To byste mu servíroval, že komunismus je vlastně stejný jako demokracie? To, že lidé u vesla vždy prosazují svá vlastní korýtka a plní své pajšly, s tím samozřejmě souhlasím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.