Jak zachránit Dalíka z vězení? Stát se prezidentem!

Bývalý lobbista a staronový vězeň Marek Dalík nastoupil znovu do vězení. Mirek Topolánek jen několik hodin předtím vyhlásil boj o český trůn. Je to jen shoda okolností?

Dalík a Topolánek, dlouholetí spolupracovníci, ne-li kamarádi. Mirek Marka vždycky bránil. U každého soudního líčení stál neochvějně za ním. Nepomohlo to. Nepomohlo ani rozhodnutí Nejvyššího soudu o zrušení verdiktu a propuštění Dalíka na svobodu. Dostal pět let a znovu se vrátil na Pankrác.

Naskýtá se jedna z možných teorií, aťsi pro někoho jakkoliv bláznivá. Pokud by se Mirek Topolánek stal prezidentem, může Marku Dalíkovi prezidentskou milostí zrušit trest. Samozřejmě, že by to mezi politiky a v médiích vyvolalo doslova hurikán znechucení. Ale jak známe Mirka Topolánka z minulosti, asi by si z toho moc nedělal. Pravdou je, že nikdy neuhnul z tvrzení, že je Marek Dalík nevinný a pouze politickou obětí, takže by měl trumf, od kterého by se mohl odrazit.

Zbývá snad jen otázka, zda je Dalíkovi natolik zavázán nebo naopak dlužníkem, že by šel pouze kvůli jeho osobě do boje o Hrad? Nicméně jako konspirační teorie to zní hezky.

 

Autor: Radomír Dolanský | úterý 7.11.2017 6:16 | karma článku: 29,89 | přečteno: 825x