Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DO

David Ondrejkovič

2. 1. 2012 10:22
Podmínit přiznání nákladů řízení pokusem o smír

Meritem věci je to, že u bagatelních sporů přiznávají dnes soudy poměrně velké náklady řízení. Zde by měla být přinejmenším určitá proporcionalita nebo podmíněnost. Tady je na to téma hezký judikát: http://www.profipravo.cz/index.php?page=article&id_category=16&id_article=255513&csum=ce498b37

Pokud bychom VÝSLOVNĚ podmínili podání žaloby na plnění prokázáním věřitele, že dlužníka o dluhu spravil, mohlo by to nepoctivým dlužníkům dát do ruky mocný nástroj obstrukcí. Už dnes dle § 150 o.s.ř. soud nemusí zcela nebo zčásti náhradu nákladů přiznat. Moc se to ale pro případy bagatelních sporů nevyužívá. Nekalý byznys umělého generování nezamýšlených a nevědomých dluhů, by se dal možná odstranit tím, že by soud náklady řízení přiznal jen v případech, kdy by žalobce prokázal, že se pokusil spor vyřešit s žalovaným smírně. Uplatnění předžalobní výzvy by tedy nebylo podmínkou k právu získat dlužnou částku, ale k právu získat náklady spjaté s vymáháním!

6 0
možnosti
H

Host8

2. 1. 2012 12:41
Re: Podmínit přiznání nákladů řízení pokusem o smír

Dobrý nápad.

0 0
možnosti
T

tomy85

2. 1. 2012 9:51
to je tady ale společnost :-)

jak si někdo dovolí napsat, že mu dlužník není schopný vrátit peníze, tak je automaticky odsouzen místními chytráky jako zloděj(že chce vrátit dluh)/blbec(že půjčil) a já nevím, co ještě...

vsadím se, že tihle chytráci by svoje půjčené peníze vymáhali daleko tvrději, než tady mají plno keců...

0 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

1. 1. 2012 2:20
Udělat z dluhu 28 Kč

vymáhaných 11 500 Kč... To je opravdu projev demokracie, morálky a práva.

1 0
možnosti
LM

Andy.cz

1. 1. 2012 20:45
Re: Udělat z dluhu 28 Kč

Dle našich spravedlivých vymahačů jako např. Nyx viz níže se jedná o spravedlivý trest a varování pro neplatiče. Jsou tak spravedlivý, že jim dokonce ani nevadí, když to místo opravdového dlužníka vytáhnou /rozuměj okradou/ z někoho jiného. Holt, dluhy se prý platit musí, ber kde ber.

Lidi proberte se, dokud si to necháme líbit, budou z nás ti paraziti tahat víc a víc!!! Nikdo není v bezpečí, na každého něco najdou. A když ne, budou předpokládat, že Vaše věc je jak na potvoru jejich dlužníka!!!

3 0
možnosti
TA

tajny agent

31. 12. 2011 19:08
Muj nazor je ten, ze exekutor by mel byt

statni zamestnanec se stalym platem a jeho prace normalnim zamestnanim neplacenym od kusu,, samozrejme s vysokymi tresty za zneuziti. Vysoke tresty se dnes nenosi, vse se nechava soukromnikum jakoze je to nejlepsi ... jinak bububu komuniste na tancich ... je to podle mne ciste soft forma totality kdyz je zneuzivan psychologicky poznatek ovlivnitelnosti vetsiny co je kazdodenne zmanipulovana soukromymi medii. Nevidim z toho cestu ven ... asi ji prinese vysledek hamiznosti tech co tento system pro svoji moc a bohatstvi udrzuji cili velka ekonomicka krize ...

6 0
možnosti
D

DixiD

31. 12. 2011 9:51
Souhlas s autorem :O)

Souhlasím s autorem. A nepřestávám být překvapena z lidí, kteří jsou absolutně přesvědčeni, že když platí všechny složenky a poplatky,nic se jim nemůže stát.Ale to je velký omyl !!!!Nemáte šanci zjistit, zda někde nedlužíte, byť malý, haléřový obnos nebo si myslíte, že v tomto státě platí 10ti letá promlčecí lhůta...Také omyl !

A to nemluvím o fiktivních exekucích, kdy jste se třeba někdy s platbou zpozdil, ale později uhradil možná i s poplatkem z prodlení.Jste potenciální oběť exekutora !!!A jak upozorňuje autor , bude vám obstaven majetek a účty a je na vás složitě dokazovat, že máte vše uhrazeno!!!!!!Pokud tedy onu opožděnou ale už i zaplacenou složenku dohledáte!!!! A o tom je celý problém, že se celý systém vymáhaní dluhů zvrhl v cílené ožebračování obyvatelstva za podpory státu!!!!Stále si kladu otázku ,která zde zatím není moc akcentována-  jak je možné, že exekutoři mají vetší pravomoci než POLICIE ČR a mohou vám svévolně vstoupit do bytu i bez vašeho vědomí?!?!Kde to jsme ?!?

7 0
možnosti
LM

Andy.cz

31. 12. 2011 11:06
Re: Souhlas s autorem :O)

Bohužel, mnoho lidí je stále tak hloupých či naivních, že dokud to nepadne i na ně - tj. zloděj zvyný exekutor nezničí život přímo jim, budou věřit pohádce o zlých dlužnících a spravedlivém trestu.

Zapomenout, přijít o práci, onemocnět, napsat špatně variabilní symbol atd. může kdokoliv, to mi věřte.

Navíc, nemusíte dlužit nic, exekutorovi stačí předpoklad, že Vaše věci jsou dlužníka - dokázat opak musíte vy - u soudu, za Vaše peníze a mezitím jste bez těchto věcí klidně v holobytě.

1 0
možnosti
R

rudaz

31. 12. 2011 0:29
Autorovi

Znak naší vlajky v úvodu je špatně, když se totiž otočíte zády k vlajce, musí bílá směřovat k pravému rameni. Stejně tak je to s trikolórou...R^V

0 0
možnosti
D

DixiD

31. 12. 2011 9:30
Re: Autorovi

No...tak to jsem se uklidnila...tohle mne fakt hodně trápí....:-/ ....

0 0
možnosti
MR

Nyx

30. 12. 2011 23:38
ještě pro andyho

Něco z mého privátního života, před několika lety mě jeden člověk doslova s pláčem uprosil, ať mu půjčím 20tis., i byl jsem takový dobrák, resp. blbec, že jsem mu je půjčil, a to s tím, že mi to bude splácet po 2 tisících, tedy 10 měsíců a to bez jakéhokoliv úroku a co myslíte, že udělal? Vrátil mi 2 tisíce korun, nic víc. Samozřejmě jsem s ní sepsal smlouvu o půjčce, takže dneska je to odsouzené a půjde to k exekuci, protože i když jsem ho nejméně desettkrát žádal o zaplacení, vždy sdělil, že zase začne splácet apod., smsky od něj mám stále uložené a samozřejmě nic. Takže to bude mít drahé, není na tom bůhvíjak dobře, ale za to já přeci nemohu, já jsem mu pomohl, když měl problém, ale nejsem žádná charita, abych mu vypláznul 20tis jen tak. Co mi poradíte, jak to z něj mám dostat? Mám na něj čekat někde s pistolí nebo co? Poraďte mi jiný způsob než to dát k exekuci! Nebo jestli chcete, tak Vám jeho dluh prodám, ať nežeru za 12 tis. Můžeme se potkat třeba zítra kdekoliv po Praze.

0 0
možnosti
LM

Andy.cz

31. 12. 2011 10:58
Re: ještě pro andyho

Drahý Nixy, to už je stará písnička. Už jste na mě chtěl podávat i trestní oznámení, neboť jste se cítil uražen označením zlodějský exekutor parazitující na společnosti, na kterém stále trvám.  Na moji otázku proč děláte ze stokorun desetitíce byla Vaše odpověď, že je to tak dobře, že musíte dlužníky trestat. Vy netrestáte, ale likvidujete a kradete. Kdo jste že chcete někoho pokutovat, navíc do vlastních kapes???

V naší zemi je přes 3,5 milionu exekucí na více než 1,8 milionu dlužníků. Máma cca 10 mil. obyvatel, po přestárlých a mladistvých přes 6 milionu obyvatel. Takže skoro každý 3 v této zemi je zloděj, že??? Zajímavé, že 97% nařízených exekucí jsou tel. operátoři, Dopravní podnik, banky, pojišťovny případně ostatní lichváři. Takže s těmito dojemnými příběhy bežtě prosím víte kam.... Je to jen obhajoba exekutorských krádeží v očích společnosti.

7 0
možnosti
OU

30. 12. 2011 22:22
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
LM

Andy.cz

31. 12. 2011 10:25
Re: Vážený Andy.cz

Vážený pane Šebesta, nevím, proč bych měl kupovat od Vás dluh. Vy jste si vybral člověka kterému půjčíte a vy jste na tom chtěl vydělat - ne já! Mrzí mě, že jste měl málo peněz pro své dítě, ale mohl jste si přece jít peníze vydělat normálním způsobem tedy prací - vy jste si ale vybral snadný výdělek ve formě úroků a to holt s sebou nese i riziko podnikání. Tak to prostě je, byla to Vaše volba a Vaše riziko.

Navíc, vůbec nejsem proti tomu, aby se vraceli dluhy, právě naopak. Ale kvůli tomu, že Vám někdo dluží nemusí žít celý zbytek národa ve strachu, že ten zloděj zvaný exekutor na základě předpokladu, že by věci mohli být povinného, vběhne k nim do JEJICH domu a sebere JEJICH věci, tedy lidí, kteří nemají s Vaším dluhem nic společného. O tom to je, tak to neobracejte v nějaké schvalování neplacení dluhů!!!

Jestli Vám dluží, strhněte mu to z platu, případně zabavte JEHO, TEDY DLUŽNÍKŮV MAJETEK. Ale netahejte do toho ostatní, nevinné lidi!!!

6 0
možnosti
MR

Nyx

30. 12. 2011 13:23
to jsou zase plky

Zase pláč nad svou, popř. cizí hloupostí, když budete platit své dluhy, tak vám žádný soud ani exekuce nehrozí. Ano, může se stát, že o svém dluhu nevíte nebo na něj zapomenete, ale v takovém případě Vás věřitel obvykle několikrát upomen o zaplacení. Pokud tak neučiní, tak je jen na Vás, abyste to u soudu uvedli a byť soud prohrajete, tak by zároveň měl rozhodnout tak, že si každý ponese své náklady nebo dokonce, že Vám budou náklady žalobce nahrazeny, jelikož žalovat někoho bez upomínky je šikanozní výkon práva. A k těm závazkům bývalého manžela? Asi Vám bohužel není známo, že manželé mají mezi sebou majetkové společenství, tzv. společné jmění manželů, které zahrnuje jak aktiva, tak i pasiva. Tedy dluh vzniklý jednomu manželovi za dobu trvání manželství je dluhem i druhého manžela, který za něj odpovídá i po rozvodu.To je zcela standardní právní úprava nejenom u nás.

1 0
možnosti
LM

Andy.cz

30. 12. 2011 15:41
Re: to jsou zase plky

Když o tom nic nevíte tak prosím držte ústa. Buď přiznejte, že tu zlodějinu schvalujete nebo mlčte!

3 0
možnosti
GG

gomesak

29. 12. 2011 7:35
hyeny

hyeny exekutorské si troufají n sluišné občany, na boháče a na cikány si netroufnou, kam jsme to sopěli.

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

30. 12. 2011 0:39
Re: hyeny

Cikánům není co sebrat,bohatí jsou chráněni suitou právníků,tak zbývají ke kořistění pracující,kterým někde před léty zůstal párkorunový dluh.

0 0
možnosti