Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

4. 10. 2010 12:43
Ti ubozí alkoholici

už všichni ublížili spoustě lidí, ale na sebe jsou moc citliví a To je jejich problém. :-/

0 0
možnosti
JK

babacek

1. 11. 2009 8:03
Léčebny

Když jsem zde psal o zakladateli těchto léčeben MUDr. Skálovi jak vyháněl v největších mrazech klienty léčebny na nádvoří a za cvičení prostných je hadicí zkrápěl ledovou vodu nikdo nevěřil. Také mě nikdo nevěřil, že když jeho rodina oslavila příchod nového roku sklenkou sektu Skála je za trest zavřel do sklepa.

Tedy se ani dnes nedivme, že tyto praktiky přežívají. Pak zde ještě poznamenal něco o sousední klinice v Apolinářské kde MUDr. Skála exceloval a to o Venerologii. Na této klinice zbohatl kde který zřízenec protože ženám zde uzavřených za krabičku cigaret účtovali až 100 násobek a nestyděli se jim i krást vše co mělo nějakou hodnotu z osobních věcí. Dovolání nebylo možné, nebylo kam. Jedním z nich byl i bývalí vězeň pan František z Prahy 2 potetovaný jak tapeta. Na závěr bych rád ještě připomenul pavilon 12 MUDr. Baštěného v Bohnicích kde prováděl pokusy na lidech, ale to již je jiná kapitola.

0 0
možnosti
WS

wandering star

2. 9. 2009 16:55
Alkoholik jiz z definice zadnou dustojnost nema

a zavinil si to jen a jen sam. Pokud clovek zjisti, ze ma "jinak nastavenou chemii", je na nem, aby to drzel pod kontrolou. Znam nekolik takovych lidi, kteri vedi, ze s nimi alkohol dela psi kusy, no a proste nepiji, nebo si daji jedno pivo a dost. Co se tyce toho, ze "nikdo se ani v nejmenším nepozastavuje nad tím, jak takový, z trestu propuštěný, pacient dopadne. Jestli se upije k smrti nebo si pitím přivodí nezvratná poškození zdraví.", nemel by se nad tim pozastavit predevsim pacient sam?

0 0
možnosti
Z

Zel1

2. 9. 2009 10:31
Záleží na úhlu pohledu

Pokud se budu na popisované léčebné metody dívat z pohledu ztrhané manželky alkoholika, která již hodně let řeší sama čím nakrmit děti, zaplatit nájem, elektřinu ... nebo z pohledu dětí, které svého "fotra" nenávidí za zničené dětství bez hmotných prostředků, za noční nářezy po návratu z hospody, za ústrky od spolužáků, před kterými se nikdy nemohli ukázat v novém oblečení a s dobrou, bohatou svačinou...

Z tohoto pohledu jsou možná ty léčebné metody ještě luxusní dovolenou.

0 0
možnosti
V

Virus2

2. 9. 2009 11:22
Re: Záleží na úhlu pohledu

Dovolil byste si tenhle text napsat o schzofrenikovi nebo pčlověku s maniodepresivitou? Těžko, že? Tak račte vzít na vědomí, že i "závisláci" mají prostě v chemii mozku něco "jinak" a proto do závislosti s velkou pravděpodobností spadnou. To byste musel zařídit společnost , kde nebude existovat alkohol, některé drogy, hrací automaty a ani ten tabák ...Chtěl byste v takové společnosti žít?

0 0
možnosti
K

Killingworth

2. 9. 2009 2:02
Neurazte se, ale....

....radeji si pripustte, ze CR je v mnoha vecech zemi primitivni a krutou.....:-/Rv

0 0
možnosti
AJ

astrudina

2. 9. 2009 9:35
Re: Neurazte se, ale....

To my se neurazíme, protože léčba závislostí je u nás na výši a mnohé, tzv. více civilizované země, např. GB, by se mohly u nás učit. Ono je jednodušší to od počítače odsoudit než si o tom něco zjistit, že? Důležitý je výsledek, zachráněné osudy.

Tvrdý dril je dnes v době tzv. lidských práv a úporné korektnosti něco nebývalého, to se musí zrušit a nasadit tam domluvy a pochopení + krásné prostředí, aby se jeho duch povznesl:-/?

Bohužel alkoholikovi pomůže jen řád a pevná ruka, jeho blízcí s ním rozmlouvali už dost, apelovali na něj, a bylo to k ničemu, proto se dostal do léčebny, ne?;-€

0 0
možnosti
VK

kossacek

1. 9. 2009 22:29
Zastavte někdo ty věčně připitý Moraváky..:)

Žádné překvapení. Lékaři si stejně jako jiní lidé placení z veřejných rozpočtů často připadají jako bozi, kteří si můžou dělat, co se jim zlíbí. To že ostatní za jejich služby platí jim nedochází. Druhá věc je, že by se konečně mělo na Moravě něco dělat s ilegálním vypalováním destilátů. Státu vznikají miliardové ztráty na daních a výsledkem je armáda alkoholiků.

0 0
možnosti
TM

incomming_message

1. 9. 2009 22:45
Re: Zastavte někdo ty věčně připitý Moraváky..:)

Ale jdi ty brepto, máš velké oči. Těch pár exotů, co pálí doma rozhodně tento stát na buben nepřivedou. O miliardových ztrátách nemůže být řeč.

Jiná věc je (bohužel až na vyjímky celosvětově) pravěká metoda lečby alkoholizmu, která se nezaměřuje na změny v biochemických pochodech v organizmu, hlavně v mozku, tedy léčbu nemoci, ale na zlomení osobnosti a donucení k trvalé abstinenci. Ta je sice vhodná, ale nemusí být striktně nutná.

0 0
možnosti
D

dasa0302

1. 9. 2009 22:20
Alkoholismus se léčí disciplinou, jinak to nejde

Přísný režim, hrozba vyloučení z léčby a antabus k tomu zkrátka patří.

Hlavně to vyloučení z léčby při nedodržování discipliny je velice důležité.

Jedná se prosím o alkoholiky, to jsou ti, co vám slíbí prodat vlastní mámu, jen aby přežili absťák. Takže nám tady hodně povídejte o lidské důstojnosti takového opilého, pozvraceného a pokáleného individua.

Pevný režim je opravdu často to první konkrétní, čeho se chytnou, než se do léčby opravdu dají a přetrpí ji. Antabus je lék, který vyvolává společně s alkoholem neskutečné nevolno. Jestli Vás to děsí, tak je to často jediný velmi silný podpůrný prostředek, který dokáže zabrat tak, že alkoholik na čas nemlůže pití ani cítit. Doslova. Když vedle něj rozbijete lahev s pivem, tak jde zvracet. Uznávám, že je to pro Vás děsivé, ale pořád lepší než cirrhóza a vypitý mozek.

Závěrem by mě velmi zajímalo, jak by reagoval můj zaměstnavatel, kdybych mu sdělila, že ve vedrech a zejména době periody mi odpírá několikrát denně sprchu.

0 0
možnosti
TM

incomming_message

1. 9. 2009 22:55
Re: Alkoholismus se léčí disciplinou, jinak to nejde

Ta léčba disciplínou a lámáním osobnosti je zastaralá pitomost, bohužel stále tradovaná. To neřeší problém, že alkoholizmus je v prvé řadě nemoc, degeneratívní změna v chemických pochodech v organizmu, hlavně v mozku. Jejich nápravou lze dosáhnout omezení závislosti. Antabus nevede k léčbě, to je jen nesmyslná berla, která má vést k odmítání alkoholu....

0 0
možnosti

3lipy

1. 9. 2009 22:18
Podobné praktiky

najdete i v psychiatrických ústavech...

0 0
možnosti
JK

babacek

1. 11. 2009 8:09
Re: Podobné praktiky

I na policejních služebnách. ;-)

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

1. 9. 2009 18:45
Co s tím

Pane autore a "humanisto", chybí  rada:  ať se tedy  alkoholici na ty kruté a podle Vás zřejmě neodborné  postupy  a léčení vykašlou a z léčení odejdou, mají na to při dobrovolném vstupu  jasně právo. Nebo v rámci dalšího léčení a"práva" by si měli prosadit denní příděl několika dvanáctek aby to nebylo tak   "zastaralé"?   8-o

0 0
možnosti
J

jirkaknop

1. 9. 2009 19:22
Re: Co s tím

Terapie ale nemůže být zcela v moci středního personálu. Léčba má různá stadiaa záleží na psycholigii jedince. O tom by měl rozhodovat lékař.

0 0
možnosti
JK

truepapas123

1. 9. 2009 17:26
...

Žít jako člověk, chtít lepším být,

pracovat pilně, přestat už pít.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2830x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.