Internetová ČT jako obvykle nestíhá

Vychloubačně a jako vždy s velkým humbukem Česká televize oznamuje, že olympijské hry můžou zájemci sledovat na internetu až na šesti kanálech. Nakonec můžou být rádi, pokud jim funguje alespoň čtyřiadvacítka.

Výraz „jako obvykle“ není ani v nejmenším nadnesený, poněvadž na internetu je Česká televize při přenosech všech větších akcí naprostý outsider. Ale co jí chybí na kvalitě, směle dohání vychloubáním o své nabídce. Možná by se člověk nedivil, pokud by šlo o občasný výpadek při českém hokejovém šílenství, kdy média strhnou k sledování i ty, jež hokej normálně nezajímá. Ale internetové vysílání ČT je mnohdy nedostupné i ve chvílích, kdy není na pořadu žádný český reprezentant.

Kolik asi stojí vlastníky televizních přijímačů taková nefunkční fraška? Nejde pouze o aktivní servery, ale samozřejmě i o komentátory na všech šesti kanálech a o jejich „rozumbrady“ z řad vysloužilých sportovců a činovníků. K čemu takové investice, když je výsledek naprosto tristní?

Naštěstí existují v Evropě i jiné a zaručeně technicky kvalitnější veřejnoprávní televize, jejichž internetová vysílání lze sledovat bez problémů. Sice chybí čeština, ale mnohdy je to spíše plusový bod, když divák nemusí poslouchat pořád dokola při neúspěších našich sportovců, že ten či onen se minulý rok zranil nebo byl přepaden před třemi měsíci chřipkovými viry. Například taková BBC, v pohodě, kvalitně bez zbytečných řečí.

Takže České televizi by možná prospělo méně vychloubání a více kvalitních výsledků. Šest kanálů, fungujících pouze sem tam, je dobrých nanejvýš v papírových výkazech práce ČT. Ovšem propagaci kvality takový nedodělek nepřidá.

Nabízím k přečtení i další články:

Lidovci – křivárna beze změn

Pracující inteligence potřebuje dělníky a rolníky

…a Schwarzenegger by se měl taky přejmenovat 

Autor: Radomír Dolanský | středa 12.2.2014 18:14 | karma článku: 19,21 | přečteno: 755x