Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CAS

cara al sol

25. 10. 2011 0:38
Tak se mi zdá,

že pletete páté přes deváté. Zabití tyrana Kaddáfího nebylo aktem suverénního státu Libye, ale obyčejným lynčem provedeným samozvanými bojovníky. Nemělo to nic společného ani s demokracií, protože v Libyi žádná demokracie není a nic nenasvědčuje ani tomu, že by jeho zabití k ní směřovalo. Očekávat můžeme dlouhotrvající kmenové války, které pravděpodobně ukončí nastolení vojenské diktatury nebo islámského státu, který nebude zřejmě Západu nakloněn o nic více, než Kaddáfího režim; spíše naopak.

A pokud chcete mluvit o vměšování do vnitřních záležitostí Libye, pak máte pravdu, došlo k němu, ale tak nějak opět ne ve prospěch Kaddáfího a rozhodně nebylo pouze slovní.

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 10. 2011 20:23
Lidská práva snad platí pro všechny a jejich dodržování taky

Jestliže Západ lidská práva porušovat může, proč by nemohl i Kaddáfí?

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

24. 10. 2011 13:01
vražda je vražda

a s tím nic nenaděláte ;-)

1 0
možnosti
J

jengish

24. 10. 2011 11:37
A co když je to jinak?

Je zvláštní, jak my jsme hrozně ublížení a jak se děsíme islámu. Miliarda muslimů jistě nemá na práci nic jiného, než vymýšlet naši likvidaci. Ale copak nepřiléváme oleje do ohně? Neustálým napadáním jiných států pod vymyšlenými záminkami, jen abychom dostali pod kontrolu jejich přírodní bohatství. Nemůžu si vybavit, že by některá islámská země bombardovala nějaké město v Evropě... A mimochodem: s teroristy se nebojuje nasazením desetitisícových armád s tanky a bombardéry. Pokud chcete zničit mafii, nasadíte tajné služby, malá, ale účinná komanda. Ne tanky. To je jako opravovat počítač motorovou pilou.

2 0
možnosti
RD

radomír dolanský

24. 10. 2011 15:38
Re: A co když je to jinak?

S tím napadáním států s vylhanými záminkami máte jedině pravdu. V tomto dosáhli naprosté dokonalosti Spojené státy. Ale přesto s vámi nemohu souhlasit ve vztahu k tomuto konkrétnímu blogu. Už jste v historii zaznamenal nějakou válku, kterou s tanky, armádami a bombardéry začali civilisti? A já se děsím jako civilista fundamentalistického islámu. Samozřejmě, že na tyto fanatiky doplatí mnoho občanů Evropy vyznávajících islám. Ale moje práva a bezpečnost, jako domácího, by měla být chráněna přednostně. Ať si myslí kdo chce, co chce. Ostatně, kolik vsadíte na život blondýnky s výstřihem a v minisukni na náměstí muslimského velkoměsta? Oni bez burky u nás, naše holky bez minisukní u nich. Nebo stejná práva a povinnosti. Ale tento problém máme i v republice, není-liž pravda.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

24. 10. 2011 11:15
za mě karma

R^ .....dobrý pocit z toho, že se naše drahá země neskládá jen z ignorantů. Fan club Kaddáfího v posledních dnech už byl až nechutný.

3 0
možnosti
B

bofums

24. 10. 2011 11:50
Re: za mě karma

Vša

k se dobře dívejte, z koho se vyklubali největší " humanisti"! Včera jsem se jim snažil domluvit

/ podle mého mínění až přeslušně / a byl jsem smáznut! Pozor, oni jsou velmi urážliví !R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.