Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P78e81t64r 40H75a84h19n

1. 9. 2014 18:02

Článek považuji za slabomyslný blábol, a těším se, až budou základny NATO u nás, na Slovensku a v Polsku.

0 1
možnosti
TV

nepleťte si demokracii a svobodu, jsou to dva vcelku nezávislé pojmy. Například zde můžeme naprosto demokraticky hlasovat, zda si oholíte kníra, zatímco nějaký diktátor Vám klidně řekne, že si o něm můžete rozhodnout sám ;-)

0 0
možnosti

Tohle ví každý, kdo má rozum. Narozdíl od pomatenců, co vehementně fandí ukrajinské vládě (ne Ukrajincům, těm bude ještě hůř) a nadávají na Putina :-/

1 1
možnosti
Foto

Váš článek objevuje pro naše občany Ameriku: ano, východní Ukrajina byla v Sovětském svazu velmi významnou oblastí zbrojního průmyslu a je tomu tak i nadále. Ve spoustě případů Rusko nemá za ukrajinské produkty žádnou náhradu a Putinovo chvástání, že např. "letecké motory si Rusové budou vyrábět sami" je určeno pro široké davy laiků - vyvinout, certifikovat a zavést do výroby spolehlivý letecký motor určité velikosti a výkonu není projekt na několik měsíců, ale na několik let. To samé platí pro jakýkoli jiný složitější vojenský produkt. Výrobu nelze jednoduše přenést jinam (z Ukrajiny do Ruska) - výrobní stroje se sice dají koupit, ale lidi, kteří umí vyrobit např. letecký motor, v krámu nekoupíte a na stromech taky nevyrostou - jen pro představu:

https://www.youtube.com/watch?v=VfomloUg2Gw

Tzn. ty lidi musíte někde vychovat a to taky není hned - bude trvat několik let.

Putin toto vše samozřejmě ví (lépe než my všichni), a protože ví také to, že nehrozí vojenská odpověď ze strany EU/USA na ruskou anexi východu Ukrajiny, snaží se tu anexi uskutečnit s co nejmenšími náklady a ztrátami pro Rusko. Protože anexe je levnější, než znovuvynalézání všech sovětských produktů, vyráběných na území Ukrajiny. A protože k té anexi má určitě ještě další motivace,

 

Co se týče dodávěk Ukrajiny Rusku: až do letošního roku Ukrajina neměla žádný důvod nedodávat Rusku. Přestože/pokud by ukrajinské firmy rády dodávaly své výrobky na západ, musí ty jejich výrobky nejdříve splňovat přísnější popř. zcela jiné "západní" normy, musí mít "západní" certifikace a samozřejmě - musí být konkurenceschopné západním ekvivalentům. Nehledejte zde žádné "teorie spiknutí". Ukrajina musí nejdříve investovat ohromné peníze a spoustu času do vývoje, certifikací, budování obchodních vztahů se západem, což se kvůli orientaci na Rusko a politickým i kulturním (např. jazykovým) bariérám doposud téměř nedělo.

3 1
možnosti
Foto

Pane Dulíku, v tom co píšete, máte asi pravdu. Ale můj blog hovoří o něčem naprosto jiném. O paradoxu, kdy EU/USA zavádějí sankce, které se ihned realizují, a Ukrajina, přes nařízené sankce své vlády, stále zásobuje svého údajného nepřítele a navíc zbraňovými systémy, což je poněkud postavené na hlavu. To je to, oč tu běží.!!

4 1
možnosti

S těmi základnami je to už vyloženě trapnost. Prosím vás, podívejte se, kde má NATO v Evropě základny. A pak také na ty americké. Jako vypustit takový nesmysl o obkličování Ruska nějakými základnami bez jednoduchého zkontrolování si fakt, to je vážně ostuda.

6 4
možnosti
Foto

Zde se sám můžete podívat, kde všude mají USA v Evropě základny. Pokud vám to připadá jako trapnost a nesmysl, tak pak už nevím. Když si vezmeme, jaký dělala Evropa a USA kravál, když stála ruská vojska u hranic s Ukrajinou... A v druhém odkaze se můžete ráčit přesvědčit, jak hezky členské státy NATO obklopují Rusko. Navzdory tvrzení USA z počátku 90. let 20. století, že nebudou rozšiřovat sféru vlivu na východ. Takže opravdu nevím, zda jsou trapné veřejně přístupné informace nebo vaše nesmyslné nesmysly.

https://maps.google.cz/maps/ms?msa=0&msid=213813095428817783780.0004a404fd424cbaadcb0&dg=feature

http://cs.wikipedia.org/wiki/Severoatlantick%C3%A1_aliance#mediaviewer/Soubor:NATO_affiliations_in_Europe.svg

5 1
možnosti
PS

P67e51t45r 92S89k48á76l55a

29. 8. 2014 13:24

Ruské tanky jsou před Mariopolem, Ruské matky hledají své mrtvé syny, těsně po Olympiádě obsadila Ruská vojska Krym a dodnes jej okupují stejně jako abcházii a Jižní Osetii. Ruští fašisté na Donbase vraždí a mučí civilisty včetně těch údajných Ukrajinou diskriminovaných Rusů. Z dá se mi, že autor je buď slepý a hluchý a za tato předstíraná postižení mu asi někdo dobře zaplatil. No, ne nadarmo je Ruské velvyslanectví v ČR centrálou tajných služeb pro východní Evropu. Rv

5 4
možnosti
Foto

Hmm,hmm, to tedy víte více než evropští a dokonce i američtí politici.8-o Protože ani jeden z těch rozhodujících politiků (nelze počítat hysterické a důkazy nepodložené výkřiky nějakých nevýznamných politiků, kteří touží po zviditelnění), nepotvrdili, že se jedná o invazi a dávají si zatím velký pozor na taková vyjádření. Ale naprosto neomylně informovaný Petr Skála z České republiky v tom má jasno. Gratuluji!;-D;-D;-D Ještě jste nepřemýšlel o možnosti, že i Ukrajina má ve výzbroji ruské tanky? Ještě vám nepřipadá divné, že když se kyjevské hordy jakž takž držely, Kyjev se chvástal a jakmile se situace obrátila, je to najednou ruská invaze?

3 2
možnosti
FS

To, co jsem si přečetl je takový blábol, že se mi dělá ZLE !!. Pane, právě VY byste mohl pamatovat 68 rok a podoba je velmi JASNÁ. Rusko se snaží opět ovládat celou Evropu jak tomu bylo za SSSR (K ČEMUŽ SE PUTIN VEŘEJNĚ PŘIZNAL) a tento konflikt se NÁS TÝKÁ VÍCE, NEŽ SI MOŽNÁ MYSLÍTE !! 

Proč se Rusko zajímá právě o Luhansko? no právě proto, že je tam špičkový zbrojní průmysl... Nechtějte nám namluvit, že snad má Rusko strach o své lidi....

Já jsem rád alespoň za tyto, byť slabé, kroky ČR a to připojení se k sankcím.. Je to v pořádku....Rusko a hlavně Putin musí pochopit, že jim nepatří celá východní Evropa.

Tak například: U Nás žije 40.000 rusů.. MÁ SNAD RUSKO NÁROK VOJENSKY ZASAHOVAT NA NAŠEM ÚZEMÍ? jak by se Vám to líbilo, když se Vás to netýká?

Rusko zkrátka zasahuje do svrchovanosti Ukrajiny a to by neměla Evropa a zvláště východní, dovolit.

9 5
možnosti
Foto

Jste schopen být naprosto stejně neústupný ve svých kritických náhledech i na případy, kdy do svrchovanosti jiných států zasahují Spojené státy? Protože to se taktéž děje a USA musí být "vděčné" Ukrajině, že se to díky jejich občanské válce nerozpitvává více. A všiml jste si, že ta spravedlivá Evropa ani Spojené státy nepoužívají pro konflikt jediné správné označení - občanská válka? Že by snad proto, aby všechno mohli hodit na Rusko? Zdaleka ne všechno vzniká v Rusku. Jen klábosite stejně jako mainstramová média a právě neschopnost oprostit se od vzpomínky na rok 1968 vám a řadě dalších znemožňuje alespoň trošku objektivnější pohled.

5 2
možnosti
LJ

To je ale blabol. 

KAZDY kdo se zajima o ekonomiku o exportu do Ruska vi.Ukrajina je 3-4 nejvetsi obchodni partner Ruska. 

Jen mi neni jasne, jak jste prisel k te nenavisi k Rusku. Ukrajina mela s Ruskem vyborne obchodni vztahy, dokud ji Rusko nazacalo okupovat. 

PS: Chapu, ze je to pro vas asi velke prekvapeni, protoze v Blesku se tom nepsalo.

6 3
možnosti
Foto

Věštci Janečkovi bude delfskými odebrána licence, poněvadž z jeho věštírny lezou samá lživá tvrzení ohledně četby nějakých plátků a právě proto, že nechápe.;-D;-D A o čem to, prosím vás, blábolíte? Pointa mého blogu je na hony vzdálena vašemu výlevu.:-/

2 3
možnosti
KV

Výborně napsáno, naprostý souhlas + karma R^

4 8
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2845x
Rýpavý humorista, pesimistický optimista, autor knih Z valašských putýk a Metúdovy vojenské lapályje - Z valašských putýk 2.