Dostali jsme se na úroveň USA – odsuzujeme bez soudů!

Ačkoliv to řadě zaslepenců nedá spát, tento blog opravdu není o vině či nevině Andreje Babiše, ale o vině společnosti, politiků, novinářů a médií jako celku. Zničit – jeden článek k tomu stačí.

Je docela neuvěřitelné, co se v dnešní době považuje za demokracii. Po světě jsou bez soudů ničeny kariéry bohatých a vlivných mužů, kde si řada žen po třiceti, padesáti a kdovíkolika letech vzpomene, že stál blízko nich, nedejbože, jestli je držel za ruku, zadek či jinou část těla. Příjemné chvíle se najednou mění v obtěžování, znásilnění a desítky let frustrujících vzpomínek. Nikdo si už nevšímá, že sama údajná první oběť není o nic lepší než predátor. A to vše se děje bez řádného vyšetřování, důkazů a soudních výroků. Tato epidemie, nazvaná Mee Too se ze Spojených států rozlezla do celého světa, především toho takzvaně rozvinutého. A virus mutuje, nádor metastázuje i do jiných úrovní životů.

Za dávných časů poctivé novinařiny věděli novináři, že jakékoliv tvrzení z jednoho zdroje není možné pustit do světa jako věrohodnou zprávu. Zpráva musela být ověřena nejlépe ze tří zdrojů. To bylo v dobách, kdy ještě existovala novinářská etika. Jinak to byla spekulace, nebezpečí, že z toho bude novinářská kachna – viz vražda/nevražda ukrajinského novináře Babčenka, na jejíž lep sedlo tolik udatných rusobijců z českých médií v čele s Alexandrem Mitrofanovem a Českou televizí.
Oči lidem neotevřely ani dokázané fake news, kdy se na zakázku vytvářely videa o svého času brutalitě Saddámových vojsk v Kuvajtu, aby americký lid s OSN schválil napadení Iráku. Zinscenovaná videa udatného syrského chlapce zachraňujícího dívku za staccata samopalů, a další a další lži takzvané demokratické fronty snažící se prostřednictvím napadání suverénních států vnucovat vlastní standardy světu.

Na základě jedné jediné reportáže, o které nikdo neví, jak moc je pravdivá nebo jak moc má za úkol zmanipulovat mínění politiků i občanů, pouze na základě domněnek a prozatím nepotvrzených tvrzení, začal hon na člověka. Nikdo neví nic jistě, ale všechno je všem jasné! Bez přehánění to připomíná hony na lidi. Ať už to byli indiáni, černí otroci, všichni, kdo nepřijali křesťanství, všichni, kdo nepřijali islám, násilná rekatolizace, Bartolomějská noc, Noc dlouhých nožů, Křišťálová noc… A teď tady máme takovou malou Babišovu noc.
V České republice jsme se dostali na úroveň, kdy by nebylo překvapivé, že se dav v neděli 17. listopadu na Národní třídě vrhne na Andreje Babiše a zlynčuje ho. Stačí jediný člověk, který uhodí jako první. Ti ostatní, kteří by nikdy neublížili květině, se vmžiku změní v bestie a budou trhat na kusy.

Že ječí opozice - je to pro ně obrovská příležitost zbavit se nenáviděné konkurence. A zase místo práce pro republiku plánují vyšetřovací komise, které jsou naprosto k ničemu, pokud nepočítáme možnost, jak si ve Sněmovně přivydělat. Ale že lidem opravdu stačí jediná reportáž, aby měli jasno… V takovém případě nemáme důvod se bát nejtvrdšího práva šaría. Vždyť o kolik jsme jiní, když odsuzujeme bez důkazů vyšetřovatele, bez soudů? My samozřejmě zdaleka nejsme právním státem, ale zase taková džungle…? Hlavně, že v neděli bude národ křepčit jako smyslů zbavený nad nebezpečím komunismu.

 

Autor: Radomír Dolanský | čtvrtek 15.11.2018 15:12 | karma článku: 42,70 | přečteno: 2079x