Dnes končí parlamentní klauniáda

Zatím nejdelší komediální vystoupení v Parlamentu má dnes derniéru. Stalo se to, co se dalo očekávat ihned po vzniku klaunského uskupení z ODS pod názvem Rebelové. Je nesmírně úsměvné poslouchat členy parlamentních stran, jak se ironicky vyjadřují k všeobecně známé prodejnosti Věcí veřejných. Ale když jde o koryta, jsou prodejní téměř všichni bez rozdílu.

Obrat rebelů na poslední chvíli jsem předpovídal již ve svém článku z 6. září 2012 DPH nebo koryta? Nebylo, a dokud bude tato náhražka politiků u moci, ani nebude nic těžkého takové prognózy vystavovat. Ještě včera se mnozí předbíhali, jak se vlichotit premiéru Nečasovi. Zarytí odpůrci balíčku byli najednou svolní zapomenout na své „neotřesitelné“ postoje a debaty mohly probíhat v klasicky českém pojetí hrdosti třeba takto: „Na to zapomeňte, neslevíme!“ „Co jste to právě řekl? Jaké výhody? Kolik? Hmm, přihoďte ještě nějaké zakázky pro rodinu mého syna a domluvíme se.“

Zástupci veškerého občanstva českého vyhlásili derniéru svého posledního klaunského vystoupení a za svůj herecký výkon si s velkou pravděpodobností odhlasují zvýšení platů v průměru o 10 000 Kč na hlavu.

„A vám, chátro, neschopná jakéhokoliv protestu, posíláme vánoční zdražovací balíček. To máte za ty krajské a senátní volby.“

Nu co, nezbývá, než si zanadávat u televize, u ponku, v hospodě či před marketem nebo na blogu, a dále poslouchat kolik který politik vyplatil desítek milionů spřáteleným firmám, kdo co ukradl a chechtá se nám, zabedněncům, do obličeje, protože ví, že zloději se mezi sebou nepodrazí.

Za pár dnů zase vzpomeneme výročí, kdy i obyčejní lidé dokázali přemoci strach a vyšli do ulic. Ti lidé netušili vůbec nic o zákulisních hrách samozvanců s komunisty. Ti lidé šli s vědomím, že riskují svou budoucnost. A přece dokázali přemoci strach. Dnes jich stále více zapírá, že ONI klíči nezvonili. Při pohledu do Sněmovní ulice, jací bezohlední nadlidé třímají v rukou moc, se stydí za zvonění. Jako spoluviníci. A to je zlé.

Kdo je horší? Verbež, kterou lidé ze sněmovny vyhnali nebo ta, která straší rudými a chová se přinejmenším stejně jako nadlidé před rokem 1989? Jestliže jsou u vlády lidé jako Pavel Dobeš, který ohlásí odchod, pak se z něj vylže a nakonec ohlásí nové datum rezignace nebo Jaromír Drábek, který pravdu s kamennou tváří označí za lež, není vůbec zapotřebí hledat přiléhavé názvy pro vládnoucí oligarchii.

Nabízím k přečtení i další články:

Vláda lhářů, politika naše vezdejší

Další z ministerských podvodů?

Perfektně odvedená práce za cenu třiceti mrtvých

Autor: Radomír Dolanský | středa 7.11.2012 7:23 | karma článku: 33,87 | přečteno: 1654x