Děkuji za váš talent

Chci poděkovat a především se poklonit umění a umu českých a slovenských lidiček, kteří se rozhodli v televizních soutěžích pokoušet štěstí. Nechci rozebírat pokrytecké názory o kšeftu komerčních TV, nechci se zapřísahat, jako mnoho ostatních, že danou soutěž viděli pouze levým okem a slyšeli pravým uchem a to pouze ve chvíli, když přecházeli okolo obrazovky. Chci pouze poděkovat!

chytrazena.cz

Odmítám vlastnit televizi, ale snažení těchto „vojáků štěstěny“ od prvotní zvědavosti dnes sleduji na internetu se značným zájmem. A přiznávám to, ať si kdo chce, co chce, říká. Zajímá mne nadanost sousedících národů, tak se dívám. A je mnohdy úžasná!

Jediné, co jsem osobně nepřekonal, je hulvátství pana Habery a představa TV Nova o ideálním moderátorovi, takže sleduji pouze snahy nadšenců v soutěži Česko, Slovensko má Talent.

Proč si, podle mne, tito soutěžící poděkování zaslouží? Je to velmi příjemné zjištění, a věřím, že nejen pro mne, kolik existuje v České republice i na Slovensku talentovaných lidí. Takže zahrneme-li pod přísloví veškerá předváděná umění - Co Čech (Slovák), to muzikant – stále platí, a ne málo! Jde o příjemné zjištění i proto, že spousta anonymních lidí z naší malé země, má na to, dostat se na přední posty v showbyznysu, ale i v mnoha dalších, nekomerčních, odvětvích kultury.

Rovněž je to naděje svěžího vánku na naší značně zakonzervované, někdy až fosilní scéně. Zvyšuje se konkurence a tím automaticky i kvalita (doufám). Jsem naprosto přesvědčen, že někteří soutěžící, všimne-li si jich ten pravý lovec talentů, můžou rozvíjet svůj talent i za hranicemi našich dvou států. A především, je to naděje pro stovky lidí, změnit svůj život. Bez ohledu na věčné škarohlídy, kteří nedovedou pochopit, že i takové pořady jsou běžným předmětem podnikání komerční televize a je to normální!!! Tak normální, jako by od obchodníka bylo naopak nepochopitelné, kdyby do své nabídky nezařadil zboží, po kterém se lidé můžou utlouct. Nemluvím o fantasmagorických představách kupčení s hlasy, píši o talentu.

Takové pořady dávají šanci dokázat lidem, kteří sní svůj sen o úspěchu, že ta možnost vždycky existuje. Svá vítězství prožívají i ti, kteří už dávno zmizeli z obrazovek. Ať už je pořad sám o sobě jakkoliv komerční, pozvedává u mnoha lidí víru v sebe sama. Víru, že je možné dosáhnout úspěchu třeba i ze samého dna společnosti.

Soutěž zabíjí malost v myšlení, tragickou nemohoucnost, kterou se ubíjí tolik lidí: „Kdo se narodil pod lavicí, ten tam taky zůstane“. Tohle je velká lež těch, kteří nemají sny a život vzdali předem!

Například Sabrosa – ta děvčata z chatrče, ještě před několika měsíci žila svůj klasicky „nalajnovaný“ osud lidí z cikánské osady. Ale dnes už ví, že život nemusí být jen hromada dětí ve špíně a přežívání ze sociálky. Jen pro to poznání má taková soutěž smysl. A příklady táhnou!

Soutěž je taky názorným důkazem, že děti a mládež nesedí převážně u PC a herních konzol nebo se ládují trávou a pervitinem. Přesto, že každý máme jinou startovní čáru, všichni můžeme být v něčem úspěšní. I proto všem talentům děkuji a skládám jim poklonu.

Čtěte další zajímavá témata:

Češi snědí všechno, jen když je to ve slevě

17. listopadu …a zvěř obsadila Sněmovní

Gulagy v Evropské únii

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 22.11.2010 8:29 | karma článku: 22,92 | přečteno: 3521x