Česká vláda pomáhá cizím a odírá vlastní

Pomáhat bližnímu svému je určitě záslužná a chvályhodná činnost. Úplně jiný rozměr však tato pomoc získává, pokud je prováděna na úkor dosavadních životních standardů občanů. A přesně to česká vláda provádí vlastnímu národu. Zatím, co paranoidně škrtá kde co, rozdává ve světě stovky milionů korun.

Česká rozvojová agentura spadající pod ministerstvo zahraničí by měla v tomto roce rozdělit 437,5 milionu korun. To je o 7,5 milionu více než loni. (zdroj: aktualne.centrum.cz)V době, kdy se nadzvukovou rychlostí vracíme díky politikům a jejich „umění“ vést republiku, ještě daleko před léta, kdy mnozí z těchto neumětelů začínali den pozdravem: „Čest práci, soudružky a soudruzi.“

V podstatě denně se dozvídáme, kde zase končí některé ze sdružení pomáhající potřebným, nemocným, bezprizorným jen proto, že jim na činnost chybí milion nebo dva. V médiích vídáme šťastlivce ve svém neštěstí, kteří se dostali do tisku nebo hlavních zpráv v televizi a lidé se jich ujmou, pomohou. O kolik více mohlo být těch šťastnějších za 437,5 milionu korun?

Je lidsky zrůdné, pokud český politik tvrdí mamince kvadruplegického dítěte, že jeho nový sociální systém jí nesebral ani korunu, když jí měsíčně v peněžence chybí například 4 000 Kč.

Pokud by si česká vláda odpustila dělat haura vůči světu, mohlo téměř 9 115 maminek těžce postižených dětí žít i s těmi čtyřmi tisícovkami na měsíc.

Mohlo být vytvořeno deset tisíc jiných rozumných věcí pro české občany, kteří dnes pykají za svévoli politiků, kterým dali svou důvěru. Jediná vláda od roku 1990 nepracovala v první řadě pro český národ, ale pouze pro sebe. A přesto drze tvrdí, že nejsou jako ONI.

Prvořadou povinností politiků je postarat se o vlastní národ. Ovšem snižovat životní úroveň na úkor pomoci jiným zemím je zvrhlá politika. Vzpomeňme si na těch 437,5 milionu korun po dalších povodních, až budou chybět prostředky na mosty, cesty, pomoc českým občanům...

Čtěte i další články:

Česká vláda připomíná představení Matěje Kopeckého

Za komunistů bylo lépe!

Vyměnili jsme Sovětský svaz za Evropskou únii

Autor: Radomír Dolanský | pátek 13.4.2012 8:34 | karma článku: 32,18 | přečteno: 1986x