Česká televize je hlásnou troubou římskokatolické církve

Dal někdo příkaz shora? Tedy z politických výšin? Existuje mezi ČT a katolíky tichá dohoda o bezplatné reklamě? Nebo je to něco za něco, co není oficiálně řečeno? Jako by se v České televizi někdo vehementně snažil napravit pokřivený obraz společenství, které si říká římskokatolická církev.

Již během roku 2012 docházelo k nárůstu reportáží ze života katolické církve v České televizi. Nikoliv však ve speciálních pořadech, ale přímo v hlavním zpravodajství, tedy v Událostech.

Situace dospěla tak daleko, že v současnosti věnuje ČT takřka denně v hlavní zpravodajské relaci až několik minut římskokatolické církvi.

Samozřejmě, že zastánci tohoto trendu budou namítat, že se jedná o veřejnoprávní televizi. A to je právě kámen úrazu! Pokud by totiž chtěla ČT hrdě nést prapor veřejnoprávnosti, musela by se chovat naprosto jinak. V České republice je registrováno 17 církví a žádná z nich nedostává, a nikdy nedostávala, takový prostor ve zpravodajské relaci České televize. Takže tvrdit, že je správné, aby ČT zvýhodňovala pouze římskokatolickou církev, je nesmysl.

Jedná se o dlouhodobý proces, takže nelze argumentovat například právě proběhnuvšími velikonočními svátky nebo ještě dříve zvolením papeže anebo Vánoci. Propagandistická mediální masáž římskokatolickou církví ze strany České televize je cílená. Podle zákona je hlavním úkolem veřejnoprávního vysílání především poskytování objektivních, ověřených a ve svém celku vyvážených a všestranných informací. Zde je vyváženost zcela jistě porušena.

Koneckonců i zpravodajství o historii různých svátků je tendenční. Právě ČT se nám snaží vsugerovat, že například Vánoce a Velikonoce jsou jen a pouze křesťanské svátky. Neslyšíme ani slovo o tom, že zcela náhodou mají oslavy těchto období svůj původ již daleko před dobou prvních křesťanů. Proto je více než podivné, že ještě před několika lety veřejnoprávní televize tento, rovněž církví hanlivě označovaný, pohanský původ připomínala rovněž. Dnes už se však zmiňuje pouze o křesťanských svátcích.

Jaký je tedy důvod České televize, že v nejvysílanějším čase jedné z nejsledovanějších zpravodajských relací takřka denně zviditelňuje římskokatolickou církev v několikaminutových relacích? Církev, která ročně od českého státu získá 951 466 000 Kč a v restitucích má získat neuvěřitelných 47 200 000 000 Kč. Z důvodu chudoby, kterou tato církev káže, ale nežije v ní, to určitě nebude.

„Ach, jak bych chtěl, aby církev byla chudá a pro chudé,“ pronesl papež František v projevu třetí den po svém zvolení a kněžský řád má obavy o svá dobrá bydla. Jen velmi hrubý odhad celosvětového majetku římskokatolické církve si můžete prostudovat ZDE.

Je opravdu pozoruhodné poslouchat kardinála Dominika Duku, když nabádá lid, aby nelpěl na světském majetku, zatímco se jeho kolegové ve Vatikánu zpovídají z praní mafiánských peněz v Ústavu pro věci víry. Jak pokrytecký název pro vatikánskou banku a především pro onu věc víry.

Možná i proto v České republice římskokatolické církvi během deseti let ubylo více než 1,5 milionu oveček. Asi se jim už nelíbilo kázání o vodě, zatímco církev pije dobré víno. Jakou úlohu v tom však hraje údajně veřejnoprávní Česká televize?

Nabízím k přečtení i další články:

Zlodějina Evropské únie podle bolševického vzoru

Evropská únie zvýhodňuje slepice

Jak jsme natáčeli videoklip

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Dolanský | úterý 2.4.2013 7:35 | karma článku: 44,11 | přečteno: 8646x