Česká ekonomika je nejsilnější v rámci EU

Jedná se o naprostý unikát, a to pravděpodobně nikoliv jen v rámci Evropské únie, ale možná i ve světě. Věřím, že pro převážnou většinu občanů zní tento poznatek neuvěřitelně, ale jde o holý fakt.

PicJoke.net

Samozřejmě i v České republice dochází k vládním škrtům, zvyšování daní a v podstatě všeho, co lze zpeněžit, přesto si za svým tvrzením, že je česká ekonomika jednou z nejsilnějších, stojím. Důkazy o velmi dobrém stavu ekonomiky v České republice každý občan nalezne bez velkých obtíží. Je opravdu s podivem, že vládní politici, kteří se velmi rádi pochlubí každým utáhnutím smyčky kolem životní úrovně občanů, tak trestuhodně zamlčují skutečný stav české ekonomiky.

Ale i když se politici snaží zapírat, seč můžou, média mnohdy hrají mrtvého brouka, český člověk si vždycky cestu k informacím najde. Jako například k pracovní smlouvě bývalého generálního ředitele akciové společnosti Sazka, která koluje po internetu. Nehodlám zde rozebírat jednotlivosti. Zaujala mě jedna věta: Akciová společnost Sazka poskytne generálnímu řediteli měsíčně pevnou částku ve výši 100.000 Kč na drobné výdaje Tak přemýšlím, že v České republice existuje několik desítek procent zaměstnaných občanů, kteří si výše uvedenou částku čistého příjmu nevydělají ani za celý rok. Nikoliv však na drobné výdaje, ale takřka na holé přežití.

Když jsem si jen tak letmo prošel veškeré příjmy, doplatky, účasti, odměny a já nevím, jakými jinými krycími názvy lze nazvat cpaní peněz do chřtánu jednotlivce, tak mi vyšlo, že za tohle všechno, co dostával jediný člověk, by velmi spokojeně mohlo žít 1.000 občanů České republiky po celý rok. Mám ale obavy, že se držím moc při zemi. Samozřejmě, že opomíjím možnost generálního ředitele používat na služební cesty přiměřený typ letadla, který společnost pro tento účel předem pronajme. Čmelákem pan ředitel asi nelétal. Je v pořádku, že existují bohatí lidé. Ale ve státní sféře by to měli být ti, kteří opravdu dokázali výjimečné věci. I když, dostat na buben loterijní společnost je taky umění.

Mluvili jsme o jednom jediném člověku ve firmě se státní účastí. Kolik stovek „manažerů“ s podobnými smlouvami asi ukrývají další státní a polostátní firmy? Když jen „obyčejný“ ombudsman Českých drah měl čtvrt milionu měsíčně! Kolik státních zaměstnanců je „za odměnu“ nastrkáno v dozorčích radách podniků, jejichž výrobě a struktuře financování ani za mák nerozumí a právě za to berou tučné odměny? Prostě a jednoduše řečeno, jde minimálně řádově o tisíce (ale spíše o desetitisíce) uměle vytvořených a přeplácených zaměstnaneckých pozic u dojné krávy jménem Česká republika.

Připočteme-li miliardy z korupčních obchodů uzavřených státem, připočteme-li miliardy rozkradené s pomocí politiků a státních úředníků a mnoho dalších finančních černých děr v tomto státě, vyjde nám za rovnítkem, že Česká republika je jednoznačně světovým unikátem mezi ekonomickými tygry.

Poněvadž jestliže jsou v tomto státě rozkradeny a zbytečně vyplaceny desítky miliard ročně a státní ekonomika je na hony vzdálena ekonomikám Řecka, Španělska, Portugalska, Irska nebo Itálie, musí být jednoznačně jednou z nejúspěšnějších.

Nevím, nevím, zda patří obdiv občanům, kteří se takřka mlčky nechají obírat o své úspory a životní úroveň, aby se zaplatily státní zlodějiny. Vzhledem k tomu, co jsem popsal výše, mi přijde podivné, když třeba Francouzi vzteky zapalují auta, rozbíjejí výlohy a stávkují ve statisícových počtech, protože se jim během osmi let zvýší odchod do důchodu na 62 let!!!, a v České republice se podaří horko těžko odborářům sehnat pár stovek lidí, a to jim ještě musí zaplatit cestu a guláš. Ale budiž, s tak silnou ekonomikou…

Nabízím k přečtení i další zajímavé články:

Důkazy ekonomické omezenosti vlády

Konec světa je opravdu za dveřmi!!!

Knihovna – jen tak si půjčit knihu

Autor: Radomír Dolanský | úterý 12.7.2011 7:52 | karma článku: 23,40 | přečteno: 1643x