Česká demokracie = ochrana násilí

Před několika dny odvysílala televize další případ přepadení těžkého invalidy. Přepadený Jirka z Varnsdorfu dostal epileptický záchvat a zloději mu sebrali klíče, vykradli byt, klíče opět vrátili, aniž by je zajímal stav nemocného.

veznicebory.wz.cz

Tento, slušnými slovy takřka nepojmenovatelný, skutek není ojedinělý. Stále častěji se pachateli v těchto případech stávají nezletilci. Postižený je snadná kořist.

Stále častěji, mnohdy opakovaně, jsou přepadáváni a okradeni lidé nevidomí, imobilní a jinak těžce tělesně a mentálně postižení. Nejedná se, jak někdy takové násilí nazýváme, o nelidské činy. Naopak, páchají je pouze lidé.

Možná by bylo pro tyto pachatele vhodnější označení živočichové lidského původu. A urážkami na to doplácejí hyeny – tentokrát opravdu Crocuta crocuta – Hyena skvrnitá.

Náš stát, který postavil demokracii na hlavu už v mnohém, chrání i tyto lidské zrůdy s odvoláním na ochranu vývoje mladého delikventa. A tak děti v České republice vraždí, mučí, znásilňují a zákonem jsou takřka hýčkány. O krádežích nezletilců se ani nezmiňuji. Vždyť tím se snad už nezabývají ani policisté - důchodci na vrátnici obvodního oddělení.

Vzhledem ke svým zločinům je o násilníky postaráno v tomto státě mnohem lépe než o jejich oběti.

S tím, co se v České republice nazývá spravedlností, musí být násilníci navýsost spokojeni. Vždyť ani za brutální vraždy u nás nejsou nijak extrémní tresty. Takto nezodpovědně nebo spíše s naprostým nezájmem pracují zákonodárci takřka se vším, co by mělo občany chránit nebo jim pomoci. Jen několik příkladů:

Co kladného přineslo nasazení policejních sil ve Šluknovském výběžku a jinde, když násilí pokračuje i nadále, ba možná i častěji? Nebude to tím, že soudy, které se neustále chvástají svou nezávislostí, vnímají stejné trestné činy Romů a majoritních občanů naprosto rozdílně? Jak řeší stát vzrůstající kriminalitu mládeže – odložením případu? Co dokázala udělat státní správa s korupcí, kdy jsou odhaleny snad až stovky případů, ale nikdo není potrestán? Tam, kde nepomáhá prevence, musí nastoupit tvrdá represe. Není-li, začínají občané, kteří pamatují předchozí systém, srovnávat a zjistí, že demokracie je sice hezká, ale připravila je o základní pocit bezpečí. Mluvím samozřejmě o občanech, kteří se politicky neangažovali vůči režimu. Prostě za socialismu se násilníkům tak volně nedýchalo. A právě toto zjištění by mělo být pro demokracii varující.

Co je to za demokracii, kde zvýšení platů soudců nebo volených zástupců, zvýšení daní a poplatků vstupuje v platnost v řádu dní a zákony, které mají chránit životy a zdraví občanů se schvalují léta a nakonec z nich vznikne nepoužitelný paskvil, který stejně soudy nerespektují?

Proč je tak složité vytvořit zákon, třeba i ve stavu legislativní nouze a nikoliv za několik let, kdy budou násilné a loupežné činy proti osobám s omezenou možností se bránit, „odměňovány“ automaticky pouze v horní hranici trestní sazby a posuzovány jako zvlášť závažné? A trestat takto tvrdě vždy! Nikoliv, že pro soudce X bude spravedlností podmíněný trest a pro soudce Y sedm let natvrdo za identický čin. Samozřejmě, že by nemělo jít jen o těžké invalidy, ale třeba i těhotné ženy, děti, seniory. Ale i o občany doléčující se po operaci (například po výměně kloubů), zraněné a okradené účastníky autonehod a přírodních katastrof. Prostě a jednoduše trestat i za zrůdnost činu, nejen za loupež popřípadě ublížení na zdraví.

Asi už fantazíruji, tohle český patvar demokracie nikdy nezvládne. Pseudohumanisti z Únie by to taky zakázali. Momentálně musí stát přednostně řešit požadavky vězňů na minimální životní prostor, popřípadě stížnosti několikanásobného vraha, že nedostal punčochy na křečové žíly! A přepadeným obětem pomáhají nahradit spravedlnost neznámí lidé. Ať žije demokracie, spravedlnost a nezávislé soudy! Takto si naši politici představují spravedlnost?

Ty počátky jsou však skryté někde úplně jinde. Pokud je v lidech tolik duševní ubohosti, že mohou veřejně (samozřejmě skryti v anonymitě, jelikož anonymita je ohromný výdobytek svobody a demokracie) položit otázku níže uvedenou, proč se pak divit, že se v České republice i z dětí stávají zrůdy?

(Zdroj: www.lidovky.cz) Pane Klausi (V. K. mladší), proč nám neustále nastavujete na snímcích pravou, odvrácenou tvář? Ukažte nám tu správnou, levou. Díky a zdravím. Většinou mě tak profesionální fotografové fotí. Jinak jsem se narodil s vrozenou vadou obličeje. Přeji Vám, ať se to nestane Vašim dětem nebo vnoučatům, není o co stát.

Čtěte další smutné případy:

Zrůdy mezi námi

Dík za demokracii, říkají vrahové a násilníci, zloději a podvodníci

V Česku se děti musí chránit před zrůdností systému samy

Autor: Radomír Dolanský | středa 2.11.2011 7:49 | karma článku: 29,17 | přečteno: 1674x