Čert vem křesťanské zásady, když jde o majetek

Dne 16. listopadu 2010, odmítnutím stížnosti, po několika letech nechutných tahanic, rozhodla světská moc, že nekřesťanská hrabivost Cyrila Svobody bude po zásluze odměněna – nedostane nic!

google.cz

Jediným komickým momentem na jinak smutné, a především z morálního hlediska odsouzeníhodné kauze je, že se Cyril Svoboda zamotal do vlastních procesních kliček. Což od právníka docela sedí.

Marie Kaprálková v roce 1992 odkázala rukou psanou závětí, dnes mnohamiliónový dům v Dejvicích, Cyrilu Svobodovi. V roce 2004 však u notáře a před svědky závěť mění, dům odkazuje Charitě, konkrétně Domu svaté Rodiny. Cyrilu Svobodovi odkazuje pouze jeden milion korun.

Domov svaté Rodiny založila v roce 1991 sestra Akvinela. Od roku 1944 řeholnice, která se v letech 1960 – 1988 starala ještě s dalšími sestrami o duševně retardované děti v Horní Poustevně. Tak i Domov svaté Rodiny dnes poskytuje mentálně a tělesně postiženým klientům ubytování, patřičnou ošetřovatelskou a rehabilitační péči, zajišťují využití volného času, vlastní i dílny, v nichž klienti realizují různé pracovní aktivity.

Cyril Svoboda, křesťan, který v roce 2007 nabádá katolíky, aby více finančně podporovali církev, je sám bezohledným uzurpátorem křesťanské pomoci postiženým bližním!

Jednání Cyrila Svobody není však jen v rozporu s křesťanskými (alespoň tedy s těmi hlásanými) zásadami, ale i s obyčejnou lidskou morálkou. V honbě za majetkem, se dokonce neštítil označit ženu, která mu odkázala milion korun, za nesvéprávnou!!! Vlastně již pět let, od smrti paní Marie Kaprálkové, brání Domu svaté Rodiny respektive postiženým občanům, ve využití domu v Dejvicích. A to vše proto, aby vlastnil ještě víc milionů, ještě víc majetku.

Paradoxně si na základě této kauzy z ostudy ušila kabát samotná KDU-ČSL. Když se odvrátila od Jiřího Čunka, kterému dodnes nebyl vytýkaný úplatek prokázán, a zvolila za svého vůdce člověka, jemuž sama vyčítala nekřesťanské pohnutky ve výše zmíněné kauze. Tím se sama dostatečně vyprofilovala.

Tohle všechno zosnoval člověk, který je léta poslancem Parlamentu, byl poradcem federální vlády ČSFR, ředitelem legislativní sekce v Úřadu vlády ČR, místopředseda Legislativní rady české vlády, první náměstek ministra spravedlnosti, atd. atd. Člověk, který byl čtyřikrát ministrem a dvakrát předsedou KDU-ČSL.

Příjem Cyrila Svobody odhadem dlouhodobě dosahuje přibližně milion korun ročně čistého příjmu. Počítáme-li, že tisíce českých občanů pobírají cca 12.000 Kč čistého, vešel by se jejich roční příjem do příjmu Cyrila Svobody minimálně OSMKRÁT. Něco mi však říká, že se v odhadu držím zbytečně moc při zemi. Samozřejmě v to nepočítaje nezanedbatelný příjem manželky Cyrila Svobody, lékařky na neurochirurgii.

Jaký je člověk, který ostatní katolíky vyzývá, aby více finančně podpořili církev a sám se s ní tak vehementně soudí, že mu není stydno z ženy, která mu odkázala milion, udělat blázna?

Čtěte další články:

Děkuji za váš talent

Češi snědí cokoliv, jen když je to ve slevě

Vsetín je trestán za soucit s Romy a za romské lži – čtěte fakta!

Autor: Radomír Dolanský | pondělí 29.11.2010 8:29 | karma článku: 28,21 | přečteno: 1863x