Arcilotr Čunek opět na scéně

Začalo další z řady soudních řízení s Jiřím Čunkem. Podle toho, jak je vláčen po soudech a neustále propírán médii, jde asi o nejnebezpečnějšího polistopadového politika v naší zemi. Nikdo mu nikdy žádné protizákonné jednání neprokázal, přesto je neustále dáván za příklad úplatného politického arcilotra.

mesto.vsetin.cz

A zatím, co se omílá pořád dokola Čunkovo údajné převzetí půlmilionového úplatku od soukromé firmy, v politice mizí ze státní kasy v soukromých kapsách stovky milionů. Začalo slavné tažení proti korupci. Skončilo tím, že se v médiích píše, kdo si kolik nakradl. Toť vše. Aby se česká „spravedlnost“ vyřádila, na to zde máme Jiřího Čunka, o jehož osobu ve skutečnosti vůbec nejde. Jednoduchý recept – předhodíme davu Čunka, a my (rozuměj ti, kdo kradou stovky milionů) zůstaneme v závětří.

Předkládám jeden z důkazů, jakým směrem kráčí politická etika v České republice. Jiří Čunek, ač mají čeští politici neustále plná ústa presumpce neviny, byl donucen zásluhou politické a mediální štvanice rezignovat na post vicepremiéra České republiky, následně i na předsednictví ve své straně. Šlo o údajný úplatek ve výši půl milionu korun od majitele vsetínské realitní kanceláře (mimochodem, i jeho stíhání bylo v tichosti zastaveno, bez fanfár médií) Jiřímu Čunkovi ještě jako starostovi města Vsetín. Samozřejmě se slibem politiků nalevo i napravo, že až se očistí, může se vrátit. Před pár týdny propukla další aféra – ProMoPro. Jde o půl miliardy, jde o Alexandra Vondru. Všechno je v pořádku.

Quo vadis, česká politiko?
Jiří Čunek ► neprokázaného půl milionu ► vyštván z politiky
Alexandr Vondra ► prokázané půl miliardy ► stále ministr s úsměvem

Naštěstí pro politiky typu Vondry přichází opět záchrana v osobě Jiřího Čunka a dalšího soudního jednání. Tentokrát jej žaluje Marcela Urbanová, jeho, kdysi strašlivě dávno, sekretářka coby starosty Vsetína. Jde jí sice pouze o princip, ale přesto požaduje 10 milionů korun. Jen tak mezi řečí. Nepřímo na tento požadavek reagovala advokátka Marcely Urbanové, JUDr. Klára Samková, PhD. Jak ráda zdůrazňuje, zastupuje klientku bez nároku na honorář, ALE!!!, když se to spočítá, dělalo by to dnes již několik milionů. A proč by to nezaplatil Čunek, že?

Marcela Urbanová žaluje Jiřího Čunka, že jí údajně zničil život. Ale byla to ona, která teprve po třech letech!!! od údajného sexuálního obtěžování ze strany Jiřího Čunka, nemohla snést psychické trauma a věc oznámila. Byla to ona, kdo se svěřil advokátu Novákovi o údajném převzetí půlmilionového úplatku a následně svědčila v této věci proti Jiřímu Čunkovi. Marcela Urbanová, která tvrdí, že je bez prostředků, si původně najala jednoho z nejdražších advokátů v České republice! Marcela Urbanová, díky které česká spravedlnost vymyslela další úžasný paskvil: Podle žalobců Urbanová sice lhala, ale neúmyslně! Neúmyslná lež, čeho se ještě nedočkáme? Marcela Urbanová, které se nelíbí, že se Čunkovi nelíbí. Mně taky ne, je to snad důvod k žalobě? To jsme opravdu v nějakém Absurdistánu?

Od samého počátku se Marcela Urbanová zviditelňuje pouze a jen sama na úkor Jiřího Čunka. Jako prostý občan bych tipoval, že především Marcela Urbanová zkomplikovala život Čunkovi a jeho rodině. K jednání se rozhodla svobodně (nebo snad po domluvě s někým v pozadí, jak některé indicie naznačují???) a s následky musí počítat.

Kdo však kauzu alespoň částečně sleduje, musel již dávno dospět k závěru, že vůbec nejde o osobu Jiřího Čunka a nějakého usmoleného půl milionu. Ať už bral či nikoliv. Mnohá zjištění dodatečných šetření, kterými se však (jak podivné???) média nezabývala, naznačují, že jde o politickou špínu v pozadí. A to takových rozměrů, že se ji dodnes nepodařilo zcela odhalit. Nic zvláštního v tak zkorumpované zemi, kde řada těch nejvyšších politiků nestojí ani za zlámanou grešli.

Čtěte další zajímavé články:

Když padající hvězda nedokáže pochopit, že nastal čas…

Zrůdy mezi námi

Josef Sousedík – zapomenutý vynálezce a vlastenec ze Vsetína

Autor: Radomír Dolanský | úterý 31.5.2011 7:24 | karma článku: 28,93 | přečteno: 1974x