Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Shackall0

8. 9. 2009 20:46
Čepičář má také právo jet po silnici

Mě osobně čepičáři obvykle nevadí, pravda, občas nadávám, když chvátám do práce, ale v životě bych na dědulu nehoukal ani neblikal. I ten kmet v té Škodě 120 má právo vyskytovat se na silnici. Rychleji jet nemůže, protože údy už nejsou co bejvaly a ty reakce taky nic moc. Když ho potkám, prostě si držím bezpečnou vzdálenost a při nejlepší příležitosti ho předjedu.

Stejně tak mi nevadí ani milionář ve Ferrari. Ten zase předjede mě. Na našich silnicích je dost místa pro všechny ;-)

0 0
možnosti

nogard

8. 9. 2009 21:06
Re: Čepičář má také právo jet po silnici

Však já také netvrdil že na ně houkám nebo blikám ;-) Jen jsem srovnával co mi vadí a nevadí. A ano, "čepičář" má právo se tam vyskytovat, ale neměl by zdržovat plynulost dopravy, dokonce mu to přímo zakazuje zákon o provozu na pozemních komunikacích, cituji: "Řidič nesmí omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou

jízdou a pomalým předjížděním."

0 0
možnosti

Radek0075

8. 9. 2009 21:17
Re: Čepičář má také právo jet po silnici

Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. Smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.

0 0
možnosti

Shackall0

8. 9. 2009 21:29
Re: Čepičář má také právo jet po silnici

"Řidič nesmí omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním."

Nu ano, a čepičář má důvod jet pomalu - necítí se prostě silný v kramflecích ;-)

0 0
možnosti

Radek0075

8. 9. 2009 22:11
Re: Čepičář má také právo jet po silnici

Ti čepičáři především jezdějí tak, že jim pro přepravu z místa A do místa B stačí silnice, nikoliv příkopy a pole podél, které navíc lemují stromy a billboardy. Člověk si pak připadá jako na hřbitově.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Homo sapiens informaticus